Е30ки от Германия-внос и впечатления от него.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- hemi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade
даааа
,проста сметка,4500лв,перфектно,но когато извадиш ДДС 2450лв,800 за автовоз и ти остават има -няма 600 евро,да е струвала колата в което се включва и печалбата на търговеца,защото не ми се вярва някои да ги продава тези коли на загуба
,и в крайна сметка колата има цена 300-400евро,та от тук и целия абсурд ,копуваш някаква колица която реално струва тези смешни 600лв. не казвам,че не е възможно,но е малко вероятно да удариш бингото
,останалите 3600-3800лв плащаш на държавата такси,иначе казано грешни пари
,после си цакаш на застрахователи,алармаджий,патен данък,сега винетки,гражданска отговорност,ако пътуваш зад граница и зелена карта,трошиш си я из кратерите по пътищата,недай си боже ,някой доброжелател ти тегли една стружка съвсем случаино
и в края на крайщата ми изплува една реплика от филма:"Хълмат на боровинките"---" ибах ти държавата..."!!!!! 

- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))
Da Wolf-ми на Сотир колата що седе повече от месец-той не я ли я писал така?
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
Aз имам един въпрос,
който е малко изван темата , но понеже видях че Valio 23 е наясно със системата в Германия,Та много го моля ако може да отговори на следните въпроси.Може би ще е интересно и на други хора,
Интересуваме какво трябва да се направи след като си купил колата./имам предви.Какви документи,номера,застраховки и Т.Н. трябват да се оправят преди да тръгнеш към БГ.
И ако можеш напиши някакви орентировачни цени.
Предварително Благодаря.

Интересуваме какво трябва да се направи след като си купил колата./имам предви.Какви документи,номера,застраховки и Т.Н. трябват да се оправят преди да тръгнеш към БГ.
И ако можеш напиши някакви орентировачни цени.
Предварително Благодаря.
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
Ами не съм наясно точно какви документи ти трябват, и за да не пиша глупости, ще питам и в неделя или понеделник ще ти кажа 

3po написа:...Какви документи,номера,застраховки и Т.Н. трябват да се оправят преди да тръгнеш към БГ.
.
Трябват ти т.нар Zollkennzeichen, т.е 4ервените номера. Те със 3астраховката са прибли3ително 150 € вадят се там където се регистрира колата, трябва ти Еuro 1 Zertifikat, вади се от спедиторските фирми на някоя митница в Германия, струва към 30 до 50 €, пътя от Мюнхен до София е към 200€ бен3ин и такси.
Питай ако има още нещо.
Г
Благодаря за инфото.
Сега гледам в www.mobile.de едно BMW,което много ме кефи,но е ударено.
Как стоят нещата с ударените коли?
Само с автовоз ли мoже да се докарат или има и друг вариант?

Сега гледам в www.mobile.de едно BMW,което много ме кефи,но е ударено.
Как стоят нещата с ударените коли?
Само с автовоз ли мoже да се докарат или има и друг вариант?

3po написа: ...
Ако е ударено, но в движение няма проблем, но ако не е лек ко3мети4ен удар, трябва просто да минеш пре3 Унгария 3аради словенците. Същтото важи и ако няма ТUV - немския техни4ески преглед, тогава трябва да си и3вадиш оба4е жълти номера, щото бе3 TUV няма да ти дадат 4ервените, с жълтите пък няма да те пуснат словенците да минеш от там. Дай линка да я погледна ако искаш.
Най добре е да се обадиш ако можеш, да ти обяснят как стоят нещата, ако ти трябва още нещо питай смело
Успех

Г
- moto
- младши ентусиаст
-
Скапаните словенци....защо така преебаха работата за нас Българите т вече доста време.Забекязвате ли колко хора връщат от границата
!
Гавриле-за колите какви проблеми създават

Гавриле-за колите какви проблеми създават

Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
moto написа:
Ми, ако е ударена колата, понякога не те пускат, дори ако е само мига4, фар (не3ависимо дали свети или не ) или броня напр. Не в3имат подкупи и не можеш да се ра3береш по никъв на4ин ако се 3аядат. Както писах по горе, с жълти номер никъв шанс да минеш от там. Това е 3а колите в общи линий
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
за 5 бона кола от вън,която , да и се качиш и да я караш 1-2 години в Б-Я. без да фърлиш , пара по нея НЯМААААААААА и да си остане в същото състояние 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- moto
- младши ентусиаст
-
Вмссъл да си търсиш от човек,не от къща нали?
Ми те повечете в мобиле дето не са ли такива
?
Ми те повечете в мобиле дето не са ли такива

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3