Проблем с 5-та скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Проблем с 5-та скорост
Здравейте колеги имам проблем при включване на 5-тата скорост се чува едно стържене все едно включвам без съединител можете ли да ми кажете от какво е и как да го отстраня този проблем? Благодаря предварително.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Скоро си взех и аз нова кола и забелязах че и на мене ми го прави точно същия проблем... ще следя темата дано излезе нещо 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
При мене не винаги... най често от свободна и съм над 110км и искам да вкарам 5-та без газ да....
точно както си казал ти някакви идеи имаш ли

- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- metodi80
- старши ентусиаст
-
6apa написа:ами да винаги и се чудя да ли трябва се сменя маслото на кутията(дали е от там проблема).
Не пречи да опиташ ... щото другия вариянт е ремонт на кутията или смяна с друга. Пък и това масло може да си сигурен че едва ли някога , някой го е сменял (нищо , че на някои коли уж го дават lifetime...). Не можете да си представите какви чудеса стават след смяна на масло!!!!!
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- metodi80
- старши ентусиаст
-
6apa написа:да ми препоръчате някакво хубаво масло, че до сега не съм сменял.
АТФ -Д3 ... това е за кутия.... марката вече е въпрос на избор , общо взето все един дол дренки са .... !
моята е така вече 20к км и масло сменях с кастрол Д3 и си е все така, сигурно е синхронизатор, а може и по съединителя да е нещо, защото не ми е в цветущо здраве
общо взето не ме притеснява, защото никога не карам на свододна с голяма скорост, че да се наложи да вкарам 5-та, дори това явление случайно го открих догато я бях пуснал на свободна със 100-тина да видя дали ще дърпа на някъде
а пък и навика да се подава газ от свободна е много полезен, за всяка предавка

общо взето не ме притеснява, защото никога не карам на свододна с голяма скорост, че да се наложи да вкарам 5-та, дори това явление случайно го открих догато я бях пуснал на свободна със 100-тина да видя дали ще дърпа на някъде

а пък и навика да се подава газ от свободна е много полезен, за всяка предавка
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
И да смениш маслото според мен няма да се опражи то ако е така немислите ли че това хъркане няма да го прави на всяка скорост. Заминал ти е синхрото на 5-тата скорост това.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Проблемът ти е ясен-поизносил се е синхронизатора на 5-та.На твое място,или сменям кутията с читава(втора ръка съответно),като естествено и сменя и маслото,или ако не е толкова трагично положението-сменям си маслото на моята и си я карам с междинна газ (аз винаги така си карам) 

11 мнения
• Страница 1 от 1