България. Убийства по пътищата... :(
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
България. Убийства по пътищата... :(
Някак измежду всички проблеми които имаме не забелязваме какво се случва около нас всеки ден!
Загиналите по родните пътищата за 1 ден, само за 1 достигнаха 9, къде живеем, къде се намираме, НЯКОЙ ЩЕ МИ ОБЯСНИ ли по-дяволите?!
Чувствам се отвратително, зле ми е ... направо немога да издържа и да го проумея! Не желая да е така! Не желая да има 9 загинали за 1 ден по пътищата, не желая 18 годишно момче без шофьорска книжка да помете 9 души, една жена убита, другите тежко ранени, една жена все още с опастност за живота, едно момиченце на 11 години има мечта, да тренира лека атлетика, а този я разби на пух и прах като я прати на легло с счупено краче на 3 места...
Дано да се оправи! ДАНО това е само кошмар!
НО, НЕ Е!
Защо всичко това се случва по-дяволите, кой е виновен за него?! Политиците ни? Родителите? Учители? Среда? Какво, къде е причината за това БЕЗУМИЕ което се случва! Та в България има повече жертви дневно отколкото в страните в които има ВОЙНИ... Кога всичко това ще свърши? ИСКАМ ДА СВЪРШИ! ИСКАМ...
искам да се събудя и да не е така...
За какво се борим ние?! За да не е случва всичко това, а като седнем в колите какво правим 120-140 км/ч градско, това ли? Излизаме настрани от всеки завой като заплашваме всички в движението, включително и пешеходци и себе си! Пускаме се от светофар до светофар с някой КИСЕЛЯК
Това ли трябва да правим? Забравяме за всичко и въобще не мислим какви може да са последиците... Искам и аз да не го правя, но се случва!
Безброй въпроси без отговори ...
"Искам", но само с искам не става...
Минута мълчание за загиналата жена, за загиналите по пътищата 9 души в един ден, за всички които са останали завинаги на пътя!

Загиналите по родните пътищата за 1 ден, само за 1 достигнаха 9, къде живеем, къде се намираме, НЯКОЙ ЩЕ МИ ОБЯСНИ ли по-дяволите?!
Чувствам се отвратително, зле ми е ... направо немога да издържа и да го проумея! Не желая да е така! Не желая да има 9 загинали за 1 ден по пътищата, не желая 18 годишно момче без шофьорска книжка да помете 9 души, една жена убита, другите тежко ранени, една жена все още с опастност за живота, едно момиченце на 11 години има мечта, да тренира лека атлетика, а този я разби на пух и прах като я прати на легло с счупено краче на 3 места...

НО, НЕ Е!
Защо всичко това се случва по-дяволите, кой е виновен за него?! Политиците ни? Родителите? Учители? Среда? Какво, къде е причината за това БЕЗУМИЕ което се случва! Та в България има повече жертви дневно отколкото в страните в които има ВОЙНИ... Кога всичко това ще свърши? ИСКАМ ДА СВЪРШИ! ИСКАМ...

За какво се борим ние?! За да не е случва всичко това, а като седнем в колите какво правим 120-140 км/ч градско, това ли? Излизаме настрани от всеки завой като заплашваме всички в движението, включително и пешеходци и себе си! Пускаме се от светофар до светофар с някой КИСЕЛЯК

