Показания гориво
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Показания гориво
Колеги, може ли някой да ме упъти как да коригирам показанията на стрелката за горивото. Обикновено ми показва повече отколкото е в действителност с 5-8 л, имам 318i. Знам че проблема е в самия нивомер и това че се износват пътечките от плъзгането нагоре-надолу при пълнене и изпразване, но как да разбера кой точно от двата е и има ли начин чрез замерване, съответно какво са нормалните стойности, трябва ли резервоара да се напълни догоре ? Сигурен съм че и други колеги имат този проблем със своите тройки.
Мерси предварително.
Мерси предварително.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Колега,това е "детска" болест при Е36.Аз също имам проблем с показанието,но все-още не съм го отстранил(като се постопли).Потърси из форума-има доста писано по тоя въпрос! 

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Re: Показания гориво
batvlady79 написа:....
С мултицета се измерват... на празен резервоар трябва да е 10 ом, а на пълен 250 ом.
Или примерно като свалиш нивомера, закачаш го на мултицета и започваш бавно да местиш поплавъка... така можеш да разбереш дали са ти читави пътечките и после да си извадиш изводите.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Показания гориво
Zlobil написа:
С мултицета се измерват... на празен резервоар трябва да е 10 ом, а на пълен 250 ом.
Или примерно като свалиш нивомера, закачаш го на мултицета и започваш бавно да местиш поплавъка... така можеш да разбереш дали са ти читави пътечките и после да си извадиш изводите.
Евала, много полезна информация

5 мнения
• Страница 1 от 1