проблем вибрации - кардан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем вибрации - кардан

Мнение от krastev_kalin » 20 Мар 2009, 11:13

Здравейте, имам следния проблем - при ускорение има доста силни вибрации по цялото купе и се чува, че нещо чука . най-вероятно е нещо по кардана. ако някой има някакви идеи да каже. като преглеждах намерих една тема за кардана и висящи лагери,но беше за Е30 и от доста отдавна.

ентусиаст
Аватар

Re: проблем вибрации - кардан

Мнение от plamen_hh » 20 Мар 2009, 12:57

krastev_kalin написа:Здравейте, имам следния проблем - при ускорение има доста силни вибрации по цялото купе и се чува, че нещо чука . най-вероятно е нещо по кардана. ако някой има някакви идеи да каже. като преглеждах намерих една тема за кардана и висящи лагери,но беше за Е30 и от доста отдавна.

Имаш два висящи лагера погледни ги и погледни и гуменото каре за всеки случей и дали не ти се е разхлабил кардана някой да го е свалял преди това ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Re: проблем вибрации - кардан

Мнение от Lyubo » 20 Мар 2009, 16:43

plamen_hh написа:
krastev_kalin написа:Здравейте, имам следния проблем - при ускорение има доста силни вибрации по цялото купе и се чува, че нещо чука . най-вероятно е нещо по кардана. ако някой има някакви идеи да каже. като преглеждах намерих една тема за кардана и висящи лагери,но беше за Е30 и от доста отдавна.

Имаш два висящи лагера погледни ги и погледни и гуменото каре за всеки случей и дали не ти се е разхлабил кардана някой да го е свалял преди това ;)

Провери си висящите лагери.Най вероятно предния е скъсан.

Потребител
Аватар

Мнение от krastev_kalin » 21 Мар 2009, 12:28

plamen_hh написа:
krastev_kalin написа:
Здравейте, имам следния проблем - при ускорение има доста силни вибрации по цялото купе и се чува, че нещо чука . най-вероятно е нещо по кардана. ако някой има някакви идеи да каже. като преглеждах намерих една тема за кардана и висящи лагери,но беше за Е30 и от доста отдавна.

Имаш два висящи лагера погледни ги и погледни и гуменото каре за всеки случей и дали не ти се е разхлабил кардана някой да го е свалял преди това Wink

Провери си висящите лагери.Най вероятно предния е скъсан.

и аз мисля че е от него, днес отивм на сервиз да погледнат. някаква цена ако може да ме ориентирате, че мошенници колкото искаш:)

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 21 Мар 2009, 15:19

105 лв ми беше задния ;)

Потребител
Аватар

Мнение от krastev_kalin » 23 Мар 2009, 10:33

мерси много за отговорите!оказа се друго - самият заден мост се беше откачил на едно място от купето, направо не повиярвах като го видях. иначе всичко друго е наред, даже тампона е цял.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 23 Мар 2009, 12:42

късметлия си :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Мар 2009, 13:08

krastev_kalin написа:мерси много за отговорите!оказа се друго - самият заден мост се беше откачил на едно място от купето, направо не повиярвах като го видях. иначе всичко друго е наред, даже тампона е цял.
колега тои несе ли къса направо задния мост,щото и аз имах този проблем а като гледам форума маи тва им е болка да се късат

Потребител
Аватар

Мнение от krastev_kalin » 29 Мар 2009, 23:17

абе да ви кажа, след като закърпих, звука продължи и в краина сметка се наложи да сменя и предния висящ лагер и гуменото каре, направоооо ... излезна ми още 300 лв. кофти ми дойде на края на месеца:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 30 Мар 2009, 15:58

Аз смених предния висящ лагер, но все пак някой може ли покаже гуменото каре, да си знам профилактично.
При бързо превклучване на скоростите понякога се осеща леко чукване, някой да знае от какво може да е? Аз си мислeх за някаква хлабавина в карето преди дифа (но може да е от касата бира в багажника).

Назад към E46