Безброй въпроси без отговори ...
"Искам", но само с искам не става...
Минута мълчание за загиналата жена, за загиналите по пътищата 9 души в един ден, за всички които са останали завинаги на пътя!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Строги наказания и по-добри пътища,както и малко култура на подрастващите,само че май пак нещата ще са с трагични измерения
поклон пред всички загинали!
поклон пред всички загинали!
- E-24
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E21
- Мечтае да кара: E21
- Детайли за колата: червена
на човек наистина му пука, когато се случи на него или на негови близки, чукам на дърво да не се случват повече подобни неща, но те се случват, да, не е кошмар, а ши...... реалност.
трябва да се направи нещо и знам, че може да се направи. нашият глас може да е нищожен в сравнение с всички малоумници, които карат пияни, надрусани, или просто защото са нещастници, но може да направим поне нещо. къде е проблема, в средата, културата, комунизма, демокрацията, нямам представа. знам само, че не искам докато си минавам на някое кръстовище, некой тип с черен мб да мине през мен и последното нещо, което да видя е емблемата на мб, не че ако видя на БМВ, ще се почувствам по-щастлив де.
абсолютно подкрепям инициативата някъде по-горе против шофирането в нетрезво състояние. и аз съм карал пиян, не искам да се случва отново. важното е да приемем насериозно всички новини на последните страници на вестниците, където всеки ден виждаме колко хора умират по пътищата. и май никога не се замисляме за повече от 5 минути, а като застанем зад кормилото, нещата се променят все едно не сме ние
спомняте ли си 14-годишното момиче, мисля, че се казваше Дафи, което бе блъснато близо до американския колеж ? спомняте ли си семейството, което беше блъснато в Дружба преди година, а жената, която умря на Плиска, вече започвам да им губя бройката, май стават просто имена или цифри в статистиката. а те май са малко повече от това
не знам, най-вероятно само празнодумствам, затова няма смисъл повече да пиша глупости. само искам да кажа, че всеки път като видя некой да ми кара с 100 на некоя малка квартална уличка, ми иде да отида небрежно до него, да го настигна съвсем лежерно ходейки, без да бързам за никъде, да му видя рацера пред некой магазин за цигари, да вляза вътре и да го пребия така, че след това няколко месеца никой да не го познае. знам, че това няма да реши нищо, затова е безмислено, но е факт, че някой хора наистина разбират само и единствено от сила. не ме разбирайте погрешно, не агитирам никого да се избием, мисля, че единственото нещо, което може да спре някого е точното прилагане на закона, а не промяна на мирогледа му, защото има хора, които от дума не разбират, колкото и човек да е убедителен. тук обаче нещата пак опират до корупция, политика и тн. така че най-доброто, което може да направим, е ние самите да дадем пример, пък ако някой го последва, добре.
трябва да се направи нещо и знам, че може да се направи. нашият глас може да е нищожен в сравнение с всички малоумници, които карат пияни, надрусани, или просто защото са нещастници, но може да направим поне нещо. къде е проблема, в средата, културата, комунизма, демокрацията, нямам представа. знам само, че не искам докато си минавам на някое кръстовище, некой тип с черен мб да мине през мен и последното нещо, което да видя е емблемата на мб, не че ако видя на БМВ, ще се почувствам по-щастлив де.
абсолютно подкрепям инициативата някъде по-горе против шофирането в нетрезво състояние. и аз съм карал пиян, не искам да се случва отново. важното е да приемем насериозно всички новини на последните страници на вестниците, където всеки ден виждаме колко хора умират по пътищата. и май никога не се замисляме за повече от 5 минути, а като застанем зад кормилото, нещата се променят все едно не сме ние
спомняте ли си 14-годишното момиче, мисля, че се казваше Дафи, което бе блъснато близо до американския колеж ? спомняте ли си семейството, което беше блъснато в Дружба преди година, а жената, която умря на Плиска, вече започвам да им губя бройката, май стават просто имена или цифри в статистиката. а те май са малко повече от това
не знам, най-вероятно само празнодумствам, затова няма смисъл повече да пиша глупости. само искам да кажа, че всеки път като видя некой да ми кара с 100 на некоя малка квартална уличка, ми иде да отида небрежно до него, да го настигна съвсем лежерно ходейки, без да бързам за никъде, да му видя рацера пред некой магазин за цигари, да вляза вътре и да го пребия така, че след това няколко месеца никой да не го познае. знам, че това няма да реши нищо, затова е безмислено, но е факт, че някой хора наистина разбират само и единствено от сила. не ме разбирайте погрешно, не агитирам никого да се избием, мисля, че единственото нещо, което може да спре някого е точното прилагане на закона, а не промяна на мирогледа му, защото има хора, които от дума не разбират, колкото и човек да е убедителен. тук обаче нещата пак опират до корупция, политика и тн. така че най-доброто, което може да направим, е ние самите да дадем пример, пък ако някой го последва, добре.
едвайсеиено
Това много прилича на война, но това не е точната дума. Това си е тероризъм. Когато е война - воюват в общия случай две страни, като всеки прилага съответните военни средства. Тук пешеходците и обикновените участници в движението просто се молят да не се случи на тях, а това не е нищо друго, освен тероризъм. Аз лично не виждам как може да се оправим, поне още две поколения. Докато милите ни политици само си казват "колко е неприятно това, 9 души за 1 ден?" а родната полиция само реди статистиката за ПТП-тата, загиват невинни и не-толкова невинни хора. Някой беше пуснал тема за наказанието на един в Щатите, който превишил скоростта при 60 мили ограничение карал със 110. Ами ако това ставаше тук, дали статистиката щеше да е същата???
- Stu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 X5 2004
Всичко това ще се случва докато на никой(вкл. ина всеки един от нас) не му пука че някой си е седнал и измислил ПРАВИЛА НА ДВИЖЕНИЕ. И докато на тъпите куки спре да да им седи десетолевка пред очите и започнат да пишат актове и да взимат книжки без значение кой си и колко кинта имаш да им бутнеш. Убеден съм, че ако никой в София не кара с повече от 50км/ч няма да има нито една жертва на пътя.
- Stu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 X5 2004
и си мушка банкнотката в джобчето и казва " ооооооо тука нарушение няма"chefo написа: а родната полиция само реди статистиката за ПТП-тата, загиват невинни и не-толкова невинни хора.
Re: България. Убийства по пътищата... :(
vicho написа:Защо всичко това се случва по-дяволите, кой е виновен за него?! Политиците ни? Родителите? Учители? Среда? Какво, къде е причината за това БЕЗУМИЕ което се случва! Та в България има повече жертви дневно отколкото в страните в които има ВОЙНИ... Кога всичко това ще свърши? ИСКАМ ДА СВЪРШИ! ИСКАМ...искам да се събудя и да не е така...
![]()
![]()
И аз като научих за този тинейджър, който ей така без да се замисли какво прави отнесъл тажи жена, която не си е мислила, че днес ще и е последния ден в живота, но това е факт...
Аз мисля, че всичко е въпрос на семейно възпитание. И това с първите седем години също е много важно, тогава се създават навици, които е най-добре да бъдат от дома, но и за това в този дом трябва да има спокойствие, парите да стигат и родителите да не мислят само за насъщния, а да имат и време за децата си, за да не стават подобни нещастия. Но и за това разбира се трябва да живеем в що годе нормална държава, която да осигурява нормален и спокоен живот на своите граждани, които са и гласували доверие на поредните избори, но по този въпрос може да се дискутира до края на света.
Стига толкова, че може да съм ви отегчила, но все пак ако се замисляме по-често какво правим преди "да я свършим", мисля че ще помогнем както на себе си, така и на околните и ще живеем по-добре и ще спим по-добре.....

