Колеги малко помощ моля

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колеги малко помощ моля

Мнение от deap » 22 Мар 2009, 21:55

Колеги моля ако някои е запознат да помогне по дани на диагностик (в които вазможности маи ве4е се самнявам ) ми е заминал електронния блок за управление на ABS-a.Проблемите са нямам ABS нямам ASC а на таблото ми свети дат4ика за асц и абс питам ви ако някои може да каже нещо защото не ми се иска да е електронния блок за управление на ABS-a :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Колеги малко помощ моля

Мнение от Wolfen » 22 Мар 2009, 22:01

deap написа:Колеги моля ако някои е запознат да помогне по дани на диагностик (в които вазможности маи ве4е се самнявам ) ми е заминал електронния блок за управление на ABS-a.Проблемите са нямам ABS нямам ASC а на таблото ми свети дат4ика за асц и абс питам ви ако някои може да каже нещо защото не ми се иска да е електронния блок за управление на ABS-a :evil:

Аз имам същия проблем - светят АБС+АСЦ. Проблема е датчик(ци). Понякога светват, понякога гаснат проклетите лампи. Има вероятност датчика да е замърсен или да е заминал. Което във всеки случай е по-доброто от скапан блок за управление на АБС-а. Утре вечер ще се помъча да си замеря датчиците с мултиметър и да им видя съпротивлението ;)

Потребител
Аватар

Мнение от deap » 22 Мар 2009, 22:54

Проблема при мен е 4е така светва и гасна няколко пьти и сега ве4е светна та се невиде да изгасне пове4е пустината гадна направо незнам какво да правя не ми се дават толкова пари за АБС

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 23 Мар 2009, 1:00

и на мен така ми се случи един, два пъти и като дам рязко газ и завъртя гумите и спира да свети датчика се оправя :D :D :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 23 Мар 2009, 5:42

диагностика хваща датчиците, така че си направи една
и със сигурно ще разбереш къде ти е проблема...
+1 за датчиците
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 23 Мар 2009, 12:18

+1 за датчик
Не ми се вярва да ти е заминал модола, но знае ли човек.
Първия вариант е да отидеш на диагностика, там ще локализират проблема и ще ти сменят датчика, който е заминал в рамките на 200 лева със смяната ще си готов.
Втория вариант е да прочетеш в DIY и да си замериш датчиците сам, може да се окаже, че е зацапан, случвало се е и минаваш без пари.

Назад към E46