Водороден Генератор - как стои въпроса

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Водороден Генератор - как стои въпроса

Мнение от CheFs » 26 Мар 2009, 21:51

Добър вечер , колеги ! С баща ми разговаряхме на една тема , която незнам дали е била дискутирана.Как стои въпроса с водородния генерато.Четох тук там за тази интервенция , добавяне на генератор с водород , който намалява чуствително разхода и уж увеличава мощността.Аз повече гледам да намалим разхода на бензина ! Четах , че в България само на Алфа Ромео е правено и изглежда върши работа ! Сваля разхода на гориво средно с 10-15% и увеличавало мощността с 5-10% някъде ! Незнам дали това е добре за любимата марка и реших да Ви попитам Вас.Знам , че някой ще кажат , че може да няма смисъл , но аз искам да чуя как ще повлияе на мотора този генератор! Как мислите :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 26 Мар 2009, 22:01

Ние няма кво да мислим. Те хората са го измислили...ама нали знаеш, пазарна икономика ;)
http://nrg.blog.bg/viewpost.php?id=165465

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от CheFs » 26 Мар 2009, 22:03

Колега благодаря това съм го чел , но дали е пробвано на БМВ?Чух и за някакъв генератор на Пантен или е друго ? :confused:

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 13 Авг 2009, 23:26

имам сниман един скорошен брой на 168 часа на монтирана такава система на М50 (в е34ка мисля).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Авг 2009, 23:34

CheFs написа:Колега благодаря това съм го чел , но дали е пробвано на БМВ?Чух и за някакъв генератор на Пантен или е друго ? :confused:
Братле, има Google, почети и направи извода за себе си. ;)
Според мен е безумие... все едно да набиеш прахосмукачка в смукателните ;) На теория е велика идея, на практика работи при карбуратор само и повишава разхода безумно много ;)
Щом разхода има значение, сложи си ГИ и приключи въпроса. Кеф ти тунинг, кеф ти ремап, кеф ти да караш евтино... за всекиго по нещо ;) Аман от инжинерни чекии. Всеки измисля чудеса :) Ако беше ефективно, досега да са го патентовали и да са се наредили Тойоти и Хонди с големи Еко билборди на невероятната нова технология... щом са го игнорирали, прави си извода. Тея тъпотии ги чета от 1999г. Патентът на кутията на Антонов веднага бе взет под внимание от доста производители ;)

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 13 Авг 2009, 23:44

проблемно звучи наистина , за всички с ламбда сонди цирка ще е голям :D Естествено от китайските производители са дали решение - затапване на сондата , ама ЕКУто какво ще каже .... На теория наистина има потенциал , и мен от доста време ме сърби да пробвам. Има идея за плавен преход към изцяло водороден мотор , помощна система за остарелите и любими голямокубатурни двигатели :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 15 Авг 2009, 9:40

Истината е че тва с водата си е ОК,но доста хора са изчезнали беследно и тн замесени със откриването на този метод,щото нали се сещата колко държави се издържат само от нефт и то предимно населени с МУРГАВО НАСЕЛЕНИЕ,от онея с големите ножове.И тея мургавите държат целия свят в ръцете си със нефта,и изведнъж идва баи Пешо дето в гаража си направил двигатела да не работи с бензин амми с вода ха ха-оставям продължението на вас да фантазирате как може да продъжи историята с баи Пешо...... :D
Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 530d E61 '2004
Мечтае да кара: М5 Е60

Мнение от Светлин » 15 Авг 2009, 13:25

колега аз съм свързвал такова нешто на една алфа само че ефект кой знае какъв нямаше и поради небрежност от страна на водача колекторите му хвръкнаха :mhihi: нали знаете че водорода се пали доста лесно та като я оставил на контакт колата и след време врътнал ключа и БУМ . Успех

Потребител
Аватар
Кара: Е39 520 ;E53 3.0D

Re: Водороден Генератор - как стои въпроса

Мнение от Amorphiss » 28 Яну 2011, 15:45

Аде да я посъживим малко тая тема.
Миналата година сложих един такъв генератор на един мой бус Спринтер 312 , даде доста добра икономия от 8,5л./100км. свали на около 6/100 . Сега ще правя и е39-ката ми. След две седмици пристигат чаркалъците и я почвам ако ми даде такава икономия ще е просто идеално. като го направя ще мятам инфо. На дизела работи перфектно да видим и бензина как ще е .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2011, 16:40

:yes: като го монтираш направо си пусни тема с приект в "тунинг".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 29 Яну 2011, 15:53

Amorphiss написа:Аде да я посъживим малко тая тема.
Миналата година сложих един такъв генератор на един мой бус Спринтер 312 , даде доста добра икономия от 8,5л./100км. свали на около 6/100 . Сега ще правя и е39-ката ми. След две седмици пристигат чаркалъците и я почвам ако ми даде такава икономия ще е просто идеално. като го направя ще мятам инфо. На дизела работи перфектно да видим и бензина как ще е .
Колега, дай малко инфо. На кскъв двигател си сложил тази уредба? Бензин/дизел? С турбо/без трубо?

Потребител
Аватар
Кара: Е39 520 ;E53 3.0D

Мнение от Amorphiss » 30 Яну 2011, 17:24

Мотора на Спринтера е 2.9л. турбодизел (не ЦДИ) с електронно управление на ГНП-то. Пробвахме го това чудо и на един друг бус мерцедес 2.4 чист дизел , а и на една астра 1.6 моно инжекцион . На дизелите даде добра икономия около 2.5л. на 100км. но на астричката се представи слабо икономията която даде беше около 1.5-1.8литра. Сега чеакаме имулатора за ламбда сондата (би трябвало да вдигне доста икономията) която до 10 дена трябва да дойде. Другата седмица закочвам да прекарвам тръби и кабели за да може да остане само имулатора. Когато съм готов ще пусна една тема , решил съм да направя и едно дино и газ анализ с включен и изключен генератор за да знам какво става реално :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 30 Яну 2011, 18:59

Amorphiss написа:Мотора на Спринтера е 2.9л. турбодизел (не ЦДИ) с електронно управление на ГНП-то...
ОК. Доколкото разбирам водорода го пускате в колектора. Но като надуе турбото газта не се връща към водородния генератор? Вариант е да се пусне водорода преди турбото, но тогава при евентуална авария ще замине интеркулера и турбото. Интересно ми е като се отнеме на 100% педала на газта, двигателя трябва да върви и тогава няма да работи като моторна спирачка. :conf:
Не съм скептик, но мисля, че не е много проста работата.
Колега, Amorphiss, ще са радвам ако този проект излезне успешен. Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 31 Яну 2011, 11:38

водорода се пуска преди турбото ако почетеш има доста теми как и каде се включва и схем как сам даси направиш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Яну 2011, 11:43

Ето тук има тема за водород на М40, въпреки комерсиалния оттенък, мисля, че е полезна.
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към E36