Странно свирукане от двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Странно свирукане от двигателя
Ч.Н.Г на всички.Имам едно проблемче с колата.От няколко дена чувам странен свиркащ звук от към двигателя.Предисторията е следната: от колата ми капеше по малко масло.Отидох на майстор и се оказа, че е скъсан някакъв О-пръстен на масления филтър.Сменихме го и теча спря, но съшата вечер се появи този дразнещ свиркащ звук.Върнах се при въпросния майстор и той ми каза, че две паразитни ролки се клатят леко и трябва да се сменят и може свиркането да е от тях.Аз обаче след консултация с форума реших, че проблема ми е в клапана за картерни газове.Струва ми се, че звука идва някъде от зад генератора или от самия него.Мисля, че звука не е от ремък, защото се чува постоянно.Свирукането е точно като на дизелов автомобил с турбина в ниските обороти.Какви са вашите предположения?Забравих да добавя, че след по-малко от 1000 километра трябва да сменям маслото което в момента е Мотул.Колата е 318ис с М44 от 97-ма година.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Трудно ще получиш отговор за това тук,то това трябва да се чуе,да се пипне
Ако не ти е проблем свали пистовия ремък и завърти ролките, алтернатора... и тн.

Ако не ти е проблем свали пистовия ремък и завърти ролките, алтернатора... и тн.

- Mpower84
- ентусиаст
-
vld написа:Трудно ще получиш отговор за това тук,то това трябва да се чуе,да се пипне![]()
То това е ясно.Просто съм на сервиз чак на 10-ти и искам до тогава да понахвърлям няколко идеи.Какво може да свири като турбина на дизелов автомобил в ниските обороти?Аз имам няколко предположения: паразитни ролки, динамо, клапан за картерни газове, водна помпа.Възможно ли е да е от маслото?

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Преди няколко дни в адския студ чух нещо подобно и от моя мотор
.Само че при мен го прави докато е още студен и след 1000 об/мин звука изчезва
.След като загрее няма проблем.Аз го локализирах отпред при ролките,алтернатора и т.н...
.Ако евентуално разбера при мен какво е ще споделя в темата
Ако не разбера ще си карам така

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: Странно свирукане от двигателя
при мен тоя звук се беше получил от свършил лагер на динамотоMpower84 написа:Ч.Н.Г на всички.Имам едно проблемче с колата.От няколко дена чувам странен свиркащ звук от към двигателя.Предисторията е следната: от колата ми капеше по малко масло.Отидох на майстор и се оказа, че е скъсан някакъв О-пръстен на масления филтър.Сменихме го и теча спря, но съшата вечер се появи този дразнещ свиркащ звук.Върнах се при въпросния майстор и той ми каза, че две паразитни ролки се клатят леко и трябва да се сменят и може свиркането да е от тях.Аз обаче след консултация с форума реших, че проблема ми е в клапана за картерни газове.Струва ми се, че звука идва някъде от зад генератора или от самия него.Мисля, че звука не е от ремък, защото се чува постоянно.Свирукането е точно като на дизелов автомобил с турбина в ниските обороти.Какви са вашите предположения?Забравих да добавя, че след по-малко от 1000 километра трябва да сменям маслото което в момента е Мотул.Колата е 318ис с М44 от 97-ма година.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
При мен се бяха отвили едни малки болчета вътре в алтернатора,които с шайба придържат лагера откъм перката за охлаждането на самия алтернатор,невероятно гадно стържене и фърчане на стружки..
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Странно свирукане от двигателя
stasi написа:и при мен беше от лагер на динамото
Алтернатора ми е разциклиран напълно преди 6 месеца

- Mpower84
- ентусиаст
-
Колеги свирукането си остана и след смяна на 3-те паразитни ролки и двата ремъка.Сега ми направи впечатление, че се чува по-силно като включа фаровете или някакъв друг голям консуматор.Възможно ли е да е от алтернатора?Странното е, че от както имам колата винаги е палила от първия път без никакво замисляне.Все си мисля, че ако е алтернатор ще покаже поне един път, че е проблемен.Иначе никакви други нередности освен свиренето не забелязвам.Колата си върви страхотно, пали си абе общо взето само дето свири.
Mpower84 написа:Колеги свирукането си остана и след смяна на 3-те паразитни ролки и двата ремъка.Сега ми направи впечатление, че се чува по-силно като включа фаровете или някакъв друг голям консуматор.Възможно ли е да е от алтернатора?....
Колега преди да се занимаваш с алтернатора виж обтегача (дори и да ти изглежда добре обтегнат ремъка).
- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
plradev написа:Преди няколко дни в адския студ чух нещо подобно и от моя мотор.Само че при мен го прави докато е още студен и след 1000 об/мин звука изчезва
.След като загрее няма проблем.Аз го локализирах отпред при ролките,алтернатора и т.н...
.Ако евентуално разбера при мен какво е ще споделя в темата
![]()
при мен е Хабсолютно същото като запаля докато е студена си свирука като дам малко газ (на място) и мина 1000 оборота спира - пускам газта- пак почва . странна работа.
BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Mpower84 написа:Сега ми направи впечатление, че се чува по-силно като включа фаровете или някакъв друг голям консуматор
- И при мен е така.Като изключа консуматорите спира да свири.
Някой да се е оправял с такъв проблем?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2