Смяна на прозореца на навигатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Смяна на прозореца на навигатора
Колеги, след като в Неделя и аз станах жертва на вандализъм, ся се чудя кво да направя със счупеното стъкло. Чудих се дали да търся по морги, ма се отказах( за сега). По същество: днес колата беше закарана в Перник от мой роднина при хора които се занимават с автостъкла. Вчера въпросното стъкло беше поръчано, днес колата оставена в 11ч и в 15ч се оказва че китайската изработка, която е пристигнала няма нищо общо с това което трябва да е (уж поръчали точното стъкло за модела) и съответно колата обратно в гаража без джам. Звънях днес в Кобра, но там ми казват че имат само китайско
. Ся чудя се възможно ли е да се окаже пак същата галимация и само да си губя времето и накрая да не стане. За сведение в Дару чисто ново стъкло е 214лв
. В крайна сметка дали пък да не си зема втора ръка от морга или някой колега тук? Ако има някой, който да си е сменял джама, нека сподели опит
ще бъда благодарен 

- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
цяла врата със всичко можеш да я вземеш от морга за порядъка на някви 100-120 лв. сега ти си прави сметката кое как е 

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
то хубаво ше зема цяла врата, ама нали се сещаш че ако не е същия цвят трябва да я пребоядисвам. Дори и да е същия, няма гаранция, че ще е точно толкова избледнал колкото моя и тн. Повечко галимация е според мен. Явно на никого не му се е налагало да сменява
радвам се
ххехе. Се пак пишете ако има нещо.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Сменял съм и знам какво е затова ти казвам кой е по добрият вариянт според мен защото ако този който го сменя не е сменял до сега вероятността да го счупи не е малка а и се разглабя всичко до основи за да го смениш
но все пак ти си знаеш една врата от морга да вземеш и да боядисаш няма да е повече от 220-230лв.След това продаваш твойта на някой който си търси само врата и си ти човека

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Хора стига бе как ще сменяш и боядисваш цяла врата за едно странично стъкло това не е нормално.Купуваш си от форума в ПРОДАВА или от морга едно стъкло за седан или купе в зависимост какво е твоито струва около 40-50 лв.И стъклото си е оригинално а не някой китайски боклук.После отвиваш пластмасата на бутоните за заключване на въпросната врата отвиваш и двете винтчета които са скрити с тапички при дръжката на вратата ако са ти оригиналните са с еврейска звезда и внимателно,за да не счупиш щипкити махаш кората на вратата.После с една отверка вадиш и изчистваш супер добре гуменото уплътнение на стъклото от парченцата които са останали от старото за да не се надраска после новият джам,после връщаш уплътнението слагайки новото стъкло в релсите то долу има метален кант който пасва и наместваш от страни гумените оплътнения след това си чистиш и добре вратата защото гаранция имаш паднали стъкла вътре в нея /за да не ти дранчи/слагаш кората по обратния начин и си готов. 

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Колеги, благодаря мн за идеите, които дадохте. В крайна сметка си зех секънд хенд джамче и утре ще се монтира. Дано само сичко да мине гладко 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Колета над мен те е посъветвал какво да направиш. Моето като се счупи по неясни причини взех първо няколко щипки за кората стъклото /60 лева втора ръка преди 2 години почти/ и 2 пластмасови водача на стъклото.Уплътненията ако са ти заминали /при счупването на стъклото/ намери и тях и преди да сложиш кората виж дали стъклото върви свободно на горе на долу да не стане фал.http://www.hepegobeh.snimka.bg/album.ph ... d=11028712 Тук на снимката както е самата машинарийка за сваляне и вдигане на стъклото има един болт.Той регулира стъклото как да се вдига.Ако се налага може и него да го бутнеш.Ако си с ръчки при ел незнам как стоят нещата.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1