BMW Hydrogen 7

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

BMW Hydrogen 7

Мнение от bivola » 27 Мар 2009, 22:11

Изображение Изображение
BMW представиха нов двигател с вътрешно горене, който не само произвежда нулеви емисии на СО2, но в действителност абсорбира мръсния въздух, докато изхвърля напълно чист. Изцяло чистият агрегат дебютира в лимузината Hydrogen 7, която се движи само на водород и ще бъде показана на Световния конгрес в Детройт тази седмица.
Базиран на оригиналния BMW Hydrogen 7, който се ползва бензин и водород, двигателят на новия вариант е допълнително оптимизиран, за да се движи само на водород и да връща същите нива на представяне на пътя, комфорт и безопасност, както го прави серийният BMW 7 Series. В допълнение обаче могат да бъдат изминати дори повече километри в сравнение с предшественика му.
Тъй като в ползвания водород няма никакъв въглерод, самият двигател няма как да изхвърля СО2, хидрокарбонати или други замърсяващи съединения. Вместо това обаче съществуващите замърсители във въздуха се поглъщат от двигателя, като се ползва и малко количество масло за смазка. След процеса на горене реално има нулеви емисии на СО2. В действителност според BMW изхвърленият въздух е по-чист от този, който е бил погълнат.
BMW твърдят, че водородът е най-логичното гориво за бъдещето поради няколко основни причини. Първата е, че няма никакъв въглерод и поради това двигателят не изхвърля никакви емисии на СО2, хидрокарбонати и други подобни. Второто е, че може да се ползва чрез технологии за обновяеми източници на енергия като слънчева, въздушна, геотермална и биоенергия. Иначе горивото трябва да се произвежда в стабилни области по Земята, като това е необходимо за сигурността на енергията.
Hydrogen 7 mono-fuel (букв.прев. едно гориво) е демонстрационен модел, но е готов за производство. Той е направен, за да покаже потенциала на екологичната енергия, както и възможностите на двигателите с вътрешно горене. Иначе популяризирането му започна, като реклама на модела тръгна по някои чужди телевизии.

Източник: autobloggreen.com

Изображение
Изображение
Изображение
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Мар 2009, 8:08

Аз се занимавам с този вид гориво,писал съм до тойота за подрепа (не финансова) но тея олигофрени не разбраха идеята и ме поканиха да дойда и да тествам тяхната тойота прио...която между другото в щатите струва 20к долара нова а в Бг...54к базов модел??? която е на ток и бензин-нищо общо,вече всички марки автомобили имат модел на водород(не в България разбира се)
Хонда примерно произведоха хидроген автомобил който се продава на цена ...26к долара и то на лизинг....
По темата,този автомобил се произвежда в ...Китай и струва един милион евро :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Мар 2009, 4:12

аз съм малко скептично настроен за водорода... тази идея може да е добра за страни като япония, където почти цялата енергия идва от атомни електроцентрали, но като цяло енергията за отделяне на водорода от водата е много повече от енергията, която се отделя при горене на водород. а и водорода не е източник на енергия освен това... докато не се измисли някакъв наистина ефективен начин за получаването на водород, трудна работа. в момента най-переспективното не е ли с използване на слънчева енергия (лек намек от последната снимка на колата)?

а автомобила на honda не може да се купи свободно(fcx clarity), до колко знам ще пуснат 200 бройки за 3 годишен лизинг ($600 на месец) без право на закупуване, предимно в калифорния. в същност ти кой модел имаш предвид, защото не знам за друг ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 29 Мар 2009, 17:48

[steeN] написа:аз съм малко скептично настроен за водорода... тази идея може да е добра за страни като япония, където почти цялата енергия идва от атомни електроцентрали, но като цяло енергията за отделяне на водорода от водата е много повече от енергията, която се отделя при горене на водород. а и водорода не е източник на енергия освен това... докато не се измисли някакъв наистина ефективен начин за получаването на водород, трудна работа. в момента най-переспективното не е ли с използване на слънчева енергия (лек намек от последната снимка на колата)?

а автомобила на honda не може да се купи свободно(fcx clarity), до колко знам ще пуснат 200 бройки за 3 годишен лизинг ($600 на месец) без право на закупуване, предимно в калифорния. в същност ти кой модел имаш предвид, защото не знам за друг ?

Водорода се произвежда като част от затворена "зелена" система,тоест с помоща на слънчева енергия,посредством електролиза водата се разгражда на водород и кислород (това го зане всяко хлапе),автомобилите задвижвани от водород са 2 вида:конвенционален двигател(с вътрешно горене,където бутилката за съхранение на водорода е същата като тази на метана) и електрически,където с помоща на химическа реакция на водорода и кислорода се генерира електрически ток.
Това е бъдещето(ако преди това не се самоунищожим де :roll: )

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 29 Мар 2009, 19:59

Е.Димитров написа:
[steeN] написа:аз съм малко скептично настроен за водорода... тази идея може да е добра за страни като япония, където почти цялата енергия идва от атомни електроцентрали, но като цяло енергията за отделяне на водорода от водата е много повече от енергията, която се отделя при горене на водород. а и водорода не е източник на енергия освен това... докато не се измисли някакъв наистина ефективен начин за получаването на водород, трудна работа. в момента най-переспективното не е ли с използване на слънчева енергия (лек намек от последната снимка на колата)?

