проблем с вървеж на 316и М40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с вървеж на 316и М40
Здравейте колеги от два,три дни ми се появи следния проблем като запаля колата независимо на студен или топъл двигател и потегля давам газ а колата не върви. С пълна газ едвам стига до две хиляди оборота и като че нещо се отпушва и колата тръгва. След това няма проблем докато не я изгаса. Това го прави на бензин иначе колата има ГИ икато прехвърли на газ няма проблеми само снощи ми се случи да започне да мени оборотите като луда от 300 някаде до към 900. Направо много ме дразни тая работа някой ако има идея от какво е нека сподели с мен много ще съм благодарен.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Дюзи,филтър,някой спукан бензинов маркуч общо взето доста неща може да са.
Обърни внимание дали усещаш мириз на бензин около колата.
Обърни внимание дали усещаш мириз на бензин около колата.

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
аз съм за запушени дюзи,защото и моята така прави а на диагностика ми казаха именно това 

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Възможно е.Много неща може да са.Но най-добре отдели 30 лева за диагностика за да знаеш какво е точно.
И между другото не е лошо да си смениш филтъра дори и да не е от него,че понякога има доста скъпи последствия ако е доста запушен.
Най-малкото ще ти избие някое съединение по време на път.
И между другото не е лошо да си смениш филтъра дори и да не е от него,че понякога има доста скъпи последствия ако е доста запушен.
Най-малкото ще ти избие някое съединение по време на път.

jekichan написа:.... дали може да е от моторчето на празен ход?.... дали диагностиката го лови него?
До колкото ми е известно - не. Стъпковото моторче може да го разглобиш и изчистиш, - препоръчително е, но не е лесно.
Възможно е мененето на обороти (300-900) и вървежа, да е от ламбда сондата. Някъде четох, че повечето компютърни диагностики само изписват дали има връзка със сондата, а не как работи и в какви стойности. Все пак една диагностика не е излишна, може да има натрупани грешки...това-онова....

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Колега, хората ти казаха да идеш на диагностика да се види колата, а ти само питаш, може ли да е това, може ли да е от онова.. от всичко може да е, няма кои да фърли боб и да ти каже кво е, ако искаш да си полезен, направи диагностика, реши проблема и пиши какво е било, с ослушване проблема няма да се реши а може да стане и по-зле.

11 мнения
• Страница 1 от 1