Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 14 Мар 2009, 8:31

Може да пускате ДИС-а с VM player a ne s Workstation бачка по бързо

Аватар

Мнение от milennyc » 14 Мар 2009, 19:27

Качих си V56 с V44 и стана супер понеже 56 е на руски и си е почти като на Български :). Само си сваляте 56-цата и миксирате с 44 както е показано за 55. И после сменяте диска от Администрация и активирате новото iso

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 14 Мар 2009, 22:45

С кабела на Склад66 съм. ИНПА-та върви без проблем. След инсталацията на ДИС-а

Изображение

Какъв може да е проблема? Използвам ИНПА-та от диска на кабела.

Аватар

Мнение от milennyc » 15 Мар 2009, 8:20

Така до колкото виждам при тебе има най вероятно има 2 проблема
1. Не си настройл добре ДИС-а с ИП.....30, защотото на IFH-service не ти пише 192.168...30!!! Провери си дали правелно си го направил с махането на адаптера и добавянето на другия!!

2. Виж си инпата дали ediabas.ini е на 30, тва което колегата беше описал.... може да има разминаване по кабела м/у нашия и неговия

П.П после виж пак дали модолирането на кабела е както трябва с COM1 porta, ако нещо не върви пиши ще го подкараме. При мен върви само каде там човека ми настройва повечето неща :) и за това тръгна!!! А може би щото съм касметлия :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 15 Мар 2009, 11:34

Ако специално го искате на руски диса, трябва да се свали и в44 на руски иначе се омазват езиците. Аз търсех специално английска версия, защото техническия английски ми е в пъти по-силен от техническия руски.

Стилко, пропуснал си нещо при настройките, едиабас.ини ми се струва, че не ти е нагласен както трябва. Ако не давай отначало бавно и внимателно :) .

Аватар

Мнение от milennyc » 15 Мар 2009, 13:16

jomby написа:Ако специално го искате на руски диса, трябва да се свали и в44 на руски иначе се омазват езиците. Аз търсех специално английска версия, защото техническия английски ми е в пъти по-силен от техническия руски.

Стилко, пропуснал си нещо при настройките, едиабас.ини ми се струва, че не ти е нагласен както трябва. Ако не давай отначало бавно и внимателно :) .

Ами да ти кажа бачка си 44 англ. с 56 руски и всичко си е ОК няма мазало по езиците :) :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 15 Мар 2009, 13:29

Може, аз пробвах обратно на твоя вариант. Исках го на английски и слагах кодиране от руска 44 на английска 55 и вадеше доста ченгелчета.

Иначе по темата, успя ли да разръчкаш нещо вече :mhihi: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 15 Мар 2009, 13:52

milennyc написа:Така до колкото виждам при тебе има най вероятно има 2 проблема
1. Не си настройл добре ДИС-а с ИП.....30, защотото на IFH-service не ти пише 192.168...30!!! Провери си дали правелно си го направил с махането на адаптера и добавянето на другия!!

2. Виж си инпата дали ediabas.ini е на 30, тва което колегата беше описал.... може да има разминаване по кабела м/у нашия и неговия

П.П после виж пак дали модолирането на кабела е както трябва с COM1 porta, ако нещо не върви пиши ще го подкараме. При мен върви само каде там човека ми настройва повечето неща :) и за това тръгна!!! А може би щото съм касметлия :P

Вече незнам за кой път го правя. Научих ръководството на изуст, но ми се струва, че има разлика в кабела.

Ето как е при мен:

INPA-та работи без проблем
Кабела е на COM1
EDIABAS.ini е на 192.168.68.30
Мрежовата връзка VMnet1 е на 192.168.68.1
Главата в DIS излиза с 192.168.68.1
В Administration System configuration IP-то е 192.168.68.30

Ако може да провериш при теб как са. Има ли значение, че EDIABAS папката не е директно на C: а е в друга папка?

Аватар

Мнение от milennyc » 15 Мар 2009, 13:54

Ами само Диагностика трих грешки, и определено ДИС намира повече грешки от ИНПА-та. За кодирането още не съм пробвал, не за друго защото лаптопа ми нещо се прецака и сега даже още пренинсталирам.... но като си реинстална VMplayer-a че то другото си седи в Е: и ще пробвам за дневните светлини(ангелските очи). Борт комп. и стаклата са активни. Нямам модоли за огледалата да падат като включа на задна...... не знам стига да има какво да отключвам ще го направя не е толкова опасно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 15 Мар 2009, 14:35

Някой може ли да обясни каква е връзката между всчики IP-та?
Имаме един вход (OBD буксата в колата) и един изход (DIS).
Какво става посредата? Защо има две IP-та (192.168.68.1 и 192.168.68.30) ? Кое за какво е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 15 Мар 2009, 15:23

Вероятно има някои разлики в зависимост от кабела, макар че ме съмнява. Нека milennyc да ти каже неговите настройки, понеже е със същия кабел. Щом работи с инпа е въпрос само на настройки между дис и инпа. Да не би да имаш някаква стена да спира комуникирането.
Играта с ип-тата е да можеш да ползваш инпа кабела с дис. Няма значение къде е едиабас, важното е да е правилно всичко в едиабас.ини и да пуснеш ifhserv32.
Пробвай:

ping 192.168.68.1 и от уина и от дис

ping 192.168.68.30 oт уин, ако някъде не връща пакети кажи да видим къде е проблема

изтрий лан картата в дис и я добави отново и рестартирай

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 15 Мар 2009, 15:40

jomby написа:Вероятно има някои разлики в зависимост от кабела, макар че ме съмнява. Нека milennyc да ти каже неговите настройки, понеже е със същия кабел. Щом работи с инпа е въпрос само на настройки между дис и инпа. Да не би да имаш някаква стена да спира комуникирането.
Играта с ип-тата е да можеш да ползваш инпа кабела с дис. Няма значение къде е едиабас, важното е да е правилно всичко в едиабас.ини и да пуснеш ifhserv32.
Пробвай:

ping 192.168.68.1 и от уина и от дис

ping 192.168.68.30 oт уин, ако някъде не връща пакети кажи да видим къде е проблема

изтрий лан картата в дис и я добави отново и рестартирай

В момента пак инсталирам всичко наново, за да съм вече 500% сигурен, че всичко е направено 1:1 с описанието. Имам антивирусна програма, ще я стопирам, да видим какво ще стане.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 15 Мар 2009, 17:52

Оказа се от антивирусната програма. ;) Сега има друг проблем. Диагностиката върви без проблеми с DIS, но кодирането нещо не иска да си "говори" с колата ми :)

Изображение
Изображение

Това ми го изписва на Car Memory и на Key Memory.
Последна промяна stilko на 15 Мар 2009, 19:15, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 15 Мар 2009, 18:24

това вече е лошо, нека пробва milennyc при него как е.

Аватар

Мнение от milennyc » 15 Мар 2009, 21:19

jomby написа:това вече е лошо, нека пробва milennyc при него как е.

Все още не съм пробвал кодиране! Както казах и лаптопа ми едва преди малко го реинсталнах, и докато кача нещата за Win-a, и преди малко пак подкарах ДИС-а, да ви кажа става мн лесно. Понеже почнах от 0, имах само ВМ(4-5GB file)!! Свалих си само VMW player, install ИНПА и всичко е ток, нищо не съм копирал местил и .... Т.е ако човек има ВМ другото е лесно. Но определено си върви при мене с ИП....30. Не знам при вас как е!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46