Странен разход на бензин при ГИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Странен разход на бензин при ГИ

Мнение от belial » 14 Мар 2009, 20:55

Имам газов инжекцион от 4 месеца и забелязах че ми харчи бензин докато съм на газ. макар и по мн малко стрелката на бензина все се деижи към нулата. ходих при газаджийте, изключиха захранването на ГИ, за да видят дали газта се смесва с бензина, но двигателя веднага изгасна. на няколко пъти ми се е случвало докато карам на газ да ми светне лампата за бензина. дайте някакви предположения защо ми харчи бензин когато карам на газ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от bu66mena » 14 Мар 2009, 21:05

на предишната ми кола голф 3 2.0 16в имах сащия проблем и накрая се оказа че ми се е прецакал емулатора ама аз бях с обикновенна газова не с газов инжекцион,незнам дали и при него има емулатор

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 14 Мар 2009, 21:37

Пич единствения вариянт които ми се върти в главата компа за газта да ти пуска управление и към някои бензино инжектор,но тогава би трябвало и да се дави и тн. или просто някои инжектор да не азтваря като хоратаи просълзява.Друго не се сещам но ще питам моя газаджия и ако измислим нещо сте ти пиша.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Мар 2009, 21:54

Хвани я на дълъг път като ходиш при пълен резервоар да видиш дали го хаби. Иначе ми се струва, че си внушаваш заради преливниците. При редовно градско каране си хаби точно както ти казваш, неизбежно е. Иначе ми идват само фантастики наум за други възможни причини, които граничат с абсурда...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Мнение от belial » 14 Мар 2009, 23:44

и на мен не ми се вярва, но всяка седмица зареждам по 12-14 литра бензин, защото сутрин докато загрее карам на безнин, което не са повече от 3-4 километра. особено като се движа изнанагорно имам чувството че още повече се губи бензина.

Назад към E36