Клаксона отказа ?! - за ключ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Клаксона отказа ?! - за ключ
Проблема е следния:
- Известно време клаксона издаваше много странен звук - така до вчера, когато напълно отказа да свири.
- Днес сутринта смених бушона, след което свирна още веднъж - два и пак отказа.
- Смених отново бушона, (въпреки че не беше изгорял) но пак не работи.
- Клаксона във волана работи, поне така си мисля, защото като натискам клаксона се чува, че дава на контакт.
- Котактните букси в сирената (зад фара) - също са ОК.
.... Някакви идеи, колеги
ПС Четох за този лентов кабел във волана...някой, ако го е сменял - да каже как плийс или ще се ходи на майстор....също и какви пари е кабела и кабела + смяната му?
- Известно време клаксона издаваше много странен звук - така до вчера, когато напълно отказа да свири.
- Днес сутринта смених бушона, след което свирна още веднъж - два и пак отказа.
- Смених отново бушона, (въпреки че не беше изгорял) но пак не работи.
- Клаксона във волана работи, поне така си мисля, защото като натискам клаксона се чува, че дава на контакт.
- Котактните букси в сирената (зад фара) - също са ОК.
.... Някакви идеи, колеги

ПС Четох за този лентов кабел във волана...някой, ако го е сменял - да каже как плийс или ще се ходи на майстор....също и какви пари е кабела и кабела + смяната му?
Последна промяна miroslav4ev на 23 Мар 2009, 11:13, променена общо 1 път
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
След като се чува как цъка релето като натиснеш волана,проблема въобще не е от там нито от инсталацията!Просто трябва да си смениш сирената,явно е давала нещо на късо за това ти е изгорял бушона и ако след това си сложил някой по як бушон е разбираемо,защо е спряла въобще да свири

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
C8699HX написа:След като се чува как цъка релето като натиснеш волана,проблема въобще не е от там нито от инсталацията!Просто трябва да си смениш сирената,явно е давала нещо на късо за това ти е изгорял бушона и ако след това си сложил някой по як бушон е разбираемо,защо е спряла въобще да свири![]()
![]()
![]()
Бушоните въобще не са горели - здрави са си.
Моля да не пишем по темата - в събота съм на майстор за тоците, че от преди си имам проблем с алармата и тоците. Като видим какво ще пиша.
Моля засега да се заключи темата, а другата седмица ще пусна решението на задачата.
3 мнения
• Страница 1 от 1