Странен проблем при М43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Колега, относно диагностиката - програмата ми не може да се свърже с компютъра на колата. Явно проблемът е в диагностичната букса или някой кабел. За това направихме следното - откачихме компютъра от проблемната кола и го сложихме на моята кола. Запалихме мойта и тя си работеше добре. Закачихме моята кола на компютъра за диагностика и той влезе във връзка с компа на колата. Понеже моята кола няма проблеми, програмата изписа, че няма дефекти. Сложихме моя компютър на проблемната кола, но компютъра за диагностика отново не можа да се свърже с нея. Двигателите на двете коли са напълно еднакви, компютрите им също, така че проблемът явно остава в някой прекъснат кабел за диагностичната букса. Започнахме по метода за елиминиране на частите, като сваляхме от моята и слагахме на проблемната кола. СМЕНЕНИ: КОМПЮТЪР, ДЕБИТОМЕР, СТЪПКОВО МОТОРЧЕ, КЛАПАН ЗА КАРТЕРНИТЕ ГАЗОВЕ - това подобри съвсем малко работата на двигателя, единствено не гаснеше. Проблемът с играенето на оборотите и нестабилната работа на двигателя остана. При запалване на колата работи около минута добре и започва отново да играе.
Колега и при мен го има същия проблем обаче при мен диагностиката не показа никаква грешка. Един майстор обаче ми каза че ако ангренажната верига ти е разтегната или обтегача е прецакан мотора започва да изключва тъй като има защита. При мен обаче мотора заработва само като натисна педала на газта до дупка, иначе гасне
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Каква защита има на веригата и обтегача че не разбрах

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Здрасти колега, на мен ми правеше подобен проблем, като е студена сутрин като запаля ми вдига оборотите и ги държи около минута две и после почват да падат и много играят и трудно пали. Като ходих на диагностика ми казаха че температурния ми датчик на инжекцията е забил на 194 градуса и ведднага ми стана ясно че като отчита такава висока температура компютъра гледа да обеднява сместа и от там се получават тези анумалии. Купих си един датчик от Варна карс (беше някъде около 25-30лв.) смених си го(смяната е много шибана щото е на кофти място) и за сега е нормално всичко. Мотора ми е М43Б16. Дано съм помогнал.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Оги можеш ли да ми покажеш по някакъв начин кое точно е това клапанче (или някой друг ако знае)Ogi написа:аз съм сигурен че е клапанчето на вакума... едно черно кръгло седи м/у 2-те части на всмукателния колектор
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Оги можеш ли да ми покажеш по някакъв начин кое точно е това клапанче (или някой друг ако знае)Ogi написа:аз съм сигурен че е клапанчето на вакума... едно черно кръгло седи м/у 2-те части на всмукателния колектор
Не знам дали колегата няма предвид клапана на картерните газове , точно там се намира при смукателния колектор (черн ,кръгъл).
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Както си тръгнал да сменяш, де е Киро на кирия? Доколкото разбирам само температурния датчик на охлаждащата течност не е проверен /на 90 градуса Целзий трябва да отчита 0.21-0.25 килоома/, всяко отклонение от нормите може да причини неравномерна работа на празен ход и дори гаснене, мененето на обороти може да е от стъпковия мотор, но щом казваш, че си го сменил, значи е от нещо друго. Остава да провериш с други дюзи и работата на DISA клапана.
- xenon318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само BMW-та
- Мечтае да кара: M850i
Проблема!
Колега лятото имах такъв проблем: пала колата започва да прекъсва и след като я карам забива нос в земята сякаш да угасне и след това пак се отпушва за 15 сек и отново=> оказа се че е ламда сондата, която беше изгоряла ((тъй като брат ми бог знае защо беше махнал катализатора)) и след като смених ламда сондата всичко се оправи! Проверете Сондата!
Веднъж BMW, винаги BMW!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
това не означава ли че ламбдата е заминалаKIRO написа:днес откачихме от буксата ламда сондата и двигателя не промени работата си работеше както и когата беше эакачена

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2