Може ли да се разбере дали е прегрян мотора без диагностика?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли да се разбере дали е прегрян мотора без диагностика?
Искам да си купя BMW Е36 дизел, днес се поразходих по пазара в Горубляне, и видях две коли които ми хванаха окото, едната е 325TDS, другата е 318TDS. Прочетох във форума че основния проблеми при тези автомобили с тези двигатели е преграване, и от там последствията...
Та въпросът ми е може ли там на място при огледа да се разбере прегряван ли е мотора, и на какво да обърна внимание. И двете коли са 97г.предварително благодаря за инфото.
ПП. на 318TDS имаше малко мокро по мотора, отпред ляво горе, стори ми се нафта, фатално ли е, от какво може да е?
Та въпросът ми е може ли там на място при огледа да се разбере прегряван ли е мотора, и на какво да обърна внимание. И двете коли са 97г.предварително благодаря за инфото.
ПП. на 318TDS имаше малко мокро по мотора, отпред ляво горе, стори ми се нафта, фатално ли е, от какво може да е?
Последна промяна petre на 22 Мар 2009, 22:47, променена общо 2 пъти
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ще те посъветвам първо да прочетеш правилата на форума, с които си се съгласил при регистрация във форума! След това е добре да погледнеш важните теми в този раздел, защото въпросът ти е дискОтиран толкова много пъти, че сигурно не може да се преброят вече...
Нямам време в момента да ти издиря темата за "325tds vs 318tds", но ако искаш можеш да направиш това и сам.
АКО темата премине в разправии на тема "кой мотор е по-добър", "кой е по-издръжлив", "кой харчи по-малко" и т.н. ще заключа темата веднага.
P.S. Като прочетеш правилата на форума ще разбереш, че заглавието ти също не е правилно написано. Трябва да подсказва за проблема/запитването, което имаш... оправи го
P.S.2 Имай в предвид, че на Горубляне tds на под 250-300к НЯМА... ако ще и 1997г да е колата...
Нямам време в момента да ти издиря темата за "325tds vs 318tds", но ако искаш можеш да направиш това и сам.
АКО темата премине в разправии на тема "кой мотор е по-добър", "кой е по-издръжлив", "кой харчи по-малко" и т.н. ще заключа темата веднага.

P.S. Като прочетеш правилата на форума ще разбереш, че заглавието ти също не е правилно написано. Трябва да подсказва за проблема/запитването, което имаш... оправи го

P.S.2 Имай в предвид, че на Горубляне tds на под 250-300к НЯМА... ако ще и 1997г да е колата...
Не търся информация кой е по-добрия мотор или автомобил. При 12г. автомобили това се решава на място при огледа.
Интересува ме има ли признаци, по които може да се разбере дали е наред колата ( прегрявана ли е) без диагностики в специализирани сервизи, а че в Горубляне ВСИЧКИ коли са на "реалните" 120000км. на всички ни е ясно
Интересува ме има ли признаци, по които може да се разбере дали е наред колата ( прегрявана ли е) без диагностики в специализирани сервизи, а че в Горубляне ВСИЧКИ коли са на "реалните" 120000км. на всички ни е ясно

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Ами според мен,на дигностика не се разбира почти нищо!
Аз мойта я карах на 3,и на 3-те даде различни повреди!
Ххахахаха
Аз мойта я карах на 3,и на 3-те даде различни повреди!
Ххахахаха
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Колега добре дошъл и погледни ето тази тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... %EA+%E4%E0 а другото Мollov го е написалpetre написа:Не търся информация кой е по-добрия мотор или автомобил. При 12г. автомобили това се решава на място при огледа.

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
Между другото и http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... A%EE%E2%E5petre написа:ето този последния линк ще даде доста отговори
както и http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... E5&start=0

Един СКРОМЕН СЪВЕТ от мен...При загрял двигател провери мъркучите на охладителната с-ма,ако са ТВЪРДИ=БЯГАЙ на ДАЛЕЧЕ...Ако са МЕКИ,значи е ОК(Смисъл не е прегряван мотора).Но държа да ПОДЧЕРТАЯ,че това НЕ Е МИРОДАВНО мнение,просто мен така ме посъветхвата да направя при покупката на ДИЗЕЛ...Иначе скачай смело,ако е ЧИТАВ(Направи задължителна диагностика в сервиз на Бош=на некви 30-40лв)...УСПЕХ от МЕН!!!

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
Колеги нищо лично ама в първия линк, който съм посочил има ДОСТАТЪЧНО информация относно TDS
И май е време да спрем да четем и пишем, колкото да не заспим 

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
niko74 написа:Един СКРОМЕН СЪВЕТ от мен...При загрял двигател провери мъркучите на охладителната с-ма,ако са ТВЪРДИ=БЯГАЙ на ДАЛЕЧЕ...Ако са МЕКИ,значи е ОК(Смисъл не е прегряван мотора).Но държа да ПОДЧЕРТАЯ,че това НЕ Е МИРОДАВНО мнение,просто мен така ме посъветхвата да направя при покупката на ДИЗЕЛ...Иначе скачай смело,ако е ЧИТАВ(Направи задължителна диагностика в сервиз на Бош=на некви 30-40лв)...УСПЕХ от МЕН!!!![]()
![]()
Не е така понеже ако са стари на студен мотор пак са твърдички ...мойте са точно по този начин ....диагностика е да ти кажа понеже компа помни колко пъти е стигал премерно температатурата на прегряване ...но може и да са му я изчистили тази грежка....моя съвет търси бензин,дизел само команрейл

11 мнения
• Страница 1 от 1