Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
- milennyc
-
-
Качих си V56 с V44 и стана супер понеже 56 е на руски и си е почти като на Български
. Само си сваляте 56-цата и миксирате с 44 както е показано за 55. И после сменяте диска от Администрация и активирате новото iso

- milennyc
-
-
Така до колкото виждам при тебе има най вероятно има 2 проблема
1. Не си настройл добре ДИС-а с ИП.....30, защотото на IFH-service не ти пише 192.168...30!!! Провери си дали правелно си го направил с махането на адаптера и добавянето на другия!!
2. Виж си инпата дали ediabas.ini е на 30, тва което колегата беше описал.... може да има разминаване по кабела м/у нашия и неговия
П.П после виж пак дали модолирането на кабела е както трябва с COM1 porta, ако нещо не върви пиши ще го подкараме. При мен върви само каде там човека ми настройва повечето неща
и за това тръгна!!! А може би щото съм касметлия 
1. Не си настройл добре ДИС-а с ИП.....30, защотото на IFH-service не ти пише 192.168...30!!! Провери си дали правелно си го направил с махането на адаптера и добавянето на другия!!
2. Виж си инпата дали ediabas.ini е на 30, тва което колегата беше описал.... може да има разминаване по кабела м/у нашия и неговия
П.П после виж пак дали модолирането на кабела е както трябва с COM1 porta, ако нещо не върви пиши ще го подкараме. При мен върви само каде там човека ми настройва повечето неща

Ако специално го искате на руски диса, трябва да се свали и в44 на руски иначе се омазват езиците. Аз търсех специално английска версия, защото техническия английски ми е в пъти по-силен от техническия руски.
Стилко, пропуснал си нещо при настройките, едиабас.ини ми се струва, че не ти е нагласен както трябва. Ако не давай отначало бавно и внимателно
.
Стилко, пропуснал си нещо при настройките, едиабас.ини ми се струва, че не ти е нагласен както трябва. Ако не давай отначало бавно и внимателно

- milennyc
-
-
jomby написа:Ако специално го искате на руски диса, трябва да се свали и в44 на руски иначе се омазват езиците. Аз търсех специално английска версия, защото техническия английски ми е в пъти по-силен от техническия руски.
Стилко, пропуснал си нещо при настройките, едиабас.ини ми се струва, че не ти е нагласен както трябва. Ако не давай отначало бавно и внимателно.
Ами да ти кажа бачка си 44 англ. с 56 руски и всичко си е ОК няма мазало по езиците

milennyc написа:Така до колкото виждам при тебе има най вероятно има 2 проблема
П.П после виж пак дали модолирането на кабела е както трябва с COM1 porta, ако нещо не върви пиши ще го подкараме. При мен върви само каде там човека ми настройва повечето нещаи за това тръгна!!! А може би щото съм касметлия
Вече незнам за кой път го правя. Научих ръководството на изуст, но ми се струва, че има разлика в кабела.
Ето как е при мен:
INPA-та работи без проблем
Кабела е на COM1
EDIABAS.ini е на 192.168.68.30
Мрежовата връзка VMnet1 е на 192.168.68.1
Главата в DIS излиза с 192.168.68.1
В Administration System configuration IP-то е 192.168.68.30
Ако може да провериш при теб как са. Има ли значение, че EDIABAS папката не е директно на C: а е в друга папка?
- milennyc
-
-
Ами само Диагностика трих грешки, и определено ДИС намира повече грешки от ИНПА-та. За кодирането още не съм пробвал, не за друго защото лаптопа ми нещо се прецака и сега даже още пренинсталирам.... но като си реинстална VMplayer-a че то другото си седи в Е: и ще пробвам за дневните светлини(ангелските очи). Борт комп. и стаклата са активни. Нямам модоли за огледалата да падат като включа на задна...... не знам стига да има какво да отключвам ще го направя не е толкова опасно!
Вероятно има някои разлики в зависимост от кабела, макар че ме съмнява. Нека milennyc да ти каже неговите настройки, понеже е със същия кабел. Щом работи с инпа е въпрос само на настройки между дис и инпа. Да не би да имаш някаква стена да спира комуникирането.
Играта с ип-тата е да можеш да ползваш инпа кабела с дис. Няма значение къде е едиабас, важното е да е правилно всичко в едиабас.ини и да пуснеш ifhserv32.
Пробвай:
ping 192.168.68.1 и от уина и от дис
ping 192.168.68.30 oт уин, ако някъде не връща пакети кажи да видим къде е проблема
изтрий лан картата в дис и я добави отново и рестартирай
Играта с ип-тата е да можеш да ползваш инпа кабела с дис. Няма значение къде е едиабас, важното е да е правилно всичко в едиабас.ини и да пуснеш ifhserv32.
Пробвай:
ping 192.168.68.30 oт уин, ако някъде не връща пакети кажи да видим къде е проблема
jomby написа:Вероятно има някои разлики в зависимост от кабела, макар че ме съмнява. Нека milennyc да ти каже неговите настройки, понеже е със същия кабел. Щом работи с инпа е въпрос само на настройки между дис и инпа. Да не би да имаш някаква стена да спира комуникирането.
Пробвай:
В момента пак инсталирам всичко наново, за да съм вече 500% сигурен, че всичко е направено 1:1 с описанието. Имам антивирусна програма, ще я стопирам, да видим какво ще стане.
Оказа се от антивирусната програма.
Сега има друг проблем. Диагностиката върви без проблеми с DIS, но кодирането нещо не иска да си "говори" с колата ми
Това ми го изписва на Car Memory и на Key Memory.

Това ми го изписва на Car Memory и на Key Memory.
Последна промяна stilko на 15 Мар 2009, 19:15, променена общо 2 пъти
- milennyc
-
-
jomby написа:това вече е лошо, нека пробва milennyc при него как е.
Все още не съм пробвал кодиране! Както казах и лаптопа ми едва преди малко го реинсталнах, и докато кача нещата за Win-a, и преди малко пак подкарах ДИС-а, да ви кажа става мн лесно. Понеже почнах от 0, имах само ВМ(4-5GB file)!! Свалих си само VMW player, install ИНПА и всичко е ток, нищо не съм копирал местил и .... Т.е ако човек има ВМ другото е лесно. Но определено си върви при мене с ИП....30. Не знам при вас как е!!!