Пустите пръскалки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
plradev написа:Айде през сълзи или през смях (по твой избор) ми кажи за к'во са шибаните отворчета?!То е ясно че трябва да ги има ,ама не и да тече от тях като лейка!!!
Сеш ли се?
Като пиеш вода от бутилка и си лапнал цялото гърло нали се сещаш какво става...бутилката почва да се свива....ти какво,искаш да свиеш казанчето с течноста на чистачките ли

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
///MapTo написа:plradev написа:Айде през сълзи или през смях (по твой избор) ми кажи за к'во са шибаните отворчета?!То е ясно че трябва да ги има ,ама не и да тече от тях като лейка!!!
Сеш ли се?
Като пиеш вода от бутилка и си лапнал цялото гърло нали се сещаш какво става...бутилката почва да се свива....ти какво,искаш да свиеш казанчето с течноста на чистачките ли
Като купя нови,тея ще ги разфасовам и ще добия представа на практика,как деистват!!А по тая логика ,като се сложат директно маркучите се свива казанчето ли?!Първосигналното нещо което направих като текат е да ги запуша,а не да мисля как работят.Ебахти историческия въпрос стана

///MapTo мерси за отговора все пак,поне добих представ за к'во иде реч

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
plradev написа:А по тая логика ,като се сложат директно маркучите се свива казанчето ли?!
Ми не,просто не задържа вода горе при пръскалките и те текват по-бавно,именно защото помпичката като дръпне първо вкарва въздух в казанчето и после тръгва течност по системата...иначе казано,като махнеш тия белите променяш режима и на работа

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
///MapTo написа:plradev написа:А по тая логика ,като се сложат директно маркучите се свива казанчето ли?!
Ми не,просто не задържа вода горе при пръскалките и те текват по-бавно,именно защото помпичката като дръпне първо вкарва въздух в казанчето и после тръгва течност по системата...иначе казано,като махнеш тия белите променяш режима и на работа

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Ето какво при мен в крайна сметка:Запушени клапан и пръскалка от дясна страна-ето защо хвърля течност през въпросният отвор.Решение:Уволних клапана и отпуших пръскалката.Относно помпата:Оста на роторчето преминава през гумено уплътнение служещо като симеринга.Когато пропусне започва да изтича течността през отвори,намиращи се между турбинката и тялото на електромотора.Ако като мен съгрешите и ги запушите,течността ще навлезе в електромотора и.........после ше се наложи да ги отпушите(щото явно не са направени там случайно)
и просто да си уплътните въпросната симеринга и да си раздвижите и смажете електромотора
Успех и умната с подобряванията! 

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Колеги,изравям тази тема, за да не пускам нова,тъй като и аз имам проблем с прословутите пръскалки откакто взех колата преди няколко седмици
Та това което не разбрах е, при всички ли за да се свали кората трябва да се махнат всички панти амортесьорчерта и тн?

- dangerous
- младши ентусиаст
-
go6o82 написа:да много е ш***ан о тва с пръскалките,мойте често се разместват или запушват,само ми създават нерви.незнам кво трябва да се направи по въпроса
С тънка карфица хем настройваш хем отпушваш колега

Колеги и аз като вас го имах този проблем още като си взех колата. Тогава ги махнах и нямам никакви ядове. Работата е там че да махаш кората е голяма играчка, а след като ги махнах тези джаджи не съм се занимавал повече. Както каза един колеги по-горе малко по-бавно става пръскането, но става дума за секунда две. С тънка и остра карфица се пробиват хубаво пръскалките и стига да ви е чисто казанчето проблеми няма да имате!!!
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Аз също ги отстраних, струята стана много по-силна и не е вярно, че водата от казанчето се изразходва по-бързо. Дори при чисто нови клапанчета има известно количество течност, което се губи заради налягането. Едва ли, обаче, тази клапа е направена, за да си купуваме повече течност за чистачки, по-скоро защитава помпата при евентуално запушване на системата.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
добре бе колеги малко ОФТОПИК ( не искам да отварам цяла тема за това)
моля ви се кажете ми как се настройват пръскалките ? мъчих се с остри върхове с химикалки с губерки и не помръдват ... а като ги пусна и дясната хвърля на дясното огледало...
говориме за компакт... пишете на лично моля ви
моля ви се кажете ми как се настройват пръскалките ? мъчих се с остри върхове с химикалки с губерки и не помръдват ... а като ги пусна и дясната хвърля на дясното огледало...

говориме за компакт... пишете на лично моля ви

- pandira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 09*01*1997
ако ви е задръстено,слагате го в бурканче с оцет за около няколко часа/аз го бях сложил за около 12 часа-просто го бях забравил/,изплаквате и готово е за монтаж отново.

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Да споделя моя проблем с пръскалките, въпреки че не е от тая джаджа, която сте сложили на снимките. Като взех преди няколко седмици колата почти не пръскаха- едва едва църкаха. Купих си нови пръскалки и цедка за казанчето че моята беше строшена и сега си пръскат яко 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ужас. не съм знаел аз пък за това нещо.колат аникога не го е имала. и моята вода заинава бързо а и хвърля на 4 километра зад мен
само клапан ли е или променя силата на струята?

само клапан ли е или променя силата на струята?
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4