318 tds въпрос ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- sandeto112
- Потребител
-
- Кара: 320 e36 ;520 e34; е34 540
- Мечтае да кара: е34 540
318 tds въпрос ???
Здравейте, искам предварително да се извиня ако ви се стори тъп моя въпрос но тук ми се стори най-удачно да го повдигна.
понеже сериозно се замислих за икономична кола (ако може със задно все пак е много по добре от всяка гледна точка)и се зачудих за въпроснят 318тдс.видях във форума една тема за този двигател че давал разход в софия 9/10 както си е по книжка 9 е добре, но гледам че прословутите голфове та даже ПАСАТ 4 давали разход 7,5 в софия.
и така ако може някой да ми каже защо 318 харчи повече от пасат4 тди а все пак е по малко и дали изобщо пасатите харчат толкова малко.
Благодаря предварително!!!
понеже сериозно се замислих за икономична кола (ако може със задно все пак е много по добре от всяка гледна точка)и се зачудих за въпроснят 318тдс.видях във форума една тема за този двигател че давал разход в софия 9/10 както си е по книжка 9 е добре, но гледам че прословутите голфове та даже ПАСАТ 4 давали разход 7,5 в софия.
и така ако може някой да ми каже защо 318 харчи повече от пасат4 тди а все пак е по малко и дали изобщо пасатите харчат толкова малко.
Благодаря предварително!!!
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring

- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
опи
моята пеи нормално каране извънградско със 100 ми дава 5,5 /100км , а градско 7,5 ....мн съм доволен 

- sandeto112
- Потребител
-
- Кара: 320 e36 ;520 e34; е34 540
- Мечтае да кара: е34 540
благодаря ви много за тази ценна информация която виждам че е и достоверна защото и вие имате такива коли.Решено е !!! ше последвам мъдрият ви пример и ще си взема 318 тдс.
Така и така сме повдигнали въпроса за този двигател как му е потдръжката има ли някакви особености зашото чух че пукали глави ТДс-ите.разбирасе това го казват глупаци дето се състезават с тях
благодаря ви предварително
Така и така сме повдигнали въпроса за този двигател как му е потдръжката има ли някакви особености зашото чух че пукали глави ТДс-ите.разбирасе това го казват глупаци дето се състезават с тях

благодаря ви предварително
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Колега задължително сменяш водна помпа,виско,термостат и главата ще бъде в перфектно зраве. Успех
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ?t=103130-ето малко информация

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ?t=103130-ето малко информация
Последна промяна St.Dilov на 14 Мар 2009, 22:54, променена общо 2 пъти
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
да изкажа и аз моето мнение като човек карал и двата автомобила, преди да си взема бмв-то карах голф 4 тди 90 коня, и наистина има голяма разлика! дава6е ми извънградско 4.5, докато бмв-то под 6-7 не пада, но пък голфа - за масла ремък и ролки дадох 500 лв, докато за бмв-то само 115
сам решаваш кое ти е по изгодно

- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Този градски разход ми се струва, че е без задръстване. Аз под 10 в пиковите часове и задръстванията не мога да падна (колата е 318tds с чип в перфектно състояние). Като си купуваш BMW, разходът трябва да е едно от последните неща, които да те притеснява.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не изпадайте ОТНОВО във все същите дискусии относно колко харчи 318tds и дали е по-хубаво да се вземе 325tds и т.н....
За повече инфо по въпроса -> търсачката... има предоволно написано, че да се пише отново
Истина е, че за 1.66L дизелов мотор, М41-то харчи малко отгоре... но това е... факт... не може да се промени... особено пък в сравнение с някви VW-та... как очакваш някой да ти даде логично обяснение на този "феномен"? VW си имат техните си мотори, BMW имат други... това е.. имай в предвид, че М41 е разработка от началото на 90-те години...
За повече инфо по въпроса -> търсачката... има предоволно написано, че да се пише отново

Истина е, че за 1.66L дизелов мотор, М41-то харчи малко отгоре... но това е... факт... не може да се промени... особено пък в сравнение с някви VW-та... как очакваш някой да ти даде логично обяснение на този "феномен"? VW си имат техните си мотори, BMW имат други... това е.. имай в предвид, че М41 е разработка от началото на 90-те години...
10 мнения
• Страница 1 от 1