Вятъра за малко да ми отвее вратата...помощ!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Вятъра за малко да ми отвее вратата...помощ!
Колеги, катерих се по планините тия дни и на едно хубаво стръмно място, като понечих да сляза от колата и отворих вратата си, за да изчистя малко лед (който се свлече от покрива), духна такъв вятър, че направо изпуснах вратата.
Вятъра така яко я напъна, че се чу един сериозен трясък и направо ме беше страх после 2 минути да погледна пантите и ламарините в какво състояние са
. Слава на немските инженери - те се оказаха здрави - очевидно се е счупил ограничителя (това сребристото), но не от към колонката (където има щифт, който би трябвало да се счупи пръв), а някъде вътре във вратата. Или пък се е счупило самото място, на което е хванат тоя ограничител вътре във вратата.
Сега вратата се отваря и затваря, но отворя ли я над 40 градуса ъгъл, после трябва ръчно да намествам ограничителя, за да се затвори. Друг е въпросът, че при следващия вятър, вече ще пукат и ламарини, ако не го оправя сега.
Та така - някой има ли снимки, разправял ли се е с тая част на колата, та да ми каже поне с какво ще си имам работа?
Вятъра така яко я напъна, че се чу един сериозен трясък и направо ме беше страх после 2 минути да погледна пантите и ламарините в какво състояние са

Сега вратата се отваря и затваря, но отворя ли я над 40 градуса ъгъл, после трябва ръчно да намествам ограничителя, за да се затвори. Друг е въпросът, че при следващия вятър, вече ще пукат и ламарини, ако не го оправя сега.
Та така - някой има ли снимки, разправял ли се е с тая част на колата, та да ми каже поне с какво ще си имам работа?

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Kris написа:До колкото знам и вътре във вратата има една пластина която може да се е счупила.
А дали може да се сменя, или трябва да се заварява някак?
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
super_bojo написа:сваляй кората и ше се види
Тъкмо това щях да кажа и аз

Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
Сменя се целия ограничител - No 2 на схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40
Номенклатурен номер : 51218161782
Описание : ОБТЕГАЧ ВРАТА
Ед.цена (с ДДС) : 49.01 BGL
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:Сменя се целия ограничител - No 2 на схемата
Точно това ми трябваше...като го гледам може и сам да си го направя. Само дето това е за купе, а не за компакт, но предполагам, че е същото.
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
След малко ще постна и снимки след като свалих кората - счупено е сребристото желязо. Ако някой може да ми изнамери такова или познава майстор (или той самия може), който може да го направи, моля нека пише.
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Снимал съм през тази дупка:
Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
Ето отчупеното парче:
Поглед отвътре 1
Поглед отвътре 2
Май мога да мина само с това счупеното? Притеснява ме, това елипсовидното дали не трябва някак да се натяга и дали и то не е повредено нещо...прилича на буквата О, но едната му страна е срязана и разместена, сякаш трябва да служи за пружина.

Ето отчупеното парче:

Поглед отвътре 1

Поглед отвътре 2

Май мога да мина само с това счупеното? Притеснява ме, това елипсовидното дали не трябва някак да се натяга и дали и то не е повредено нещо...прилича на буквата О, но едната му страна е срязана и разместена, сякаш трябва да служи за пружина.
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Пиша този пост за тези, на които им е писало да намират теми без решения.
Намерих си стар ограничител от Sedan - стават на компакт, но внимавайте да не е износен. Моят например издава малко звук, въпреки, че е добре смазан, но се примирих.
Във Вари е 43 лв - нов - най-добре от там си го вземете.
Държи се на два болта, вкарвате машинката през дупката с надписа bmw към земята, слагате болтовете със шайбите, притваряте вратата, нанизвате гумата и слагате щифта отгоре така, че да захване добре. Само внимавайте да не загубите двете ламаринки, които се слагат в дупката съседна на тази, през която минава щифта - не съм сигурен за какво са (май са нещо като буфер), но се се затриват лесно
Намерих си стар ограничител от Sedan - стават на компакт, но внимавайте да не е износен. Моят например издава малко звук, въпреки, че е добре смазан, но се примирих.
Във Вари е 43 лв - нов - най-добре от там си го вземете.
Държи се на два болта, вкарвате машинката през дупката с надписа bmw към земята, слагате болтовете със шайбите, притваряте вратата, нанизвате гумата и слагате щифта отгоре така, че да захване добре. Само внимавайте да не загубите двете ламаринки, които се слагат в дупката съседна на тази, през която минава щифта - не съм сигурен за какво са (май са нещо като буфер), но се се затриват лесно

- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:Сменя се целия ограничител - No 2 на схемата