? за винетките

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 10 Мар 2005, 20:17

Lion написа:Все пак трябва колата, на която има инвалидна винетка да е регистрирана на инвалид, иначе не става. :evil:

Като няма разлика между инвалидна и нормална винетка кво значение има на каква кола е залепена.

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 10 Мар 2005, 21:42

В Австралия си остава с шофьора.

Ако аз си застраховам колата днес за една година и яа продам след 3 месеца, новия собственик не е застрахован. Застраховката си остава моя. По принцип ако си купя нова кола мога да си прехвърля застраховката от старата с някакво доплащане. А ако не си купя нова мога да искам някакви пари от застрахователя, но те са минимални и пак печели застрахователя.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 10 Мар 2005, 21:50

А какво става в случаи като моя - купих си годишна винетка, и след три дни потроших колата, включително и предния джам, долу вдясно. Сега трябва ли да купувам нова винетка или мога да ида с долната част от винетката и да кажа "Така и така, строших си предното стъкло, дайте ми нова винетка, ако обичате"?
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 11 Мар 2005, 1:37

Един написа:А какво става в случаи като моя - купих си годишна винетка, и след три дни потроших колата, включително и предния джам, долу вдясно. Сега трябва ли да купувам нова винетка или мога да ида с долната част от винетката и да кажа "Така и така, строших си предното стъкло, дайте ми нова винетка, ако обичате"?

Скоро и аз си зададох този въпрос, въпреки че не съм си строшила стъклото, но отговор както винаги в нашата "мила" родина не намерих. Най-вероятния отговор е както винаги, че сме гризнали дръвцето, но ако някой каже, че това не е така, значи все пак има някаква справедливост. Ако някой има повече инфо нека да сподели.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Мар 2005, 3:59

не съм много сигурен но мисля че се даваше нова само че трябва да докажете че ви е счупено стъклото и сте сложили ново .. и трябва да си пазите документа с които сте си купили винетката преди това .. пък ако не стане режете от старото стъкло винетката и си носите парчето с вас и като ви спрат ... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Toledo » 11 Мар 2005, 10:12

Отива се в РПУто където е станало събитието, подава се молба за издаване на констативен протокол. След като началника на РПУто подпише молбата ти издават протокола. За протокола е необходим другия оърязък от винвтката (полицаите ги сравняват т.е. необходимо е и двете части да са там).
След като имаш протокол отиваш в пътното и ти издават нова винетка.
Това е за винетката за прегледа трябва да минаваш пак, ако искаш да си изряден, дубликат на издават.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 12 Мар 2005, 19:40

Отива се в РПУто където е станало събитието, подава се молба за издаване на констативен протокол. След като началника на РПУто подпише молбата ти издават протокола. За протокола е необходим другия оърязък от винвтката (полицаите ги сравняват т.е. необходимо е и двете части да са там).
След като имаш протокол отиваш в пътното и ти издават нова винетка.

само да добавя че се издава дубликат само на годишна винетка .... това преди малко го изписаха в предаването на БТВ живот на скорост

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 12 Мар 2005, 19:45

Nasti написа:Случай от вчера - на един приятел каското му изтича снощи в 0:00ч., момчето решава че ще го подновява вчера през деня, само че представете си какво му е учудването, когато сутринта бързайки да ходи при застрахователите, разбира че няма да има какво да застрахова... :shock:

БУЛИНС :?: :roll:

ЕДИН :arrow: Дубликат се издава.Колегите мисля са написали как става.И само за годишните че то месечната или седмичната докато мине по инстанцийте и ще е изтекла :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към Основен Форум