проблем със скоростната кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dr.Globule
- Потребител
-
Здравейте,
от скоро съм собственик на Е46 автоматик. Днес се появи някакъв проблем със скоростната кутия, на таблото имам индикация удивителен знак ограден със зъбно колело. Така или иначе ще ходя в Дару Кар да я видят, но въпросът ми е да рискувам ли да я закарам на собствен ход. В момента колата не сменя скорости, а все едно е на постоянна 3та.
Моля за съвет, благодаря предварително!
от скоро съм собственик на Е46 автоматик. Днес се появи някакъв проблем със скоростната кутия, на таблото имам индикация удивителен знак ограден със зъбно колело. Така или иначе ще ходя в Дару Кар да я видят, но въпросът ми е да рискувам ли да я закарам на собствен ход. В момента колата не сменя скорости, а все едно е на постоянна 3та.
- Гост
-
Re: проблем със скоростната кутия
Dr.Globule написа:Здравейте,
Ти най-добре ще прецениш дали да викнеш някой да те дръпне или да я закараш бавно на ход...

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
абе и с въже не си е работа
мисля , че не е проблем да се кара в аварийния режим на кутията , но всепак се ограничи с ходене до серивиз

- Dr.Globule
- Потребител
-
И аз мисля, че 10-15км в този режим няма да са фатални, надявам се проблемът да се реши със смяна на маслото, иначе не ми се мисли 

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
колега, твойта на колко км. е? , дали е обслужвана преди кутията? пиши какво е станало след диагностиката! може пък веднъж за винаги да сложим край на дискусията смяна или не на масло на автомат!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Подобно самоче на Мерцедес,ако не се лъжа кутията ти е на авариен режим на мергела беше нещо като постоянна 2ра и така се караше доста време проблем нямаше казаха че е авариина прдавка един вид да отидеш до сервиз
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
fen_na_bmw написа:Подобно самоче на Мерцедес,ако не се лъжа кутията ти е на авариен режим на мергела беше нещо като постоянна 2ра и така се караше доста време проблем нямаше казаха че е авариина прдавка един вид да отидеш до сервиз
И аз мисля че е влязала в абариен режим. Преди 3-4 месеца се случи същото нещо на един приятел. Кара я 1 ден така(само на 2-ра), после махана клемата на акомулатора за 1 час но нямаше разлика. След това свали акомулатора за 1 денонощие и после се оправи. Ако искаш, преди да я откараш, махни клемите за едно денонощие. При него се получи като запали(или изгаси(не помня вече)) колата на директна.
- Dr.Globule
- Потребител
-
Значи оказа се, че проблемът е сериозен. Кутията има механична повреда - приплъзване на скоростите или нещо такова, която по принцип се ремонтира, но е доста солено - 4-5 хил. и в Дару Кар не го правят като ремонт
Нова кутия е 9000 лв
Смяна на масло и ресет на компа не са помогнали, казаха че при по-голямо натоварване пак ще влезе в авариен режим. Аз за ремонт не съм навит, защото не ми се ще да се отваря кутията и да се барника, мисля да се ориентирам към втора ръка, така че ако някой има опит може да ме ориентира къде да търся.
Благодаря още веднъж за мненията
ПС
По принцип на директ не може да се запали, поне моята не дава
Нова кутия е 9000 лв
Смяна на масло и ресет на компа не са помогнали, казаха че при по-голямо натоварване пак ще влезе в авариен режим. Аз за ремонт не съм навит, защото не ми се ще да се отваря кутията и да се барника, мисля да се ориентирам към втора ръка, така че ако някой има опит може да ме ориентира къде да търся.
ПС
- semk@t@
- Потребител
-
- Кара: E46 320 DA 01
- Мечтае да кара: Най-лютия дизел
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Dr.Globule написа:Значи оказа се, че проблемът е сериозен. Кутията има механична повреда - приплъзване на скоростите или нещо такова, която по принцип се ремонтира, но е доста солено - 4-5 хил. и в Дару Кар не го правят като ремонт
Нова кутия е 9000 лв
ПС
брех, и бензинарките ли ги мачкат автоматиците... преди време търсих за едно 320д , имаше няколко на Раковска и Козлодуй при един пич там в района . Знаеш ли и модела на твоята ?
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
А дали е удачен варианта с втора употреба
Щот има вариант пак а се развали а и доколкото съм чувал цената е около 2500лв с поставянето за консумативите не знам ?
Да приемен че става около 3 ако си намериш добър сервиз да я оправят може би е по-добре , поне аз бих постъпил по тоя начин поне ще караш нова кутия

Да приемен че става около 3 ако си намериш добър сервиз да я оправят може би е по-добре , поне аз бих постъпил по тоя начин поне ще караш нова кутия

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В сервиз "Автоматик" до хладилника ги правят ,аз съм доволен ,3 автомобила са ми правили и не съм се връщал повторно
0884884851 Краси се казва момчето
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:В сервиз "Автоматик" до хладилника ги правят ,аз съм доволен ,3 автомобила са ми правили и не съм се връщал повторно
ако става въпрос за сервиза срещу SLS-а и аз съм чувал хубави работи за там.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:В сервиз "Автоматик" до хладилника ги правят ,аз съм доволен ,3 автомобила са ми правили и не съм се връщал повторно
ако става въпрос за сервиза срещу SLS-а и аз съм чувал хубави работи за там.
Бъш там е,бързо работят и добре,аз съм доволен от ремонтите
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2