Въпрос за CODE функцията на големия борд ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Въпрос за CODE функцията на големия борд ...

Мнение от DirtySouth » 24 Мар 2009, 12:03

Пичове нещо не ми работи кода на моя борд смисъл като натисна копчето нищо не става .... Пробвахме го на друга кола същата работа .... Та се чудя дали е преебан кода или може би е инактивиран от някъде ? Ако знаете как да го активирам няма да е зле ако е от това де .....
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 24 Мар 2009, 12:43

Абе доколкото помня за кода от някаде се дърпаше още един кабел... Подробности не мога да дам, понеже моя Лъчо ми го окабели (преди това бях с малкия).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Мар 2009, 13:01

Аз доколкото разбрах, като натисне копчето нищо не му излиза (т.е. не му излиза да въвежда CODE - - - - ), а ако проблема беше че не е свързан към ZKE щеше да си му излиза въвеждането.
Мен ме интересува, сигурен ли си че натискате CODE на положение 2 на ключа (т.е. едно преди контакт), понеже CODE излиза само в това положение. Ако и това не е - остават другите 2 възможности:
1. Както ти каза, отнякъде да е деактивирана тази функция (не знам как се прави, не знам дали изобщо може да се прави).
2. Да не ти работи самото копче CODE :-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 24 Мар 2009, 13:04

PeReZ написа:...

Колега това въпросното ZKE е комфорт модула... борда за въпросната функция се вързва към EWS имобилайзера.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Мар 2009, 13:08

Колега, айде не се прави на разбирач, а чети преди да правиш забележки, че да не объркаш някой.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 24 Мар 2009, 13:15

PeReZ мерси ще пробвам .... Незнаех че само на контакт се пуска кода ... Даже още сега слизам до колата ! Иначе много странно как ще дефектира точно тази функция защото всички други работят.... Самото копче е активно поне свети при теста на пикселите .... Интересно дали наистина може да се инактивира , enable , disable един вид ...

Сега отивам да пробвам да го включа на контакт
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Мар 2009, 13:17

DirtySouth написа:PeReZ мерси ще пробвам .... Незнаех че само на контакт се пуска кода ... Даже още сега слизам до колата ! Иначе много странно как ще дефектира точно тази функция защото всички други работят.... Самото копче е активно поне свети при теста на пикселите .... Интересно дали наистина може да се инактивира , enable , disable един вид ...

Сега отивам да пробвам да го включа на контакт

Не на контакт бе човек :D , едно преди контакт (положение 2 му викам аз, т.е. вкарваш ключа и врътваш едно напред).

Не ми се вярва да може да се деактивира точно тази функция :-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 24 Мар 2009, 13:21

PeReZ написа:Колега, айде не се прави на разбирач, а чети преди да правиш забележки, че да не объркаш някой.

Айде за да не си толкова отворен и за да не подвеждаш хората ти прикачам една схемичка (оригинална), малко да се образоваш.

Изображение

Друг е варианта вече ако си гледал някакви схеми тука из форума и там е позано друго.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Мар 2009, 13:29

Колега стига сме издребнявали :-)
Помисли тогава как кола 93 ще има CODE функцията като EWS се слага след 95 (а EWS II който го пише на схемата се слага дори след 96-та) :-) Освен това в 99% от мануалите (вкл. и този във форума) пише ZKE модул, а ти почваш да спориш къде се връзва и да се заяждаш, какъв е смисъла, още повече когато темата е за съвсем друго нещо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 24 Мар 2009, 13:34

Стана ! Сега друг тъп въпрос колеги ....

Нали на второ положение на ключа въвеждам кода и му давам сет като извадя ключа свети червена лампичка на кода като вкарам ключа и опитам да запаля колата върти и неиска да запали и почва да мига кода като го въведа колата пали ... всичко добре до тук но после като я огася не свети лампичката на кода и като опитам да запаля си пали без да ми иска код ?
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Мар 2009, 13:36

DirtySouth написа:Стана ! Сега друг тъп въпрос колеги ....

Нали на второ положение на ключа въвеждам кода и му давам сет като извадя ключа свети червена лампичка на кода като вкарам ключа и опитам да запаля колата върти и неиска да запали и почва да мига кода като го въведа колата пали ... всичко добре до тук но после като я огася не свети лампичката на кода и като опитам да запаля си пали без да ми иска код ?

Браво че е станало :-)
Да, трябва наново да въведеш кода.
Всеки път когато загасиш трябва да си въведеш наново кода, не ти го запаметява завинаги :-)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 24 Мар 2009, 13:40

Ахам значи всичко е наред и при мен че се чудех как пак така всичко работи ,а кода неще ! Мерси много perez имаш Л.С.
I'm slowly drifting
Изображение

Назад към E36