странен проблем с м52б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
странен проблем с м52б20
Здравейте колеги,
имам странен проблем с двигателя. Преди 2 месеца сменях гарнитура на главата и се наложи да сменя и маслото, тъй като имах и антифриз в маслото. Новото малсо трябва да е Castrol Magnetic 15w40, или поне такова им казах да ми сложат. Колата си работеше съвсем нормално до преди 1 седмица. Изведнъж ми се разтракаха клапаните. Мисля, че може да е от хидравличните повдигачи. Един мой познат ми погледна маслото и каза, че според него това е старо масло и няма начин да е 15в40. Предложи ми да си сменя маслото и да видя дали още ще тракат. Когато запаля колата и я изфорсирам започва да се чува един странен съскащ звук. След като я изгася съскащия звук продължава. Ако веднага махна капачката на маслото взема въздух и спира да съска. Когато колата работи звука може да се чуе даже отзад на колата. Все едно минава по генерацията тоя звук. Може ли това да е от клапаните ?? Освен това и имам налепи все едно от грес по капачката на маслото. Преди ремонта който правих не си спомням да е имала ?? Когато колата е студена (току що запалена) и махна капачката на маслото двигателя почти угасва. Като я сложа си се оправя. Когато е загряла и махна само леко падат оборотите. Да не би да губи компресия от някъде?
Благодаря предварително,
Михаил Великов
имам странен проблем с двигателя. Преди 2 месеца сменях гарнитура на главата и се наложи да сменя и маслото, тъй като имах и антифриз в маслото. Новото малсо трябва да е Castrol Magnetic 15w40, или поне такова им казах да ми сложат. Колата си работеше съвсем нормално до преди 1 седмица. Изведнъж ми се разтракаха клапаните. Мисля, че може да е от хидравличните повдигачи. Един мой познат ми погледна маслото и каза, че според него това е старо масло и няма начин да е 15в40. Предложи ми да си сменя маслото и да видя дали още ще тракат. Когато запаля колата и я изфорсирам започва да се чува един странен съскащ звук. След като я изгася съскащия звук продължава. Ако веднага махна капачката на маслото взема въздух и спира да съска. Когато колата работи звука може да се чуе даже отзад на колата. Все едно минава по генерацията тоя звук. Може ли това да е от клапаните ?? Освен това и имам налепи все едно от грес по капачката на маслото. Преди ремонта който правих не си спомням да е имала ?? Когато колата е студена (току що запалена) и махна капачката на маслото двигателя почти угасва. Като я сложа си се оправя. Когато е загряла и махна само леко падат оборотите. Да не би да губи компресия от някъде?
Благодаря предварително,
Михаил Великов
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- nthnl
- младши ентусиаст
-
добре, а можеш ли да ми обясниш къде точно се намира този клапан? Аз досега рових с търсачката за информация къде се намира и освен "смени си клапана на картерните газове" друго не можах да намеря..
Благодаря предварително,
Михаил Великов
Благодаря предварително,
Михаил Великов
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- nthnl
- младши ентусиаст
-
отивам да видя, мерси
сега ходих до колата но нищо не се вижда поне отгоре като се гледа. Явно трябва да се отиде на канал да се погледне, но като гледам времето няма да е днес.
сега ходих до колата но нищо не се вижда поне отгоре като се гледа. Явно трябва да се отиде на канал да се погледне, но като гледам времето няма да е днес.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- nthnl
- младши ентусиаст
-
ето как изглежда
намира се под всмукателния колектор
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-11_1487/

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-11_1487/
- nthnl
- младши ентусиаст
-
благодаря много за информацията колега. Гледам, че цената му е към 50 евро поне от този сайт. Актуална ли е?
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
И от мен да мине...все пак си има търсачка но няма кой да я ползва...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E5&start=0
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E5&start=0
- nthnl
- младши ентусиаст
-
колега, тази търсачка имам чувството, че направо я потроших от търсене и все пак - греда.
Мерси много за линка - изключително полезен е в моя случай!
Михаил Великов
Мерси много за линка - изключително полезен е в моя случай!
Михаил Великов
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Извинявам се ,че пиша в на колегата темата но имам и аз подобен проблем сутрин като я запаля студена и ако и подам газ и тресе и гасне трябва да я оставя 1 мин да се поработи че да тръгна става въпрос за М52Б20
15 мнения
• Страница 1 от 1