не работи левия преден и заден габарит - ПРОБЛЕМА РЕШЕН !!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

не работи левия преден и заден габарит - ПРОБЛЕМА РЕШЕН !!

Мнение от BiTurbo » 22 Мар 2009, 17:28

здравейте,

одеве се случи изведнъж угаснаха отзад на левия стоп габарита не работи, както и отпред на левия фар габарита не работи. Отзад мигач, стоп светлината и тази за задната си светят само габарита се загуби и отпред имам къси и дълги висчо друго е ок....... Прегледах крушките и са си ок, дори за проба ги смених с 100% работещи, но не се оправи......... има ли някакви бушони които да погледна, аз уж гледах от тази снимка с бушоните на бг ама нещо всичко и там е ок......... помагайте, че гадно така.........

също така това стана след като си свалях таблото и онзи ключ за фаровете също, възможно ли е да е там проблема някъде ?
Последна промяна BiTurbo на 27 Мар 2009, 19:47, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 22 Мар 2009, 18:58

таа значи....... оправих габаритите, оказа се, че не съм завъртял буксата на ключа за светлините отзад........ обаче се появи нещо друго...... Понеже нали в стопа отзад са 2 крушките за габарита и тази лявата, в която също е и задната светлина за мъгла не работи и на таблото дори и без да съм дал контакт само на габарити ми свети лампата за светлината за мъгла отзад ???? Сменях крушки всичко ама не свети там а на таблото свети лампата, защо стана така това ме предупреждава за повреда отзад ли какво ???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Мнение от BH5482BH » 22 Мар 2009, 20:33

бушони

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 22 Мар 2009, 21:54

Колега,няма какво да се чудиш!Първо си провери бушоните,ако те са здрави,провери дали контактуват добре лампите в стопа!Зачисти им контактните площадки и мери,имали напрежение на тях,когато трябва да светят!Провери,здрави ли са въпросните лампи!
П.П. След като зачистиш контактните площадки,ги намажи с техническа смазка,с цел да не се окисляват(личен опит).Успех! ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 22 Мар 2009, 22:58

оправих габарита вече както описах не бях затегнал добре този куплунг отзад на ключа за фаровете

сега обаче се появи това със светлината за мъгла отзад............ начи включа ли фаровете не зависимо на габарити или и късите ми светва лампата на таблото че съм пуснал светлината за мъгла отзад, а аз не съм и тя не работи ?!?!?

какво се случва не знам вече......... бушоните са ок проверих ги 100 пъти вече и ги изпосмених няма резултат :help: :help:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от durexs » 22 Мар 2009, 23:18

бушон
НЕ ти желая мнението, ЕБА мацки стил ОСТРОВА НА ИЗКУШЕНИЕТО

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 22 Мар 2009, 23:44

добре кажете кой бушон да гледам, гледах 17 и 22 ги дават свветлина за мъгла отзад, смених ги ефект нямаше, всички бушони съм ги гледал един по един на всички жичките са здрави........ :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 23 Мар 2009, 12:40

:help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 23 Мар 2009, 12:52

BiTurbo написа::help:

Колега когато остане да свети лампата за фаровете за мъгла, значи имаш сериозен проблем със светлините отзад (т.е. или не свети габарит или не свети самия стоп) и с това колата ти показва, че има нещо. Т.е. провери си бушоните за стоповете и габаритите, не за фаровете за мъгла отзад.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 23 Мар 2009, 19:54

аха, ееее чак пък сериозен проблем, какво може да е толкова сериозно като само стопа за мъгла не работи............

Проверил съм ги всичките бушони 100 пъти, нека някой запознат да каже в кои бушони точно да погледна, гледах я таблицата, където са преведени на български, ама 1-во няма бушон за габарити и 2-ро всички бушони са здрави........ :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 23 Мар 2009, 20:44

Може да имаш прекъснат кабел, в снопа в багажника например. На един приятел скоро се случи същото. Не му работеше единия стоп и му светеше лампата на таблото за фаровете за мъгла (отзад). След няколко седмици цялото табло започна да не изгасва (т.е. гасиш, вадиш ключа, спираш фаровете, а таблото си свети), и това вече е последната идея на БМВ да те подсети, че нещо не е наред. Ако си сигурен че не е бушон, 99% според мен е кабел в багажника.

Много лесно се проверява и мисля е детска болест на е36 (седан, купе), досега на колкото е36-ци съм ги проверявал тези кабели почти винаги са били попрецакани, така че те съветвам след като казваш, че не е бушон, да провериш тези кабели.

А сигурен ли си че ти светят 2-та стопа (сигурен ли си че не ти светят само фаровете за мъгла отзад ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Мнение от Nik4oZ » 24 Мар 2009, 0:57

Пробвай като натисне6 спирачките дали ти светят стоп светлините . При мене беше така . Също светеше лампичката за фара за мъгла и дакато се усетя имах глоба вече за стоп светлините. Ходих на сервиз смениха ми стоп машинката и всичко се оправи . ;)
Lurking in the shadows

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Мнение от D_reamcatche_R » 24 Мар 2009, 8:25

PeReZ написа:... мисля е детска болест на е36 (седан, купе), досега на колкото е36-ци съм ги проверявал тези кабели почти винаги са били попрецакани, така че те съветвам след като казваш, че не е бушон, да провериш тези кабели...

Ако имаш познат жичкаджия отиди да ти замерят кабелите да няма някъде прекъсване.
:yes:
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 24 Мар 2009, 13:29

Благодаря ви zа отговорите, ще огледам кабелите, zа които PeReZ говори и ще огледам пак всичко. Сигурен съм отзад всичко свети без габарита и стопа zа мъгла, но интересното е, че габарита отляво си свети едната крушка а другата на която е стопа за мъгла само тя не свети.

Много ми помагате, тъй като в момента съм в Германия и тука се дерат кожи са сервиз, пьк и проблема не ми изглежда чак толкова сериозен, че да я карам на сервиз.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 27 Мар 2009, 19:46

Решението на проблема се оказа много просто !

този левия стоп нещо не беше много добре затегнат и тука в Германия 20 дни я вали дъжд колата и като се загледах вътре в стопа влага и изпотено. Свалих стопа почистих всичко, върнах го обратно и си заработи супер. И стопа за мъгла и всичко е ок, явно не е давал добър контакт отзад някъде....... и лампата за халогена на таблото угасна.

П.С. Много е добро това с лампата за халогена как те предупреждава, че има неизправност в светлините някъде.......... не го знех това.......

айде приятен уикенд на всички !
Изображение

Назад към E36