Eli написа:vicho написа:Защо всичко това се случва по-дяволите, кой е виновен за него?! Политиците ни? Родителите? Учители? Среда? Какво, къде е причината за това БЕЗУМИЕ което се случва! Та в България има повече жертви дневно отколкото в страните в които има ВОЙНИ... Кога всичко това ще свърши? ИСКАМ ДА СВЪРШИ! ИСКАМ...искам да се събудя и да не е така...
![]()
![]()
И аз като научих за този тинейджър, който ей така без да се замисли какво прави отнесъл тажи жена, която не си е мислила, че днес ще и е последния ден в живота, но това е факт...
Аз мисля, че всичко е въпрос на семейно възпитание. И това с първите седем години също е много важно, тогава се създават навици, които е най-добре да бъдат от дома, но и за това в този дом трябва да има спокойствие, парите да стигат и родителите да не мислят само за насъщния, а да имат и време за децата си, за да не стават подобни нещастия. Но и за това разбира се трябва да живеем в що годе нормална държава, която да осигурява нормален и спокоен живот на своите граждани, които са и гласували доверие на поредните избори, но по този въпрос може да се дискутира до края на света.
Стига толкова, че може да съм ви отегчила, но все пак ако се замисляме по-често какво правим преди "да я свършим", мисля че ще помогнем както на себе си, така и на околните и ще живеем по-добре и ще спим по-добре.....
Ели, целия проблем идва от "Абе много пиете бе, хора.." аз съм на 18 години и в моето даскало е модерно да се пие:) с повод без повод, искаш не искаш - пиеш, никой не знае защо, но всеки го прави по много.. деградиране, не знам на къде сме тръгнали:)
No bling at the Ring
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
E-24 написа:... а жената, която умря на Плиска, вече започвам да им губя бройката, май стават просто имена или цифри в статистиката.
Помня и кретена който го направи и до ден днешен се мотае из кафетата около нас

Баси иде ми да го удуша, макар че е частен случай на фона на казаното от Вичо!
С удоволствие давам подробна инфо на заинтересуваните за този случай

May the BMW force be with you!
- Bavarcheto
- кандидат ентусиаст
-
Как няма да стават подобни работи видяхте ли, че тиквата зел ключовете при изрична забрана на майка му и след това съдията го пуска срещу гаранция от 1000 лв
Ами като е така ние с вас можем да станем серийни убиици
. В случая май пак ще си стане " кучето лае керванът си върви" . Дори и всеки от нас когато сяда зад волана се сеща за подобни случаи и кара нормално има предостатъчно идиоти по пътя, които правят белите....... Според мен трябва санкциите да се увеличат и съответно Всеки един нарушител да бъде санкциониран.

