Не иска да се заключи е36-цата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на една страна
- Мечтае да кара: е36 328i
Не иска да се заключи е36-цата
Колеги проблема ми е следния:затварям врата преди това съм проверил всички врати дали са затворени добре и слагам ключа в ключалката завъртам ключа всички врати се заключват и след 1,2секунди се отключват без да съм въртял ключа,отново въртя да заключа и така 17 пъти и вече се заключва...всеки път от 17-стият път...какъв може да е проблемът колата е е36 седан
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Възжмоно е да е на пасажерската врата от износнване.Иначе може да не дава хубава маса на задните 2 врати /ако си седан/ или на багажника.Мен от 2-те предни врати ми правеше проблем и отзаде от снопа кабели които отиват към багажника.Благодарение на форума си оправих колата вместо да давам 300 лева на майстори
пиши ми на лс ако желаеш да ти помогна,.

Лесно можеш да провериш :-) Знаеш ли къде е този бутон и какво представлява ? Ето виж тази снимка:
Сега ще ти кажа как да пробваш. Отваряш шофьорската врата и й цъкаш навътре механизма за заключване (може и с пръст), т.е. все едно е затворена вратата (защото без да го цъкнеш това не можеш да заключваш), след това натисни с пръст въпросното бутонче навътре и заключи! Ако пак се самоотключи отиваш към следващата врата и проверяваш и нея. Може би малко некадърно го обясних, но се надявам се си ме разбрал. Общо взето проблема е дреболия и е често срещан.
Ако се окаже че бутона на някоя врата е прецакан решенията са лесни и евтини. Някои му капват капка лепило, други му лепват изолирбанд, трети го топват с поялник, просто трябва да му се натрупа 1мм слой.
А ако се окаже, че не е от този бутон - значи сигурно има проблем с някой кабел, най-вероятно прекъснат. Най-проблемните кабели се намират, както ти писа и колегата, в багажника, снопа се намира до левия аморисьор на багажника. Но според мен причината е бутонче, когато е от кабел мисля че се самоотключва само по веднъж.

Сега ще ти кажа как да пробваш. Отваряш шофьорската врата и й цъкаш навътре механизма за заключване (може и с пръст), т.е. все едно е затворена вратата (защото без да го цъкнеш това не можеш да заключваш), след това натисни с пръст въпросното бутонче навътре и заключи! Ако пак се самоотключи отиваш към следващата врата и проверяваш и нея. Може би малко некадърно го обясних, но се надявам се си ме разбрал. Общо взето проблема е дреболия и е често срещан.
Ако се окаже че бутона на някоя врата е прецакан решенията са лесни и евтини. Някои му капват капка лепило, други му лепват изолирбанд, трети го топват с поялник, просто трябва да му се натрупа 1мм слой.
А ако се окаже, че не е от този бутон - значи сигурно има проблем с някой кабел, най-вероятно прекъснат. Най-проблемните кабели се намират, както ти писа и колегата, в багажника, снопа се намира до левия аморисьор на багажника. Но според мен причината е бутонче, когато е от кабел мисля че се самоотключва само по веднъж.
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
да разбирам те PeReZ след малко отивам да пробвам аз този сноп одозад го видях при левият амортисьор като сменявах задните амортисьори ще погледна и там........shengi ще ти пиша едно Л.С. да ми обясниш одозад с кабелите какво си правил
Мерси колеги

Мерси колеги

- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
значи днес погледнах първо при колонката на вратата и при първата врата която погледнах на шофюрската видях,че това палче
е прецакано и сега ще трябва някак да го оправям

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
[quote="BIMMER_ON_THE_ROUTE_"]значи днес погледнах първо при колонката на вратата и при първата врата която погледнах на шофюрската видях,че това палче
[/quote
Размени лявата с дясната!Така бравата отново ще натиска на здраво място (не съм го правил,прочетох го във форума!)

Размени лявата с дясната!Така бравата отново ще натиска на здраво място (не съм го правил,прочетох го във форума!)
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
гледай кат го сменяш,да не изпуснеш буксата да пропадне навътре 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
9 мнения
• Страница 1 от 1