Какъв акомулатор да купя Варта силвър или Бош
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Какъв акомулатор да купя Варта силвър или Бош
bake Cene написа:Здравейте колеги тези дни ми изпардя акомулатора 4удя се какъв да взема Варта или Бош и двата били с сребъни клетки за моят Компот 4етох някъде 4е ми трябва 65 а.ч.
На скоро и аз смених акумулатора.Вземах МОНБАТ.Относно БОШ СИЛВЪР,търговец на акумулатори каза,че по принцип са много добри,но сега имало много рекламации и съответно много от тях са в гаранционен сервиз!Явно се дължи на кофти партида...

- bake Cene
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318 ТИ Компакт
Re: Какъв акомулатор да купя Варта силвър или Бош
нема зна4ение цената на батерията колата е найDenev написа:bake Cene написа:добре де аз съм с 318 ti тая с многото коне и 4етох някъде 4е ми трябват 65 ампераDenev написа:bake Cene написа:за моят Компот 4етох някъде 4е ми трябва 65 а.ч.
аз още не съм сменял, а сега като каза и проверих в книжката (за компакт):
- 316i, 318ti - 12V, 50Ah
- 318tds - 12V, 65Ah
това е за ампеража, а за марката - според мен "варта"-та е по-добра!
в книжката на компакта точно това пише 318ti - 12V, 50Ah!!!
..............аз това го чета в ориг.документ на колата............все пак това е информация на производителя, пък който иска и 100Ah да слага ........а по принцип високия ампераж е за дизеловите мотори, за бензиновите до 2л е достатъчен и 44Ah (имам Passat B3 2.0 комби - вече година и половина е с такъв акумулатор, без проблеми ни зиме ни лете).
Друго нещо, което трябва да се гледа при покупката на нов акумулатор е стартовия ток мисля че в милиампери се мереше (не съм много сигурен), в този случай може да се вземе напр. акумулатор с по-нисък ампераж, но със същия стартов ток.
и последно към колегата дето пусна темата - Варта и Бош на 65Ah хич не са евтини (особено ако Вартата е ориг.), да не казвам скъпи....

