Симптоми за прескочил зъб на ангренажната верига на 325 тдс?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Симптоми за прескочил зъб на ангренажната верига на 325 тдс?
Здравейте колеги, Първо да кажа, че клавиатурата ми се прецака и общо взето пише когато и каквото си иска та да ме извинявате ако има много грешки
Сега за проблема: Закарах колата за реглаж на ГНП-то понеже ми се струваше, че не върви хубаво. Майстора направи реглажа и положението остана общо взето същото и той ми каза, че това било защото ми била много разтегната ангренажната верига и била прескочила 1 зъб, ако прескочи още 1 буталата щели да започнат да се бият в клапаните и да става драма. Обясни ми че ми сложил помпата много на аванс (каквото и да означава това) за да компенсира веригата. Общо взето в хубав филм ме вкара.
Сега за колата да обясна: Докарах си я лично от Австрия и вървеше страхотно. Масло и антифриз не харчи грам, даже като я закарах в КАТ понеже номера на двигателя не отговаряше на това което пише по документи ми направиха някаква проверка и ми казаха, че двигателя е сменен с чисто нов през 2004г. (това не тварда, че е така защото може да са ме излъгали). Все пак се усамних, че може да и има нещо на веригата, защото общо взето всяка тема дето я има за тдс в този форум съм я чел и знам че ако ми е разтегната веригата ще пали трудно като е топла, а тя как помирише ключа и пали. В крайна сметка сложих 1 добавка за почистване на дюзите и варвежа на колата се оправи. От тогава само V-power и Alpine дизел сипвам и нямам проблеми с варвежа или каквото и да било, но все пак тая верига ме притеснява зарасди това което каза майстора, та вапроса ми е: Как би трябвало са се държи колата ми ако наистина е прескочила зъб на ангренажа?
Извинявам се за дългият пост и благодаря предварително на отзовалите се
П.С. Ако е прескочила зъб и мина 30000км не би ли трябвало да прескочи още 1 ако е толкова хлабава веригата и да е станала голямата беля?

Сега за проблема: Закарах колата за реглаж на ГНП-то понеже ми се струваше, че не върви хубаво. Майстора направи реглажа и положението остана общо взето същото и той ми каза, че това било защото ми била много разтегната ангренажната верига и била прескочила 1 зъб, ако прескочи още 1 буталата щели да започнат да се бият в клапаните и да става драма. Обясни ми че ми сложил помпата много на аванс (каквото и да означава това) за да компенсира веригата. Общо взето в хубав филм ме вкара.
Сега за колата да обясна: Докарах си я лично от Австрия и вървеше страхотно. Масло и антифриз не харчи грам, даже като я закарах в КАТ понеже номера на двигателя не отговаряше на това което пише по документи ми направиха някаква проверка и ми казаха, че двигателя е сменен с чисто нов през 2004г. (това не тварда, че е така защото може да са ме излъгали). Все пак се усамних, че може да и има нещо на веригата, защото общо взето всяка тема дето я има за тдс в този форум съм я чел и знам че ако ми е разтегната веригата ще пали трудно като е топла, а тя как помирише ключа и пали. В крайна сметка сложих 1 добавка за почистване на дюзите и варвежа на колата се оправи. От тогава само V-power и Alpine дизел сипвам и нямам проблеми с варвежа или каквото и да било, но все пак тая верига ме притеснява зарасди това което каза майстора, та вапроса ми е: Как би трябвало са се държи колата ми ако наистина е прескочила зъб на ангренажа?
Извинявам се за дългият пост и благодаря предварително на отзовалите се

П.С. Ако е прескочила зъб и мина 30000км не би ли трябвало да прескочи още 1 ако е толкова хлабава веригата и да е станала голямата беля?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Някъде четох,че не е възможно това!Амам сега не се сещам къде точно!
В този форум беше със сигурност!
В този форум беше със сигурност!

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
За първи път чувам,за прескочил зъб на верига
...От чисто любопитство ще следя темата,защото това за мен е адски объркващо,което казваш колега..
Успех ти желая с отстраняването на проблема.. 

- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
Колега ако по някакъв начин тая верига се растегне толкова че да се срещат бутало и клапан така би трябвало да тропа тая верига че ще го осетиш няма начин
И щом ти пали добре и си върви колата не го мисли много много.
По принцип не е лошо след определени км. да се смени веригата щот и тя има живот някакъв все пак а като си представиш какъв жмел ще стане ако се скъса и лошо ти става и ти се вие свет

И щом ти пали добре и си върви колата не го мисли много много.
По принцип не е лошо след определени км. да се смени веригата щот и тя има живот някакъв все пак а като си представиш какъв жмел ще стане ако се скъса и лошо ти става и ти се вие свет

Който се стиска после яко писка
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Не може да прескочи зъб
Това не е ремък.За да скъса верига незнам какво трябва да стане...
В други коли същата роля играе ремък , който кара 50-60к , а веригата ще изкара 10 пъти повече...
Ако са разбутали центровката върви на добър сервиз да я оправят и си карай колата спокойно

В други коли същата роля играе ремък , който кара 50-60к , а веригата ще изкара 10 пъти повече...
Ако са разбутали центровката върви на добър сервиз да я оправят и си карай колата спокойно

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Едва ли е възможно да прескочи , много по вероятно е първо да се скъса
Та ако е разтегната би трябвало да пали кофти топла, а и няма да върви хубаво.
Иди на читав сервиз да ти погледнат центровката на ГНП и ако потвърдят че е хлабава веригата я сменяй и това е

Та ако е разтегната би трябвало да пали кофти топла, а и няма да върви хубаво.
Иди на читав сервиз да ти погледнат центровката на ГНП и ако потвърдят че е хлабава веригата я сменяй и това е

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Колеги много благодаря за бързите отговори, много ме успокоихте
Ще закарам колата на сервиз да видят дали е добре центрована помпата и ще си я карам вече без да се притеснявам

Ще закарам колата на сервиз да видят дали е добре центрована помпата и ще си я карам вече без да се притеснявам

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
И аз да добавя нещо... Беше ми разтегната веригата.Един ден реших да сменя виското и като напънах да развартя перката и нещо прещрака.Беше прехварлила зъб на веригата. Почна да пали трудно.Както си варвеше и изведнъж забиваше муцуна.После ми казаха,че компа отчитал грешка и влизала колата в сервизен режим. Така че щом колата си ти върви и пали добре и не е по шумна от обикновено,си караи и не слушаи всички там измислени маистори.Вече на всякъде разбирачи от bmw та 

9 мнения
• Страница 1 от 1