Радослав Драгомиров и Мария Колева са загиналите при катастрофата на бул. ”България”
15 март 2005 | 20:46
Агенция "Фокус"
София. Радослав Драгомиров, 31-годишен, от кв. “Белите брези” и Мария Колева на 32 г. от кв.” Красно село” са загиналите при тежката катастрофа на бул. ”България” в столицата, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Както “Фокус” съобщи, двама души загинаха при катастрофа тази вечер на кръстовището на бул. ”България” и “Димитър Несторов” в столицата, близо до бензиностанция ШЕЛ. Шофьор на автомобил БМВ – трета серия е помел хора, чакащи на намиращата се наблизо автобусна спирка. По информация на очевидци шофьорът на БМВ-то е извършвал изпреварване от средната лента към най-лявата. Колата обаче се е отклонила вдясно и е връхлетяла върху намиращата се наблизо автобусна спирка, като блъска жена, която умира на място. След това автомобилът се ударил в стълб и се е преобърнал. При инцидента шофьорът на БМВ-то е загинал на място, а спътникът му е оцелял. Пострадалият е откаран в “Пирогов”.
http://www.focus-news.net/
15 март 2005 | 20:46
Агенция "Фокус"
София. Радослав Драгомиров, 31-годишен, от кв. “Белите брези” и Мария Колева на 32 г. от кв.” Красно село” са загиналите при тежката катастрофа на бул. ”България” в столицата, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Както “Фокус” съобщи, двама души загинаха при катастрофа тази вечер на кръстовището на бул. ”България” и “Димитър Несторов” в столицата, близо до бензиностанция ШЕЛ. Шофьор на автомобил БМВ – трета серия е помел хора, чакащи на намиращата се наблизо автобусна спирка. По информация на очевидци шофьорът на БМВ-то е извършвал изпреварване от средната лента към най-лявата. Колата обаче се е отклонила вдясно и е връхлетяла върху намиращата се наблизо автобусна спирка, като блъска жена, която умира на място. След това автомобилът се ударил в стълб и се е преобърнал. При инцидента шофьорът на БМВ-то е загинал на място, а спътникът му е оцелял. Пострадалият е откаран в “Пирогов”.
http://www.focus-news.net/
гледам новините и кво:шофьор на БМВ нахлита върху спирка и УБИВА жена и мъжпо на 30-и няколко години.семействата на тея хора(ако имат) как ще го приживеят това.дали загиналите са знаели че както си чакат автобуса ,изведнъж ще видат как едно БМВ се приближава към тях и им отнема живота.не не са знаели
та мисълта ми е внимавайте как ги карате тея коли и винаги знайте че като се качвате в колата с единия крак сте в затвора,а с другия в гроба
живота е кратък,използвайте го пълноцено и разумно

Когато аз бях на 18 и при нас в училище беше нещо подобно и все пак казвам, че всичко е въпрос на личен избор. Вярно е че на 18 е супер, но също така е вярно че и на 18 малка част от младите хора могат да мислят трезво и не първосигнално.
Аз винаги съм била в компания с приятели, които и пушат трева и разни други такива и са се напивали до насиране с извинение за израза и какво ли още не. Не е лошо човек да пие или пуши стига с това да не вреди на околните и по-точно имам предвид алкохола. И си мисля, че щом ти се замисляш за всичко което става в училище, значи има надежда за младите хора. Не знам какво повече мога да кажа освен, че всички трябва да внимаваме малко повече....
Аз винаги съм била в компания с приятели, които и пушат трева и разни други такива и са се напивали до насиране с извинение за израза и какво ли още не. Не е лошо човек да пие или пуши стига с това да не вреди на околните и по-точно имам предвид алкохола. И си мисля, че щом ти се замисляш за всичко което става в училище, значи има надежда за младите хора. Не знам какво повече мога да кажа освен, че всички трябва да внимаваме малко повече....

- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))
vicho- не е само заради алкохола!Трябва човек да има и малко разсъдък!!!А не да кара в стил "юруш"!!!
Междудругото,ако се замислим всички тук правим разни "изпълнения",така че неможем да отсъждаме обективно!!!Но все пак поне аз когато правя неща,които могат да застрашат живота на хора ги правя на беопасни места
!
Междудругото,ако се замислим всички тук правим разни "изпълнения",така че неможем да отсъждаме обективно!!!Но все пак поне аз когато правя неща,които могат да застрашат живота на хора ги правя на беопасни места

Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
14 мнения
• Страница 1 от 1