Водорода се произвежда като част от затворена "зелена" система,тоест с помоща на слънчева енергия,посредством електролиза водата се разгражда на водород и кислород (това го зане всяко хлапе),автомобилите задвижвани от водород са 2 вида:конвенционален двигател(с вътрешно горене,където бутилката за съхранение на водорода е същата като тази на метана) и електрически,където с помоща на химическа реакция на водорода и кислорода се генерира електрически ток.
Това е бъдещето(ако преди това не се самоунищожим де :roll: )

Мдаа, това се учи в първите часове по химия ;) .
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Мар 2009, 20:08

да знам ги двете концепции доста добре...
не ми отговори за хонда както и да е, но другото е че водорода в момента не се произвежда по този начин, които описваш...

Steam reforming is currently the least expensive method of producing hydrogen and accounts for about 95 percent of the hydrogen produced in the United States. It is used in industries to separate hydrogen atoms from carbon atoms in methane(CH4). Because methane is a fossil fuel, the process of steam reforming results in greenhouse gas emissions that are linked with global warming.

така че нещата не стоят толкова просто колкото изглеждат на пръв поглед...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 29 Мар 2009, 23:55

Ако пуснат тоя модел в сериино производство водата ще поскъпне значително :D
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 30 Мар 2009, 8:49

[steeN] написа:да знам ги двете концепции доста добре...
не ми отговори за хонда както и да е, но другото е че водорода в момента не се произвежда по този начин, които описваш...

Steam reforming is currently the least expensive method of producing hydrogen and accounts for about 95 percent of the hydrogen produced in the United States. It is used in industries to separate hydrogen atoms from carbon atoms in methane(CH4). Because methane is a fossil fuel, the process of steam reforming results in greenhouse gas emissions that are linked with global warming.

така че нещата не стоят толкова просто колкото изглеждат на пръв поглед...

Е какво да кажа за Хонда ,те винаги са първи като става въпрос за екология и нови технологии,както и че първият собственик на хондата е Джейми Лий Къртис,закупуването на този автомобил е само на лизиг,поради причина за да може да се обвърже собственика за диагностика и изследвания в периода на лизинга.
В щатите миналата година се проведе "рали" с подобни автомобили,но беше изместен цял етап заради това че няма достатъчно хидроген-станций,в Норвегия пък правят трасе за подобни автомобили,под трасе имам предвид че ще има хидроген-станции на по 50 км.каквото е изискването за път.

Потребител
Аватар

Мнение от Memphis » 31 Мар 2009, 17:14

Много интересна тема!!!

http://www.bgbmw.com/userpix/2_002098102_1.jpg

Най-вече снимките са супер интересни... :) Трябва само да се радваме :uups:

след като си я копирал от горе-посочения сайт дето е на линка на снимката... Пиши го него като източник! А не после да стане караница, че въпросния сайт краде от вас или обратното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 31 Мар 2009, 19:43

Memphis написа:Много интересна тема!!!

http://www.bgbmw.com/userpix/2_002098102_1.jpg

Най-вече снимките са супер интересни... :) Трябва само да се радваме :uups:

след като си я копирал от горе-посочения сайт дето е на линка на снимката... Пиши го него като източник! А не после да стане караница, че въпросния сайт краде от вас или обратното...

Ами брато, той е бивол бе, т.е. повече рога и по-малко под тях.
Не се коси, че е копирал тази тема. Прав си за всичко написано, ама ся да си образуваш нерви некак нема смисъл ;)
Един път, едно приятелче ми беше казало Copy+Paste=RIP :weed:

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 31 Мар 2009, 23:21

Diavolo , разбрал съм се със колега , приел съм критиките,признал съм грешката , не се прави на остроумен,защото не си :winky:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 14 Апр 2009, 21:37

След 20 г. ще я взема :weed:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 30 Апр 2009, 16:24

Днес изнасях презентация за водорода като гориво и истината не е в горенето, а в горивната клетка (fuel cell). Така водорода може да стане напълно възобновяем :arrow: вода :arrow: водород :arrow: горивна клетка :arrow: вода

Найстина днес повечето водород се произвежда от парно реформиране (не знам дали е правилен точно превода), но въпреки, че се отделя СО2 при този процес да не забравяме се се разгражда метан, който е в пъти по-парников газ от СО2
Изображение

Назад към Основен Форум