Проблем - осветление на задния номер, разлика в светлината

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем - осветление на задния номер, разлика в светлината

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 15 Мар 2009, 22:52

Здравейте колеги не намерих нищо по тоя въпрос и реших да пусна една тема, пък току виж ми отговорите добронамерено. Та по темата, смених си крушките на задния номер, защото едната не светеше - беше изгоряла, смених и двете за да са еднакви, защото ми мина през акъла че може да са различни и така сега с две напълно еднакви крушки 12V 5W има разлика в светлината... лявата свети по слабо от дясната и не мога да си обясня защо. Опитах да разменя крушките... след смяната отново лявата светеше по слабо... после смених и стъклата мислейки си че е от тях въпреки че наглед са напълно еднакви и резултата беше същия лявата свети по слабо. Ако имате някакви идеи споделете, че се дразня като нещо не е наред. Благодаря предварително на отзовалите се. Поздрави! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 15 Мар 2009, 23:17

колега , аз се сещам за 2 причини заради които може да имаш този пробмлем ! 1ната е фасунката да не дава добър контакт поради окисление на пластинките или някакво замърсяване или нагар . опитаи да свалиш крушката на слабосветещатат лампичка и с отвертка да потъркаш пластинката на която опира крушката за олесниш преминаването на ел.ток 2рата причина за която се сещам е да нямаш добро замасяване . трябва да свалиш кората на задния капак и да видиш там отдоло има 1ни букси може и там да е проблема напр. да има замърсяване на клеми или прекъснат кабел или недобре вкарана букса .

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 16 Мар 2009, 0:07

toni3d1 написа:колега , аз се сещам за 2 причини заради които може да имаш този пробмлем ! 1ната е фасунката да не дава добър контакт поради окисление на пластинките или някакво замърсяване или нагар . опитаи да свалиш крушката на слабосветещатат лампичка и с отвертка да потъркаш пластинката на която опира крушката за олесниш преминаването на ел.ток 2рата причина за която се сещам е да нямаш добро замасяване . трябва да свалиш кората на задния капак и да видиш там отдоло има 1ни букси може и там да е проблема напр. да има замърсяване на клеми или прекъснат кабел или недобре вкарана букса .

И в двата случая които си изтъкнал просто няма да свети а не че ще свети по- слабо.
За автора на темата: Замери тока колега, към едната явно идва по-слаб ток и трябва да се проследи от къде се получава това. Интересен проблем си посочил, на мен никога не ми е идвало на ум да сравнявам осветеността на двете лампички на номера :)
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 16 Мар 2009, 13:28

Еми и на мен не ми беше хрумвало да гледам коя как свети, но като ги смених и е много грозно вечер едната да свети по-силно от другата, ще взема да ги разкача и нищо да не свети. А другото което ми идва на ум мога ли да дръпна жица от дясната до лявата и да си светат нормално. :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 16 Мар 2009, 13:35

колега най-добре направи като мен.две светлодидни си купии гаранция ще си свети както тряабва.верно 4е са 8лв.амааа...........!изглежда супер! :mhihi:
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 16 Мар 2009, 13:40

krasman написа:колега най-добре направи като мен.две светлодидни си купии гаранция ще си свети както тряабва.верно 4е са 8лв.амааа...........!изглежда супер! :mhihi:

е колега ако проблема е в тока каквото и да закача пак няма да свети както трябва... :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 16 Мар 2009, 13:42

И според мен е проблем в кабел или букса,
като на първо място за проверката можеш да сложиш кабелите, които са до амортисьорчето на багажника (лявото). Режеш внимателно по дължина гумения маншон и вътре търсиш оголвания, прекъснати кабели и т.н.
Те са хроничен проблем при е36 и могат да породят страшно много и наистина странни проблеми, 99% съм сигурен че и твоите са изпонакъсани.
Последна промяна PeReZ на 16 Мар 2009, 13:47, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 16 Мар 2009, 13:45

е те нали светят ...!пък светодиодните изискват минимална консумация и си имат резистор.ти мластмасите почисти ли ги?
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 16 Мар 2009, 16:54

колеги , те могат да светят , обаче напрежението там е ниско и ако има препятствия като замърсени фасунки напр. неможе да преминава добре тока . също така ако там където е замасена фасунката ако ема замърсяване няма да дава добър контакт и няма да минава необходимото количесвто ток което трябва на крушката . клвми ако има замърсени пак същата работа . ако има прекъснато кабелче то там където е скъсаното пак се получава нагар , проводника потъмнява и пак неноже да преминава ел. ток .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Re: Проблем - осветление на задния номер, разлика в светлина

Мнение от The Shadow » 16 Мар 2009, 19:59

SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги не намерих нищо по тоя въпрос и реших да пусна една тема, пък току виж ми отговорите добронамерено. Та по темата, смених си крушките на задния номер, защото едната не светеше - беше изгоряла, смених и двете за да са еднакви, защото ми мина през акъла че може да са различни и така сега с две напълно еднакви крушки 12V 5W има разлика в светлината... лявата свети по слабо от дясната и не мога да си обясня защо. Опитах да разменя крушките... след смяната отново лявата светеше по слабо... после смених и стъклата мислейки си че е от тях въпреки че наглед са напълно еднакви и резултата беше същия лявата свети по слабо. Ако имате някакви идеи споделете, че се дразня като нещо не е наред. Благодаря предварително на отзовалите се. Поздрави! :)

Имам същият проблем и при замерване на лявата ми показва мн по малко ток, отколкото на дясната. Нямам си и на идея защо. Ааа при мене лявата спря въобще да свети. Стига ток по кабела и, обаче малко.

Назад към E36