ключ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
ключ
посиня диска иго изкривих-та сега проблема е тресе като спирам ,което значи че го сменям няма начин .но дали мога от някаде ,някои магазин да купя само един диск ,защото е са проверих в ауто + от където съм си закупил дисковете и неможе само един -а само комплект . дисковете са ATE -вентилирани
Последна промяна fedoracore на 21 Мар 2009, 0:56, променена общо 2 пъти

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Вземи си обикновенни,може и да изкараш повече-аз на компакта имам и от зад и си спирам много добре
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
Имам дискове на около 5-6000 км. Bendix. Сложих си brembo и тези само ми пречат.Мога да ти подаря един 

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
sebulba1 написа:Имам дискове на около 5-6000 км. Bendix. Сложих си brembo и тези само ми пречат.Мога да ти подаря един
Какво им имаше на дисковете, че ги смени или просто заложи на по-добрите?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа::shock: един вентилиран и един не вентилиран ли?
да братле ,ставали така ,или ще има проблем

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
fedoracore написа:bum_bum написа::shock: един вентилиран и един не вентилиран ли?
да братле ,ставали така ,или ще има проблем
ей стига си се излагал ако не ти се дават кинти говори с колегата дето ти предлага ти ги подари и по добре вземи неговите двата еднакви почерпи го нещо за услугата (подарака) и си ги сложи еднакви но това един вентилиран един не вентилиран единя дебел примерно 40мм а други останал на 25мм и то предниииии

стегни се и си вземи даже ако трябва обикновенни вентилирани (пак от ауто + те за това са ти изкарали една 5к километра ) за 100кинта най обикновеннит но да са еднакви
Колега никога не се слагат различни дискове (нов-стар или вентилиран-невентилиран). Същото важи и за накладки (нови-стари)
дебелината на вентилирания и невентилирания диск е различна.
Ако се опиташ да сложиш вентилиран на мястото на невентилиран, той не влиза в апарата.
Ако се опиташ да сложиш невентилиран на мястото на вентилиран, буталата на спиачните апарати излизат много навън от цилиндърчетата и е ОПАСНО
И изобщо не си правете експерименти със спирачките
PS Като чета такива постове почвам да се плаша като видя BMW зад мен или срещу мен. Не знам защо много хора си мислят, че като дадат определена сума за покупката на кола с това се ликвидират разходите по нея и едва ли не остават разходите за бензин и паркинг
дебелината на вентилирания и невентилирания диск е различна.
Ако се опиташ да сложиш вентилиран на мястото на невентилиран, той не влиза в апарата.
Ако се опиташ да сложиш невентилиран на мястото на вентилиран, буталата на спиачните апарати излизат много навън от цилиндърчетата и е ОПАСНО
И изобщо не си правете експерименти със спирачките
PS Като чета такива постове почвам да се плаша като видя BMW зад мен или срещу мен. Не знам защо много хора си мислят, че като дадат определена сума за покупката на кола с това се ликвидират разходите по нея и едва ли не остават разходите за бензин и паркинг
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И защо ще пасуваш... то като гледаш какви въпроси задава като дали може да кара с един вентилиран и един обикновен и дали може да смени само единия диск да не се набутва си прави сметката колко е в час, кой го знае какво е правил да прегрее двойно вентилиран диск до синьо, сигурно е пускал на спирачка 30 км без да му прави впечатление понеже е с пърформанс дискове
намери си компетентно мнение

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2