Датчик за ниво на течността в казанчето на чистачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Датчик за ниво на течността в казанчето на чистачките
Има ли чалъм за свалянето на датчика от казанчето, ако изобщо се сваля... Кубчето, което се движи нагоре-надолу, като обръщам казанчето, предполагам е поплавъка, който задейства датчика като намалее течността... Какво може да му се прецака на това, че лампата ту свети, ту не...
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Самият датчик е отдолу на казанчето и се сваля, вътре имаш два поплавъка- единият за визуален контрол, а другият управлява датчика. Те не могат да се свалят без да се разруши казанчето. Виж си датчика и си почисти клемата на датчика.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
А как точно се сваля датчика? Малко странно ми се видя захващането. Изглеждаше като да трябва да се завърти на 90 градуса и след това да се издърпа. Притесни ме да не е едно цяло с пръчката в казанчето, на която са нанизани поплавъците и да не взема да го изкъртя, ако напъвам...
Номер 6 от схемата...

Номер 6 от схемата...

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Съжалявам, ти си имал предвид казанчето за течноста за чистачките, а аз разбрах за охладителната течност- разширителното казанче. Казаното от мен важи за него.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Оказа се, че със завъртане на 90 градуса обратно на часовниковата стрелка се отщипва и веднага излиза... Е туй е датчика:
http://store.picbg.net/pubpic/FC/06/41b ... e4fc06.jpg
С ампула е, която се задейства магнитно. Магнитът е в поплавъка и като слезе надолу прекъсва контакта между жиците.
Знае ли някой дали поплавъкът е кух или просто е по-лек от водата? Ако се движи трудно по оста, дали може да се оправи по някакъв начин...?
http://store.picbg.net/pubpic/FC/06/41b ... e4fc06.jpg
С ампула е, която се задейства магнитно. Магнитът е в поплавъка и като слезе надолу прекъсва контакта между жиците.
Знае ли някой дали поплавъкът е кух или просто е по-лек от водата? Ако се движи трудно по оста, дали може да се оправи по някакъв начин...?
5 мнения
• Страница 1 от 1