боядисване скурене въпрос ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Варианта със спрея става ако си решил да продаваш колата,иначе не те съветвам да да ползваш такива неща.Всичко що е в спрей е еднокомпонентно(без втърдител-катализатор)и твърдост и устойчивост не можеж да получиш.
При колегата в горния пост се получило,но когато лятото напече ще види ефекта от избледняване на лака дори напукване.
Спрея никога не може да набие боята и да е разпраши както с бояджийския пистолет поради простата причина,че там налягането е над 2бара/атмосвери.
От въпросните спрейовете съм патил преакалено много,и дори не ги поглеждам.
Ефекта от тях е само в началото,пробвано е поне от мен.
Ако не вярвате елемент боядисан със спрей,бъде измит безконтатно познайте какво става???
При колегата в горния пост се получило,но когато лятото напече ще види ефекта от избледняване на лака дори напукване.
Спрея никога не може да набие боята и да е разпраши както с бояджийския пистолет поради простата причина,че там налягането е над 2бара/атмосвери.
От въпросните спрейовете съм патил преакалено много,и дори не ги поглеждам.
Ефекта от тях е само в началото,пробвано е поне от мен.
Ако не вярвате елемент боядисан със спрей,бъде измит безконтатно познайте какво става???

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Борис_Малинов написа:Ако не вярвате елемент боядисан със спрей,бъде измит безконтатно познайте какво става???
Колега съгласен със абсолютно всичко, което си писал без спор е така. Но само за последното не съм съгласен.
Август месец миналата година си купих от колегата bum-bum реплики на М-огледалата, които той предлага. Нанесох от въпросния филер, за който писах, после боята от спрей и утре мога да пусна актуална снимка на огледалата за да видиш, че няма никакви поражения по боята.
А колата е мита безконтактно не един и два пъти.
Тъй, че по-скоро зависи от качеството на спрея и този който ти прави боята. И спазването на времената между нанасянето на различните слоеве.
Но пак казвам с пистолет е най-добре и най-качествено.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Не ми се спори,пиша до колкото мога да бъда полезен.Всеки сам си решава как и какво да ползва.
Като се учех и аз ползвах спрейове,дори си пълнех празни дезедоранти с боя като им монтирах вентил от вътрешна гума на колело,ма това беше мн.отдавна като бях на 10год.(вчерашен тураник)дет се вика.
И пак не съветвам колегата дори и шприца да бъде на спрей,защото стои мек и ако пробва с кореселин се отмива доволно,докато ако пръсне качествен филер забравя за такива проблеми.
Ако някъде пръсне първата ръка на базата малко по дебело,рискува да се навдигне шприца от спрея,но всеки си преценя в крайна сметка.
Като се учех и аз ползвах спрейове,дори си пълнех празни дезедоранти с боя като им монтирах вентил от вътрешна гума на колело,ма това беше мн.отдавна като бях на 10год.(вчерашен тураник)дет се вика.
И пак не съветвам колегата дори и шприца да бъде на спрей,защото стои мек и ако пробва с кореселин се отмива доволно,докато ако пръсне качествен филер забравя за такива проблеми.
Ако някъде пръсне първата ръка на базата малко по дебело,рискува да се навдигне шприца от спрея,но всеки си преценя в крайна сметка.

- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: m6
Re: боядисване скурене въпрос ?
гледам че има интерес тук мога да ви помогна при боядисването на метални елементи се търка повърхността много добре да се премахнат едрите драскотини с по едра шкурка следва с по ситна почиства се добре повърхността и се шприцова 3 ръце ...всеки кит изисква различен период от време да изсъхне...следва търкане с водна шкурка 800..следва измиване с веро на повърхността и точно преди започване на пръскането минаване на елемента с чорапогащник напоен с бензин......а за пластмасовите повърхности ...след като се изтъркат с едрата шкурка и след това с по ситната е ,да не кажа задължително но много желателно повърхността да се мине с пластификатор за пластмаса,които се нанася като основа и предотвратява лющенето на боята след време ..тои съхне много бързо 15 20 мин след него вече шприц и същите процедури които описах по горе.....резълтатът е отличен....дано съм бил полезен.. успех колеги
Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
v_p_m написа:понеже си ремонтирам колата сам и мраза да давам изли6ни пари на "маистори" да ми отбиват номера си права колата сам и сам стигнал до предната броня и маска въпроса ми е следния истъркал сам маската до тва положение...
и ся треа да я пръскам със сприц кит но немие ясно о6те ли треа да са скури или да са пруска напрао и ако са пръска тоя кит шкури лисе после или напрао върху него се пръска боята ся тва за некои е елементарно но се пак като не сам го праил др път неми е ясно
Оправи си заглавието на темата и се старай малко повече с правописа

Все пак имай уважение към другите участници във форума.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Joro_BMW написа:следва измиване с веро на повърхността и точно преди започване на пръскането минаване на елемента с чорапогащник напоен с бензин...
Колега,това с бензина е абсурдно,че даже и чоропогащник....Непосредствено преди даден елемент да се боядиса се третира със специален обезмаслител "Антисил" и в никакъв случай на с чоропогащник а със специална кърпичка,която не оставя влакна и следи от себе си.След като се избърше,е задължително елемента да се убдуха със сгъстен въздух за да може "антисила" да се изпари напълно и се отстранят всички прашинки.

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
колега сложи кит защото по бронята има доста драскотини,а и е лепена.шприца няма да ги покрие и като я пръснеш ще се виждат.намери някой приятел който знае как се прави да пиете бира и да ти покаже. 

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
всяка една малка неравност след боядисване се вижда доста повече.много си е играчка да го направиш както трябва и затова са скъпи бояджиите.някои неща трябва да ги видиш за да разбереш как стават.и недеи да пестиш пари за материяли вече си спестил от бояджия.успех със начинанието. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
v_p_m написа:.....
vld. кое по то4но да промена ко не му е нарет
Всичко, Ето гледай:
боядисване-шкурене въпрос ?
v_p_m написа:понеже си ремонтирам колата сам и мразя да давам излишни пари на "майстори" да ми отбиват номера си правя колата сам и сам стигнал до предната броня и маска въпроса ми е следния изтъркъл съм маската до тва положение
и сега трябва да я пръскам със шприц кит но не ми е ясно оште ли треа да се шкури или да са пръска напрао и ако са пръска тоя кит шкури ли се после или напрао върху него се пръска боята сега това за някои е елементарно но все пак като не сам го правил друг път не ми е ясно
Не си сложил никъде точка, запетая, две точки, въпросителен.
Може и да съм пропуснал нещо но това е на пръв поглед само.
Айде сега си сложи ръка на сърцето и напиши че несъм прав

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2