Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 21 Мар 2009, 12:51

BMDrago написа:Значи имам сериозен проблем: на втори лаптоп инсталирам ДИС и всичко е ок ,но ако затворя VMWare машината и при опит за повторно стартиране на виртуалната машина ми дава грешка Internal error!! и неиска да стартира машината

И още нещо: някой има ли драйвъри за ИНПА кабел

Пробвай след инсталирането да и направиш бекъп, скапва понякога ако не се гаси самата система, а направо спираш виртуалната машина. Правилното гасене е да влезеш като "root" и команда "init 0".

За драйверите не светнах какво точно ти трябва, драйвера е само за обд-усб и на него съм му дал последната версия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от robertov » 21 Мар 2009, 14:37

Все още ли важи инсталирането по GT1_DIS_INSTALACIQ или има някакви промени?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 21 Мар 2009, 15:35

С пълна сила :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от robertov » 21 Мар 2009, 15:51

Изображение

Тук някои може ли да ми подскаже кво точно трябва да се напише, че не ми става ясно от описанието?

Аватар

Мнение от milennyc » 21 Мар 2009, 16:09

robertov написа:Изображение

Тук някои може ли да ми подскаже кво точно трябва да се напише, че не ми става ясно от описанието?

:)
root
1
после пишеш твоя парола :)

Но.... за да не се въртиш в едни сложни машинации по на пред съм дал как лесно се сменя ИП-то

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от robertov » 22 Мар 2009, 18:02

milennyc написа:
Но.... за да не се въртиш в едни сложни машинации по на пред съм дал как лесно се сменя ИП-то

Колега опитах се по твоя начин но след като въведох ip-то и дадох ОК ми изписа "The IP address already exists in the network."

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 18:22

robertov написа:
milennyc написа:

Колега опитах се по твоя начин но след като въведох ip-то и дадох ОК ми изписа "The IP address already exists in the network."

Колега ти как стигна до тук? В смисал с готова машина ли си? Или го прави стапка по стапка както го описа колегата Jomby? Ако си с готова машина няма какво да променяш! А ако си го правил стъпка по стъпка .... може да се наложи да го направиш по начина на колегата.... по труден е но пак е описано добре как се прави! Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от robertov » 22 Мар 2009, 19:19

Правя всичко по описания от колегата jomby начин, като сега го правя за втори път. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 22 Мар 2009, 19:29

При мен всичко е ОК, благодаря на колегата vagcom, за предоставения DIS.

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 19:35

robertov написа:Правя всичко по описания от колегата jomby начин, като сега го правя за втори път. :D

?! кое правиш за 2-ри път? Цялата процедура ли ? Не ми отговори как стигна до тук с свалена машина или с инсталиране на всичко стъпка по стъпка

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 19:38

stilko написа:При мен всичко е ОК, благодаря на колегата vagcom, за предоставения DIS.

Добре дошъл в куба :). То сега ще има и други подобрения. Ще се чуем с него и мисля че има как да оправим това не разпознаване автоматичното де! А и открх доста интересни неща но ще ги коментирам първо с колегата Стоян и после ще ги постнем тук

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от robertov » 22 Мар 2009, 21:04

Готов съм с всичко от описанието, направих промените в ediabas.ini, всичко съм направил на настолен компютър и все още нямам кабел. Когато пусна ifhsrv32 ми излиза ето това :arrow: Изображение
Нормално ли е? И ако не е как да го оправа?

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Мар 2009, 22:27

robertov написа:Готов съм с всичко от описанието, направих промените в ediabas.ini, всичко съм направил на настолен компютър и все още нямам кабел. Когато пусна ifhsrv32 ми излиза ето това :arrow: Изображение

Не е нормално да го прави така. Ами от тук не знам какво да ти кажа вече, нямал съм такъв проблем а и не знам какво си направил за да постигнеш този ефект :). Виж каде си сложил едиабас.ини, не го слагай в system32..... a само в windows

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 25 Мар 2009, 21:31

Значи и при мен всичко тръгва и си работи,не съм правил диагностика и програмиране с DIS ,защото чакам да се постопли времето.Благораря на
Jomby,bojky,milennyc,ЦЪ в кръгче ;)

Остава ми обаче проблема,че след известно време програмите неискат да се стартират-преинсталирам ги и тръгват.Предполагам ,че ми е слаб компютъра :confused: Планирам да "чорна" един по-нов и да пробвам на него
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 26 Мар 2009, 13:59

robertov написа:Готов съм с всичко от описанието, направих промените в ediabas.ini, всичко съм направил на настолен компютър и все още нямам кабел. Когато пусна ifhsrv32 ми излиза ето това :arrow: Изображение

Омазал си инпа-едиабас или не си ги инсталирал правилно. Първо стартирай obdsetup.exe в ediabas/hardware, ако не се оправи пробвай да ги изчистиш всички техни файлове и ако си пробвал да инсталираш в друг дял различен от Ц: кажи за да ти обясня какво да промениш.

В папка уиндоус се слага обд.ини, а не едиабас.ини.

ПредишнаСледваща

Назад към E46