хлопане(чукане) в предницата
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- doberman87
- Потребител
-
Здравейте ако може някой да ми каже когато ми хлопа шарнира дали при смяната му трябва да се смени и носача и колко горе долу ще ми струва поправката за левия и десния шарнир (или носач). 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
По прицип не се сменя само шарнир, а цял носач... ако е той наистина, че може биалети, кормилни щанги, накрайници...
За монтаж-демонтаж предполагам да ти излезе ~50тина за 2-та, за реглаж още 20-30лв. А какви носачи си намериш вече е друг въпрос - гледах днес един колега спомена за 4-те отпред за 350лв, а по-маркови съответно нагоре...
За монтаж-демонтаж предполагам да ти излезе ~50тина за 2-та, за реглаж още 20-30лв. А какви носачи си намериш вече е друг въпрос - гледах днес един колега спомена за 4-те отпред за 350лв, а по-маркови съответно нагоре...
- doberman87
- Потребител
-
те четири носача ли са отпред 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- doberman87
- Потребител
-
ако примерно един носач е здал багажа може ли само него да сменя или трябва да сменя всичките

- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
Имаш ли достатъчно свободнии пари сменяй всичко - най добре е, ама иначе нема смисъл.
Ако спукаш една гума не сменяш и четирите , нали?
И най лесно се проверява на четириколонен крик или канал, да не виси гумата във въздуха. С една щангица побут отук и от там и е те така
УСПЕХ С РЕМОНТА
Ако спукаш една гума не сменяш и четирите , нали?
И най лесно се проверява на четириколонен крик или канал, да не виси гумата във въздуха. С една щангица побут отук и от там и е те така

УСПЕХ С РЕМОНТА
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- doberman87
- Потребител
-
благодаря за съвета 

- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
първо увери се 100%, че е шарнир, защоито чукането идва от много места.
второ, Е34 има поне 3 шарнира на всяка гума, одавна ги сменях и не си спомням точно. Масй бяха 2 долни и 1 горен шарнир.
трето, нови носдачи са от 80 лв на горе, рециклирането на старите беше около 35 лв. и изкарват, колкото нови.
чтвърто, майстора, който ще ги сменя, тртябва да има т.н. вилица за избиване на ябълковидни болтове иначе носачите нямат сваляне, това го пише дори в ръководството за ремонт.
надявам се съм бил полезен.
второ, Е34 има поне 3 шарнира на всяка гума, одавна ги сменях и не си спомням точно. Масй бяха 2 долни и 1 горен шарнир.
трето, нови носдачи са от 80 лв на горе, рециклирането на старите беше около 35 лв. и изкарват, колкото нови.
чтвърто, майстора, който ще ги сменя, тртябва да има т.н. вилица за избиване на ябълковидни болтове иначе носачите нямат сваляне, това го пише дори в ръководството за ремонт.
надявам се съм бил полезен.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: 760li
Абе маняк ако е от ноача си го смени и си реши проблема.Аз като сменях моя сложих един от 90лв. и на втория месец му се е..... мамата.После си сложих един от 137лв. и си реших проблема.Вече 7-8 месец не е мраднал.По-добре дай повечко пари щото все пак това е предница,че да не излетиш някаде от пътя и после още повече пара за ремонт.

BMW M-POWER
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
Абе той че нама за излети от пътя няма,а може да си кара и с разбити шарнири и накраиници и да му хлопа,но това си е до човека 

Има 4 носача и 4 накрайника и ... още много други неща. Сменях преди няколко месеца повечето от тях. Носачите - долните (май бяха) са от 50 лв. (железни) и нататък. Аз сложих първо такъв после го набедих, че е разбит и сложих друг от 79 лв. И двата не са лоши. Горните още не съм ги сменял и не знам как е там. Накрайниците (без свързващата щанга) не са скъпи едните са по 7-10 лв. другите са по 25 лв. ( по памет цитирам) След смяна на накрайници се прави и баланс на преден мост. При мен тропането не изчезна и има съмнения за тампон на апарата на предно ляво колело . Чува се при каране по паваж - вибрации. При преминаване през дупки не се чува (най-често). Просто един ден бях паркирал върху улица, която се е канила да пропада и като се върнах предното ляво колело беше пробило дупка. Правили ремолнт и не трамбовали преди асфалта добре.
Надявам се да съм бил полезен.
Надявам се да съм бил полезен.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
15 мнения
• Страница 1 от 1