проблем с алармата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с алармата
Здравейте.Проблемът е следният.Понеже на някой му е пречела оригиналната сирена на алармата и я махнал.И след това изолирал кабелите в общия сноп.Даже не знам точно къде да търся и реших да си сложа нова аларма.След 3 дена я махнах.Сложиха някякво гадно менте и започна едно заключване и отключване на колата.Стъклата се сваляха и вдигаха когато алармата реши.Сега искам да си сложа само сирена на ориг аларма.Само моля не ме питайте дали съм сигурен дали имам аларма и т.н.Колата като я купих имаше аларма и свиреше.Даже има и против вдигане от паяк.Но не беше в мойте ръце 7 месеца.Ако някой може да ми помогне нека да пише.Много ми хареса как WIZARD е постнал отговор по тема пак за аларма.Браво.Колата е Е36 318тдс 98 година с чип ключа ако има значение де!
Здравей,
ако си си сигурен че алармата е оригинална, т.е. е поставена в завода - това е така наречения фабрик, но и да му възтановиш сирената той изобщо не ти върши работа, защото се деактивира от патрона /някои ако ти разбие патрона и го превърти, тя ще се деактивира, което е недопустимо за аларма/. Според мен, щом казваш че има този датчик за наклон, най вероятно това е някоя италянска аларма, която вече са я изрязали като са ти монтирали новата, но и да я възтановиш пак не си е работа. За да и е махната сирената е имала някакъв проблем, пък и обикновено тези аларми са в сирената така че нищо не е остано от нея. Също така никой не подържа такива аларми вече. Така че наистина вече щом си сложил нова, хвани ги тези които са я слагали да си оправият бакиите. Ако не ти помогнат, аз работя в Авител, можеш по всяко време да дойдеш и ще я погледна.
ако си си сигурен че алармата е оригинална, т.е. е поставена в завода - това е така наречения фабрик, но и да му възтановиш сирената той изобщо не ти върши работа, защото се деактивира от патрона /някои ако ти разбие патрона и го превърти, тя ще се деактивира, което е недопустимо за аларма/. Според мен, щом казваш че има този датчик за наклон, най вероятно това е някоя италянска аларма, която вече са я изрязали като са ти монтирали новата, но и да я възтановиш пак не си е работа. За да и е махната сирената е имала някакъв проблем, пък и обикновено тези аларми са в сирената така че нищо не е остано от нея. Също така никой не подържа такива аларми вече. Така че наистина вече щом си сложил нова, хвани ги тези които са я слагали да си оправият бакиите. Ако не ти помогнат, аз работя в Авител, можеш по всяко време да дойдеш и ще я погледна.
Здрасти,WIZARD.Чети внимателно!От ключа като включа централното имам предвид с копчето за заключване и отключа с ключ без да съм деактивирал алармата започват да ми мигат мигачите.Същото се случва когато мине камион или сменям гума и съм включил аларма.Значи е жива.Не е само централно.Нали ме разбра? 

Ей това вече е мъжка приказка.Ама лошото е че жиците на сирената не се знае къде са?????Дай тел за връзка.Wizard написа:Ами тогава ако всичко и е изправно, ти триабва само една сирена /най-вероятно само рупор, а не от тези които като ги закачиш на акумулатора и свирят/. Когато имаш време мини през Авител и ще ти сложим една сирена.
Значи проблемът при мен е същия, колата е внос от Италия с оригиналната аларма но на мястото на сирената са само изолирани 4 кабела. В купето на предните греди има някакви сензори от двете страни, аларамта наистина си работи но няма звуков сигнал. Ходих при едни майстори дето слагат аларми и те веднага се изказаха че тези аларми вече били стари датчиците се деактивирали лесно и че за около 30-40лв щели да ми сложат само една сирена. Сега тези приказки на мен са ми напълно ясни и дето само за 130лв с монтажа ще сложат аларма с променлив код и нам си къв шок датчик, и дет ще ровичкат по таблото и тук таме та да си прекарат кабелите и т.н. Та ако при теб проблема се е решил с поставянето само на сирена ще се радвам да споделиш
А за тези сигурни аларми с модерните системи само мога да кажа че ако не си платя каското ако ще и с извънземна аларам да я обурудвам пак ще ми я вземат, иска ми се поне да припиуква като я включвам а каква е кой я знае 

- belin
- Потребител
-
- Кара: E36, E39, E83
Re: проблем с алармата
Здравейте, съжалявам, че вдигам толкова стара тема, но по-добре така, отколкото да правя нова тема.
Колата ми е същата - БМВ 318 ТДС '96, комби. Има заводска аларма с дистанционно на ключа. Алармата работи. Светодиодът си мига, при заключване мигачите пресвяткат, при някакво събитие мигат, но звук няма. Колата е внесена от Италия, но е изпълнение за Германия. Търсих в ЕТК и като указах, че изпълнението е за Германия и сирената стана неактивна. Та въпросите ми са 2:
1. Имат ли сирена заводските аларми, изпълнение за Германия?
2. Къде се намира сирената, за да проверя има ли я въобще и ако не да си сложа една /при положение, че има кабели де/
П.П. За тези които ще ме убеждават да си сложа китайска аларма - не искам, искам си заводската!
Колата ми е същата - БМВ 318 ТДС '96, комби. Има заводска аларма с дистанционно на ключа. Алармата работи. Светодиодът си мига, при заключване мигачите пресвяткат, при някакво събитие мигат, но звук няма. Колата е внесена от Италия, но е изпълнение за Германия. Търсих в ЕТК и като указах, че изпълнението е за Германия и сирената стана неактивна. Та въпросите ми са 2:
1. Имат ли сирена заводските аларми, изпълнение за Германия?
2. Къде се намира сирената, за да проверя има ли я въобще и ако не да си сложа една /при положение, че има кабели де/
П.П. За тези които ще ме убеждават да си сложа китайска аларма - не искам, искам си заводската!
БМВ не е кола, а е машина за емоции!!!
12 мнения
• Страница 1 от 1