Колеги помагаите странен проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Колеги помагаите странен проблем

Мнение от misho1979 » 30 Яну 2009, 14:01

колеги на таблото на колата ми светна лампата на абс и на блокажа един приател ми каза за някакви датчици на джантите били зямръзвали от снега но мисля че не е от тях двапъти мия колата и сега някой път светят някой път не :help:

Потребител
Аватар
Кара: Трамвай №5

Мнение от Shef4e » 30 Яну 2009, 16:59

И на ми стана така,но се оправи проблема от самосебе си(лампите изгаснаха).Може би трябва да отидеш на диагностика да ти изчистят грешката! :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

......

Мнение от GRECE » 30 Яну 2009, 17:15

Да,както е казал Колегата отива6 на кмпа.тои показва всичко,дали е датчик и каде се намира,отпред, отзат.Може само с чистене на гре6ки да се оправи.Че на мен за нов ми искаха 122лв.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 30 Яну 2009, 17:17

-светеща лампа на ABS в комбинация с лампа на DSC(ASC)
Най-често проблем с датчиците на колелата

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=116080
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 30 Яну 2009, 18:40

Същия проблем го имаше при мен, оказа се проблемен кабела, след оправянето му и чистенето на грешката от управляващия блок, системите заработиха. Това са 2 възможни вариянта - кофти датчик или проблемен кабел. Моята кола я закарах в Дунев моторспорт и останах доволен, не мога да коментирам цената за услугата, защото не знам алтернативите какви са, но от отстраняването на проблема съм доволен (един следобед).
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

bmw

Мнение от misho1979 » 30 Яну 2009, 19:26

колеги мерси за oтговорите да разбирам ли че само на ком.диагностика ще ми помогнат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 30 Яну 2009, 21:19

И при мен сега е така, защото датчика на задна дясна гума се скъса когато сменях шенкела и утре ще ходя да си слагам нов, но по същия нчин ми свети блокажа, ABS. и сигнализация за ръчна.
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 31 Яну 2009, 0:10

И при мене светват доста рядко няколко пъти ми се е случвало и то единия път в един сняг точно когато ми трябваше :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 10 Мар 2009, 22:00

plamen_hh написа:И при мене светват доста рядко няколко пъти ми се е случвало и то единия път в един сняг точно когато ми трябваше :D

Онзи ден смених предни спирачни дискове и накладки ... всичко си беше ок, но днес вечерта като си тръгнах от работа... и след като слязох от Околовръстното ми светнаха лампите на АБС+АСЦ (само те, без тази за ръчната) ... Дали нещо в този голям сняг сутринта нещо не се е прецакало? Прочетох едно мнение на Шаро, че понеже сензорите били с магнит и като се замърсят се получавал този проблем... ще ми се преди да хукна по сервизите да проверя сам какво е положението. До колкото разбрах, датчика се държи на един болт и мнооооого трудно се вадел от гнездото си ... някой правил ли е тази операция да даде някой съвет?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 10 Мар 2009, 22:12

и на мен светнаха тези лампи ама като и дададх малко повече жега и изгаснаха мн тъпа кола ей.... само главоболия с тия екстри..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 11 Мар 2009, 8:33

Странна работа, днес като тръгнах към офиса и след 50тина метра лампите угаснаха :) Да чукам на дърво, за сега всичко е наред :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 11 Мар 2009, 11:20

И на мен така миналата зима ми светваха и угасваха тези лампи, докато накрая вече не искаха да гаснат, сами трудно се оправят, оказа се заден ляв датчик на АБС-а, след смяната му и изчистване на грешките от блока за управление нещата си дойдоха на мястото.

Потребител
Аватар

Мнение от Miro22 » 11 Мар 2009, 22:42

И аз миналата година имах такъв проблем,прочем така купих колата от чужбина.При мен светеха 3 лампи ,на ръчната на абс и асц.Най-интересното при моя случаи беше че и колата предръпваше нешто,незнам каква връзка има,но като смених заден десен датчик на абс ,проблема се реши.Лампите изгаснаха без да се налага да ходя в сервиз да ми чистят грешка,само покарах 100-тина метра.Датчика си го смених сам.Много лесно става.Искам само да отбележа ,че и при мен от време на време преди да го сменя лампите изгасваха само че ,както казва колегата от самосебеси неможе да се оправи трябва смяна.Колата ми еЕ46 136к.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 11 Мар 2009, 23:06

Miro22 написа:И аз миналата година имах такъв проблем,прочем така купих колата от чужбина.При мен светеха 3 лампи ,на ръчната на абс и асц.Най-интересното при моя случаи беше че и колата предръпваше нешто,незнам каква връзка има,но като смених заден десен датчик на абс ,проблема се реши.Лампите изгаснаха без да се налага да ходя в сервиз да ми чистят грешка,само покарах 100-тина метра.Датчика си го смених сам.Много лесно става.Искам само да отбележа ,че и при мен от време на време преди да го сменя лампите изгасваха само че ,както казва колегата от самосебеси неможе да се оправи трябва смяна.Колата ми еЕ46 136к.

Как установи кой датчик е за смяна? В DIY-а тук в раздела имаше описан начин с мултиметър да се измери съпротивлението на датчика, но аз не разбрах къде се ръга този мултиметър :roll: (от тоци нищо не разбирам)... Ако някой с по-дълбоки технически познания поясни как точно се работи с този мултиметър, би било чудесно :) До колкото разбрах също, датчиците са 4 ... нали?

Потребител
Аватар

Мнение от Miro22 » 11 Мар 2009, 23:41

Установиха в сервиза на компа срещо 30 лева,иначе става и със мултицет, като се измери съпротивлението ,но наи -добре отиди в сервиз,така ще разбереш веднага кои датчик е.Датчиците са 4.

Следваща

Назад към E46