Смяна казанче охл.течност!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна казанче охл.течност!
Здравейте колеги, ще сменям казанчето на радиатора, обаче има едни пластмасови щипки (на снимката оградени в червено), които трябва да се освободят за да може да се извади това казанче. Знае ли някой как точно се махат тези щипки, днеска ги гледах има някакви стрелки, ама ме е страх да не ги напъна нещо и да счупя! Колата ми е 316 М43 и снимката е само примерна, ама предполагам, че тези щипки са еднакви на всички Е36-ци.
......и още един въпрос имам за казанчето - от долната страна където е гуменото уплътнение каналите са два а пък уплътнението е само едно и в реалоема така го дават с едно уплътнение, а и днеска така ми пристигна новото казанче - с уплътнение само на долния канал. Та искам да питам достатъно ли е само едно уплътнение или трябва да вземам и второ?

......и още един въпрос имам за казанчето - от долната страна където е гуменото уплътнение каналите са два а пък уплътнението е само едно и в реалоема така го дават с едно уплътнение, а и днеска така ми пристигна новото казанче - с уплътнение само на долния канал. Та искам да питам достатъно ли е само едно уплътнение или трябва да вземам и второ?
Re: Смяна казанче охл.течност!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
да не се окаже кат свалиш казана,че е цепната пластмасата отвътре на радиатора 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- kriso_bmw
- Потребител
-
- Кара: Е36
колега аз мин.год.ми замина казан4ето и си мислех 4е е от о прастена но след като го махнах и то с голям зор(дано при теб е по лесно)се оказа при мен 4е пар4е платмса се от4упило и затова ми е изтекал антиф.Но за мен ако пита6 по добре си вземи нов за да ти е мирна главата 215лв.италиански.Провери добре дали е само от оплатнението.дано е от това само.КъсметDenev написа:няма ли някой, който скоро е сменял казанче да каже колко трябва да бъдат долните гумени уплътнения - едно или две?
Zdraveite manqci
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Denev написа:няма ли някой, който скоро е сменял казанче да каже колко трябва да бъдат долните гумени уплътнения - едно или две?
Преди няколко седмици демонтирах казанчето от радиатора. Уплътнението е едно. Имам един съвет към тези, които искат да поставят нов уплътнителен пръстен и казанче: Не си заслужава интервенцията защото пластмасата в долната част на радиатора където влиза казанчето се раздува от двете страни и уплътнението не може да прилепне плътно. Това е временно решение, след известно време пак ще протече оттам и ще си купувате нов радиатор.
9 мнения
• Страница 1 от 1