Въпрос за CODE функцията на големия борд ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Въпрос за CODE функцията на големия борд ...
Пичове нещо не ми работи кода на моя борд смисъл като натисна копчето нищо не става .... Пробвахме го на друга кола същата работа .... Та се чудя дали е преебан кода или може би е инактивиран от някъде ? Ако знаете как да го активирам няма да е зле ако е от това де .....
I'm slowly drifting

Аз доколкото разбрах, като натисне копчето нищо не му излиза (т.е. не му излиза да въвежда CODE - - - - ), а ако проблема беше че не е свързан към ZKE щеше да си му излиза въвеждането.
Мен ме интересува, сигурен ли си че натискате CODE на положение 2 на ключа (т.е. едно преди контакт), понеже CODE излиза само в това положение. Ако и това не е - остават другите 2 възможности:
1. Както ти каза, отнякъде да е деактивирана тази функция (не знам как се прави, не знам дали изобщо може да се прави).
2. Да не ти работи самото копче CODE :-)
Мен ме интересува, сигурен ли си че натискате CODE на положение 2 на ключа (т.е. едно преди контакт), понеже CODE излиза само в това положение. Ако и това не е - остават другите 2 възможности:
1. Както ти каза, отнякъде да е деактивирана тази функция (не знам как се прави, не знам дали изобщо може да се прави).
2. Да не ти работи самото копче CODE :-)
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
PeReZ написа:...
Колега това въпросното ZKE е комфорт модула... борда за въпросната функция се вързва към EWS имобилайзера.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
PeReZ мерси ще пробвам .... Незнаех че само на контакт се пуска кода ... Даже още сега слизам до колата ! Иначе много странно как ще дефектира точно тази функция защото всички други работят.... Самото копче е активно поне свети при теста на пикселите .... Интересно дали наистина може да се инактивира , enable , disable един вид ...
Сега отивам да пробвам да го включа на контакт
I'm slowly drifting

DirtySouth написа:PeReZ мерси ще пробвам .... Незнаех че само на контакт се пуска кода ... Даже още сега слизам до колата ! Иначе много странно как ще дефектира точно тази функция защото всички други работят.... Самото копче е активно поне свети при теста на пикселите .... Интересно дали наистина може да се инактивира , enable , disable един вид ...
Не на контакт бе човек

Не ми се вярва да може да се деактивира точно тази функция :-)
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
PeReZ написа:Колега, айде не се прави на разбирач, а чети преди да правиш забележки, че да не объркаш някой.
Айде за да не си толкова отворен и за да не подвеждаш хората ти прикачам една схемичка (оригинална), малко да се образоваш.

Друг е варианта вече ако си гледал някакви схеми тука из форума и там е позано друго.
Колега стига сме издребнявали :-)
Помисли тогава как кола 93 ще има CODE функцията като EWS се слага след 95 (а EWS II който го пише на схемата се слага дори след 96-та) :-) Освен това в 99% от мануалите (вкл. и този във форума) пише ZKE модул, а ти почваш да спориш къде се връзва и да се заяждаш, какъв е смисъла, още повече когато темата е за съвсем друго нещо.
Помисли тогава как кола 93 ще има CODE функцията като EWS се слага след 95 (а EWS II който го пише на схемата се слага дори след 96-та) :-) Освен това в 99% от мануалите (вкл. и този във форума) пише ZKE модул, а ти почваш да спориш къде се връзва и да се заяждаш, какъв е смисъла, още повече когато темата е за съвсем друго нещо.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Стана ! Сега друг тъп въпрос колеги ....
Нали на второ положение на ключа въвеждам кода и му давам сет като извадя ключа свети червена лампичка на кода като вкарам ключа и опитам да запаля колата върти и неиска да запали и почва да мига кода като го въведа колата пали ... всичко добре до тук но после като я огася не свети лампичката на кода и като опитам да запаля си пали без да ми иска код ?
Нали на второ положение на ключа въвеждам кода и му давам сет като извадя ключа свети червена лампичка на кода като вкарам ключа и опитам да запаля колата върти и неиска да запали и почва да мига кода като го въведа колата пали ... всичко добре до тук но после като я огася не свети лампичката на кода и като опитам да запаля си пали без да ми иска код ?
I'm slowly drifting

DirtySouth написа:Стана ! Сега друг тъп въпрос колеги ....
Браво че е станало :-)
Да, трябва наново да въведеш кода.
Всеки път когато загасиш трябва да си въведеш наново кода, не ти го запаметява завинаги :-)
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Ахам значи всичко е наред и при мен че се чудех как пак така всичко работи ,а кода неще ! Мерси много perez имаш Л.С.
I'm slowly drifting

12 мнения
• Страница 1 от 1