320d Как да разбера има ли тунинг на ЕКУ-то
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
320d Как да разбера има ли тунинг на ЕКУ-то
320d 136к.с. Мога ли да разбера през ОБД порта дали има тунинг на ЕКУ-то ? Интересува ме дали колата си е с нормалните настройки.
Ако неможе, как да разбера това по друг начин ?
Ако неможе, как да разбера това по друг начин ?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
- milennyc
-
-
Pancho-M3 написа:Да видях темата и забелязах, че си се интересувал от същото нещо.Е явно твоето БМВ е чипвано.Искам да те питам друго, дали може да се прави BACKUP през ОБД-то.Тоест да пробвам твоя софт на моето ЕКУ.
Принципно може, но дефакто НЕ

milennyc написа:А и на 136к.с чипа си е риск, понеже турбинката е на 100% истискана.
Бъркаш с фейса колега. На 320д 150кс турбината е изтискана до край и чипването е по-рисковано + с по-малки резулттати от чипване на 320д 136кс.
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

- milennyc
-
-
tankishev написа:milennyc написа:А и на 136к.с чипа си е риск, понеже турбинката е на 100% истискана.
Бъркаш с фейса колега. На 320д 150кс турбината е изтискана до край и чипването е по-рисковано + с по-малки резулттати от чипване на 320д 136кс.
Хич не бъркам колега, но това няма никакво значение, чипването си е риск. Винаги чупи мотора, турбината...... по бързо. Но всеки решава за себе си
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
tankishev написа:milennyc написа:А и на 136к.с чипа си е риск, понеже турбинката е на 100% истискана.
да, бъркаш се

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Скоро ще чукна 80к км. с ''изнасилената'' турбинка
Карам с Мотул 8100 5-40 и го сменям на 10к. като разхода на масло е 0.400л. и то към края на пробега.

Карам с Мотул 8100 5-40 и го сменям на 10к. като разхода на масло е 0.400л. и то към края на пробега.
ОК значи нещата не са до Copy -Paste , та тогава как я чипват.Не ползват ли готови фаели карти с настройки.Това което променя чипванео като настройки не е ли едно и също при еднакви модели двигатели ?
Тези които чипват имат ли стендове мерят ли мощност преди и след чипването? Тестват ли всичко по двигателя като състояние ?
Тези които чипват имат ли стендове мерят ли мощност преди и след чипването? Тестват ли всичко по двигателя като състояние ?
- milennyc
-
-
Pancho-M3 написа:ОК значи нещата не са до Copy -Paste , та тогава как я чипват.Не ползват ли готови фаели карти с настройки.Това което променя чипванео като настройки не е ли едно и също при еднакви модели двигатели ?
Не е copy paste.... може и някой да прави така. Но..... всяка кола си е едентична. Дори и сток файлчетата са различни. А кой какво прави си зависи при кой си отишъл. Имеше едни колеги тук във форума нещо чипваха една 328-ца и направо и разказаха играта, уж сваляли нещо пак изтрили всичко..... и не можеше да запали

- milennyc
-
-
Pancho-M3 написа:Кажете при кой да отида? Някой който се занимава професионално с това да не взима 800лви да има стенд ,както си му е реда, защото как ще ми докаже че колата е вече по мощна. Някой от форума който е ходил вече, а не просто чул съм че в Перник има един Бай много добър
Не знам за перник. Пробвай при колегата V-max, сигурен съм че ще останеш мн доволен. За цена провери му в сайта
- milennyc
-
-
Pancho-M3 написа:Какво като настройки променя чипването. Подаването на гориво, въздух (при бензиновите и запалването).Турбината остава да си надува на същите атмосвери, защо чипването да е заплаха за турбината ?
Тва ще питаш експертите.... и само да ти кажа и турбината се надува. При мен сега пик прави 1,3-1,5 а принципно е 0,8
Последна промяна milennyc на 24 Мар 2009, 22:45, променена общо 1 път
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са промените
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3