проблем с климатроника?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 E34
Мечтае да кара: Сувалка

проблем с климатроника?

Мнение от mim4o » 13 Мар 2009, 5:09

колеги един приятел м помоли да ви питам някой дали има представа от какво може да издава леко жужащ звук климатроника на колата му само като подава газ? ако някой има представа мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 13 Мар 2009, 10:34

да погледне ремъчната шайба на климатроника за луфтове :idea:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 13 Мар 2009, 11:17

Може да е от вентилаторчето да пробва на по високи скорости дали няма да му изчезне шума :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 15 Мар 2009, 15:04

Извинявайте, че ползвам темата, но мисля че може да не е лоша идея да попитам точно тук за следния проблем:
На мен когато пусна да работи вентилатора (независимо дали е включен климатика, или е само на вентилатор) се чува едно много слабо тупкане на около 2 секунди, което много ме дразни. Някакви идеи? Как мога да стигна до вентилатора и да погледна какво е положението там? М/ду другото честотата на тупкането не се променя при смяна на степента на вентилатора.?!?
let the BMW be with you

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 16 Мар 2009, 13:09

Аз имам това жужене между 1700 и 2400 оборота при студен двигател ... наистина и аз се интересувам от какво може да е ... а от вентилатора е друго.... и там има някакъв звук ... решението какво е ? .... Айде направете се на ванга и кажете преди да съм разглобявал, че и без това няма да е преди май месец :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 16 Мар 2009, 15:01

val написа:Извинявайте, че ползвам темата, но мисля че може да не е лоша идея да попитам точно тук за следния проблем:
На мен когато пусна да работи вентилатора (независимо дали е включен климатика, или е само на вентилатор) се чува едно много слабо тупкане на около 2 секунди, което много ме дразни. Някакви идеи? Как мога да стигна до вентилатора и да погледна какво е положението там? М/ду другото честотата на тупкането не се променя при смяна на степента на вентилатора.?!?

колега това и аз го имам, както и всеки друг - това мисля, че се получава при отварянето на клапата за централната духалка и се е получило нещо като вакум. Според мен и да разглобиш няма да промениш нещата и само рискуваш да счупиш някоя лайсна.

Поздрави,
Добри
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 17 Мар 2009, 10:43

ThE BeAsT написа:Аз имам това жужене между 1700 и 2400 оборота при студен двигател ... наистина и аз се интересувам от какво може да е ... а от вентилатора е друго.... и там има някакъв звук ... решението какво е ? .... Айде направете се на ванга и кажете преди да съм разглобявал, че и без това няма да е преди май месец :)

И аз имам едно такова жужене като пусна климатик/парно и е интересното че е само когато е студено времето :( сега като взе да се затопля и го няма :help: някой с идеи какво е че ме дразни цяла зима :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 18 Мар 2009, 1:20

Много питащи, малко отговарящи..... Иначе при мен не е като е студено времето а като е студена колата след като стрелката си застане където й е мястото по средата почти го няма

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sashko*** » 18 Мар 2009, 1:35

Извинявам се ,че ползвам темата , но имам проблем с климатроника и оборотите на колата , Като пусна климатроника и Оборотите ми се вдигат на 900 иначe работи на 800об , като го спра пак падат и тако постоянно го прави къса ми нервите , същото прави по някой път когато вдигам градусите и вентилатора . имам приятели с много 320d и при тях няма промяна на оборотите винаги си работят на 800об . Някой знае ли какъв може да е проблемът :help:
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sashko*** » 19 Мар 2009, 20:42

Няма ли кой да помогне :help:
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 19 Мар 2009, 20:48

sashko*** написа:Няма ли кой да помогне :help:

Така си излиза от завода колега при всички е така няма какво да те дразни оборотите се вдигат да не изтине двигателя от парното и да спре да топли за студеното същата работа понеже товари мотора и той си вдига оборотите тоест потдава си малко гас :D И при приятелите ти е така просто те не са го забелязали ;)

Назад към E46