М50 гърми в смукателите - РЕШЕН...с продължение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 13 Мар 2009, 20:13

имам питане относно ламбдата :confused: възможно ли е да се е бъгнала нещо при положение, че колата е работила 10-15 000км с кофти бобини и вероятно е оставал неизгорял бензин в колекторите и съответно е отивал и по ламбдата?
иначе на диагностика си е ОК, виждаме я, че коригира сместта в реално време, няма грешки в паметта, на газ анализатор е добре, НО имам съмнение, че ми гори повечко колата, а и има едно досадно поклащане на свободна/оборотите не мърдат/ и колата боботи през ауспуха, сутрин докато е студена този проблем го няма :( :help:
определено колата не пуши и не работи на богата смес както става в повечето случай на скапана ламбда....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 14 Мар 2009, 2:33

Сондата се прецаква от богата смес , за това и тия с подгряване карат повече...
Конкретно при теб може да е по-мудна , но това се хваща трудно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 21 Мар 2009, 20:13

оказва се, че със сондата всичко е наред според комповете и специалистите :confused: от какво друго може да е това поклащане-катализатор, герне :roll: при положение, че си се реже до прекъсвач и не мирише кофти :arrow:

Потребител
Аватар

Мнение от andro78 » 08 Сеп 2009, 23:56

и аз го имам същия проблем при суден двигател пали трудно,ужасно прекъсва от ниски към високи обороти(също пропуква при по рязко натискане на педала)РАЗЛИКАТА е там че аз съм с газов инжекцион и в момента в който колата мине на газ проблема изчезва.Възможно ли е датчика на вала да прави проблем само като е на бензин.ХОДИХ на диагностика майстора ми каза че единствено може да е в дюзите проблема кабелаците са били ок-изчистих дюзите на ултразвук обаче за съжаление проблема си остана с прекъсването когато е на бензин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 09 Сеп 2009, 9:32

И аз го имам тоя проблем,но явно е в начлен стадий.Колата е с АГУ,като я карам само на бензин,рядко,но при палене гърми,като я карам на газ доста често при палене гърми яко,иначе след като запали няма проблем,нито на бензин,нито на газ.Значи да разбирам,че проблема е в бобините???

Предишна

Назад към E36