въпрос за повдигачи и смяна масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
въпрос за повдигачи и смяна масло
значи колата преди 1 година като я взех смених маслото със ELF 15W40 навъртам около 4000-5000км и повдигачите се разтропват,... навъртам още 2000-3000км и тогава сменям маслото със AcDelco 10W40
като при самата смяна, се сипва промивка на двигателя, след това някаква добавка за по-висока компресия и да намаля разхода на масло.... повдигачите млъкват, ама не се чуват хич..... изминавам 1000км и ето от 3 дни пак се почна "чук-чук-чук" не трябва ли заради по-винното масло да се пооправят и защо тези близо 1000км не са се обадили грам повдигачите ?????
Препоръчайте някоя добавка за повдигачите, че ми омръзна само чукат
като при самата смяна, се сипва промивка на двигателя, след това някаква добавка за по-висока компресия и да намаля разхода на масло.... повдигачите млъкват, ама не се чуват хич..... изминавам 1000км и ето от 3 дни пак се почна "чук-чук-чук" не трябва ли заради по-винното масло да се пооправят и защо тези близо 1000км не са се обадили грам повдигачите ?????
Препоръчайте някоя добавка за повдигачите, че ми омръзна само чукат
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Болна тема са тия повдигачи .... !!!! Повдигачите ще чукато повече с по-тънко масло (може от тук да ти идва проблема , със 15w40 са ти изкарали около 5000 км и са се разтропали , та си мисля , че с за това с по-тънкото 10w40 са се разтропали по рано... ). Аз лично съм против добавките.... Нали знаеш маслото не ремонтира повдигачи, така че прави си извода .... Смени го с по дебело масло или с друг вид масло примерно Мотул или Мобил и ако не се оправят нещата , ремонт на повдигачи (ама сменяй на време , че сега ремонта ще е около 400 лв , а след време може да стане и вал и други работи .... и те така .... ) . Иди на сервиз да ти видят и налягането на маслената помпа и от там може да идва проблема ....
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
аз пък съм чувал, че за повдигачите било по-добре с по-тънко масло да се кара, че гъстото докато загрее не смазвало хубаво в началото и затова се били разтраквали....
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
иначе тематично: малко тропане - малка смяна - евентуално само повдигачи и кобилици;
много тропане - като малко тропане + вал + че и главъ в краен случай...
успех...
много тропане - като малко тропане + вал + че и главъ в краен случай...
успех...
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
колега сваляш картера сваляш клапана за маслото подлагаш неколко шаиби 2-3 под пружината и забравяш за повдигачи
ако имаш некви вапроси питай на лично аз оня ден я правих тая процедура и са сичко е ток

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: въпрос за повдигачи и смяна масло
На топъл, или студен двигател тракат повдигачите?
Отваряш и сменяш или всичките или само тракащите. Цената им е 33 лв. Ауто Плюс и 25 лв. при ено момче от форума ама дай да не му правим реклама, че май забранено беше:roll:
. Ако искаш пиши на лично. А иначе те хората по-горе са ти казали... По-гърсто маслко = по-малка верятност да тракат, по-тъничко = Тракат... А маслото..... Делкото колкото хора съм питал, толкова не ми го хвалят. Защо си сменил ЕЛФ-а да те питам аз
Добавките и аз съм чул че не са препоръчителни. Повечето съдържали някакви съставки дето ОК предпазват частите на двигателя, но и пречът на доброто им смазване. Също ако имаш хлабавини по мотора заглъхват за известно време, но те са си там и в един момент почват да 'говорят"
П.С. От кастрола магнетек също има много ментета!! На мен ми се разтропаха точно от такова масло. Даже тема бях пускал... Mbolil или Motul (за предпочитане)
Успех

П.С. От кастрола магнетек също има много ментета!! На мен ми се разтропаха точно от такова масло. Даже тема бях пускал... Mbolil или Motul (за предпочитане)
Успех

9 мнения
• Страница 1 от 1