шпер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
шпер
сажалявам като за на4ало за може би глупавия въпрос но не съм наясно с тези неща..та по темата интересува ме как мога да разбера дали колата ми е с шпер или не ?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
На самия диф има една пластинка, която при всички положения е доста ръждясала. Изтъркаи я с една шкуркичка и на нея ще видиш надпис 3.45 (най-вероятно) ако преди цифрите (предавателното число) има "S" значи си със шпер. Ако не значи дифа е отворен 

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
А аз както съм решил на мойта 20-ка купе с 3.45 да слагам шпер,какво трябва да направя освен да си взема шпер?
Касета ли е прасе ли е (и аз не ги разбирам много) 

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
ми тряа да си го сложиш като си го вземеш ,на мястото на стария дифC8699HX написа:А аз както съм решил на мойта 20-ка купе с 3.45 да слагам шпер,какво трябва да направя освен да си взема шпер?![]()
Касета ли е прасе ли е (и аз не ги разбирам много)
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Точно и ясно^Joreto написа:На самия диф има една пластинка, която при всички положения е доста ръждясала. Изтъркаи я с една шкуркичка и на нея ще видиш надпис 3.45 (най-вероятно) ако преди цифрите (предавателното число) има "S" значи си със шпер. Ако не значи дифа е отворен

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Има и друг вариянт..Вдигаш колата на крик отзад ,вкарваш на 1-ва или 2-ра и се опитваш да завъртиш гумата на ръка...Ако не успееш да я завъртиш или ти коства огромно услилие,честито,имаш шпер..!! Ако колелото се завърти сравнителни лесно ,значи си с отворен диф..
Другия вариянт е да вдигнеш колата на подемник или с 2 крика от двете страни и при изключена от скорост кутия,отново завърташ едното колело...Ако си с шпер и двете колела трябва да се въртят в една посока /напред или назад в зависимост от посоката в която въртиш/...Ако си с отворен диф ,колелото което не задвижваш ти ,ще се върти в обратна посока на въртяното от теб...Това е общо взето...
Другия вариянт е да вдигнеш колата на подемник или с 2 крика от двете страни и при изключена от скорост кутия,отново завърташ едното колело...Ако си с шпер и двете колела трябва да се въртят в една посока /напред или назад в зависимост от посоката в която въртиш/...Ако си с отворен диф ,колелото което не задвижваш ти ,ще се върти в обратна посока на въртяното от теб...Това е общо взето...

9 мнения
• Страница 1 от 1