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Имайте в предвид, че някои коли са с една допълнителна екстра, наречена "Stronger Electricity Supply", което ще рече с подсилена ел. инсталация... доста "италианки" са такива...и алтернатора е по-силен... проверете това, щото мойта М44-ка си беше с 70Аh акумулатор като я взех... а като сложите по-малък акумулатор на силен алтернатор.... правете му сметка... 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
извинявам се че малко ще спамя на колегата във питането му,но мойто седанче 316и вече 3 години както го имам е със някакъв пломбиран нему знам името но е 75Аh,досега никакви ядове и пробле ми съм имал.нормално ли е за мойта да е 75Аh? 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
spens_82 написа:извинявам се че малко ще спамя на колегата във питането му,но мойто седанче 316и вече 3 години както го имам е със някакъв пломбиран нему знам името но е 75Аh,досега никакви ядове и пробле ми съм имал.нормално ли е за мойта да е 75Аh?
На твоята според книжката на колата трябва да е 46Ач.Не се притеснявай,че твоят акумулатор е с по-голям капацитет-още по-добре.Просто хората са изчислили,че за този модел,с тези ел.консуматори и с този двигател(респективно с този стартер)-не е нужен акумулатор с по-голям капацитет!Вярно е,че по-големият акумулатор има и по-голям заряден ток,но разлика от 2-3А не е повод за притеснения!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Здравейте!Миналата седмица и моя акумулатор (колата е купена с него преди година и половина) се "прецака".Оказа се,че едната клетка май е "окъсила",при проба с товарна "вилка" просто завря.Напрежението съответно падна на 7V и дори на доло.Разгледах цени и предложения и се спрях на "Шнайдер".Правени са по новите технологии с Са клетки.Имат по-нисък саморазряд и малко по-голям стартерен ток.Гаранцията е 2г.Стария акумулатор беше 55Аh.По книга всички знaем,че се дава 50Аh.Препоръчаха ми да сложа следващото ниво,в случая 62Аh.Цената е 133лв.Ще следя поведението му редовно,за да се направи съпоставка и с другите по-често използвани марки.
Принципно за да изкара един акумулатор повече време,освен правлното му зареждане от колата е важно и каква му е "гъстотата" на киселината.Когато е малко по-ниска е по-добре.При повечето български марки тя е по-висока,съответно имат хубав стартов ток,но "умират' по-бързо.Т.е. погледнете си я при възможност и ако трябва (препоръчвам ви) я коригирайте.
Принципно за да изкара един акумулатор повече време,освен правлното му зареждане от колата е важно и каква му е "гъстотата" на киселината.Когато е малко по-ниска е по-добре.При повечето български марки тя е по-висока,съответно имат хубав стартов ток,но "умират' по-бързо.Т.е. погледнете си я при възможност и ако трябва (препоръчвам ви) я коригирайте.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
3
Не изравяйте стари теми*. Ако искате да добавите нещо важно и съществено по такава тема, отворете нова с препратка към старата. Същото важи и за изчерпани теми, които по правило трябва да са заключени от модератора, не му напомняйте за пропуска, като продължавате безсмисленото й развитие.
* Стара тема – тема, която се намира на втора страница в дадена секция или тема, чийто последен постинг е отпреди повече от месец (изключение са темите със статут „важна тема” или „съобщение”).
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Да... и аз мернах, че е стара.
По темата: "Stronger Electricity Supply", аз съм с такъв. Виждал съм на места, че трябва да си с 50Ah батерия, но сложих 62Аh.
Акумулаторът за мен е Banner. Мitaka7 ги продава. Много доволен. Иначе разбира се Varta или Bosch, но не купени от БГ. Нещо много избирателен станах в последно време с тези боклуци, които се продават в нашата "погранична територия", както казва SpLiT.
По темата: "Stronger Electricity Supply", аз съм с такъв. Виждал съм на места, че трябва да си с 50Ah батерия, но сложих 62Аh.
Акумулаторът за мен е Banner. Мitaka7 ги продава. Много доволен. Иначе разбира се Varta или Bosch, но не купени от БГ. Нещо много избирателен станах в последно време с тези боклуци, които се продават в нашата "погранична територия", както казва SpLiT.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
абе те и двата които си дал в темата горе нямат грижи. аз имам бош на Е36 и е супер за сега. имах една варта преди това която даже беше втора ръка и държа години.. какво бяха слагали тия вътре не знам но никога не съм имал проблеми с него. мен ме кефят такива модели без обслужване . относно монбат.. мисля че са си ок, но говорят че ги били развалили. аз имам един и е ОК за сега. не знам . просто впечатления споделям
п.с. скоро установих че съм карал Е36 цата с 45 Ah
.. кои кретен го е сложил не знам. това е акумолатор за тико 
п.с. скоро установих че съм карал Е36 цата с 45 Ah

Последна промяна ares2 на 20 Апр 2009, 21:00, променена общо 1 път
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- ned_gm28
- ентусиаст
-
ares2 написа:абе те и двата които си дал в темата горе нямат грижи. аз имам бош на Е36 и е супер за сега. имах една варта преди това която даже беше втора ръка и държа години.. какво бяха слагали тия вътре не знам но никога не съм имал проблеми с него. мен ме кефят такива модели без обслужване . относно монбат.. мисля че са си ок, но говорят че ги били развалили. аз имам един и е ОК за сега. не знам . просто впечатления споделям
п.с. скоро установих че съм карал Е36 цата с 45 Ah.. кои кретен го е сложил не знам. това е акумолатор за тико
Точно такъв се дава според книжката за 316i , но и аз мисля,че е по-добре да е с по-голям капацитет.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2