проблеми с турбото Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Емилио написа:Идвам пак от сервиза.Оказа се че надува зверски в картера и проблема май изобщо не е бил в турбото.
Каква е вероятността отдушника на картера да е запушен и изобщо може ли да е причина като извадиш щеката за маслото оттам да хвърля като чешма?
Колега, това е нещо механично в мотора... Поне аз така си мисля. Който разбира да каже тука. Може да пробвате компресия да премерите.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ако ти е запушен филтъра за картерни газове
Да е сменил турбото без филтера?!!! Може ама щее е мн тъпо....
И аз смяних турбото преди месец вс филтри и масла
преди смяната като се прееба турбината пушеше като дърт циганин или по скоро дърт джуган, НО след смяната няма и 1 ден няма и помен от пушек или какво и да е
работи като бенз...
Та колега наистина може да са ти избушени катализаторите 
И аз смяних турбото преди месец вс филтри и масла

Последна промяна xerial на 16 Мар 2009, 21:24, променена общо 1 път
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
kasabov написа:преди да говорим, сигурен ли си че правиш разлика между пушек и пара?
Ами правя разлика, но примерно ако я запаля и на вън е 25 градуса пак си пуши 1 мин. и спира. Винаги си пуши 1 мин. не зависимо колко градуса е на вън

xerial написа:ако ти е запушен филтъра за картерни газове
И аз смяних турбото преди месец вс филтри и маслапреди смяната като се прееба турбината пушеше като дърт циганин или по скоро дърт джуган, НО след смяната няма и 1 ден няма и помен от пушек или какво и да е
работи като бенз...
![]()
Та колега наистина може да са ти избушени катализаторите
колега, какъв цвят и мирис имаше дима преди да смениш турбината?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
kasabov написа:milennyc написа:kasabov написа:преди да говорим, сигурен ли си че правиш разлика между пушек и пара?
Ами правя разлика, но примерно ако я запаля и на вън е 25 градуса пак си пуши 1 мин. и спира. Винаги си пуши 1 мин. не зависимо колко градуса е на вън
ок, а водата пипа ли я?
не, грам не я пипа. И филтъра на картерните газове е нов. Аз не се оплаквам от колата

Емилио написа:Идвам пак от сервиза.Оказа се че надува зверски в картера и проблема май изобщо не е бил в турбото.
Каква е вероятността отдушника на картера да е запушен и изобщо може ли да е причина като извадиш щеката за маслото оттам да хвърля като чешма?
Износени сегменти компресията от цилиндъра минава между сегментите и слиза в картера ако е това при тебе си я докарал до основен ремонт.
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4