Доста затъваме, не смятате ли ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21
Мечтае да кара: E21
Детайли за колата: червена

Доста затъваме, не смятате ли ?

Мнение от E-24 » 28 Фев 2005, 1:58

Споко, не става въпрос за новите модели на БМВ. За тях е ясно.
Не бях влизал във форума от месец-два, но май нещата не са се променили много много. Това е все едно да гледаш една серия на някоя боза по тв веднъж на всеки 1000 и пак няма да загубиш нишката, защото нищо различно не се случва. имам само две неща, на които искам да обърна внимание.

първо, ми писна някой да казва кои баварци да се критикуват и кои не. докато ще се показват снимки на нови БМВ-та все ще има някои, измежду които и аз, да казва, че не се кефи. това е съвсем естествено. ако някой не може да понесе да му критикуват чичо бенгъл, то да си направи клуб "Бенгъл рулира" и да си говори само с хора като него

другото е, че се забелязва все по-често манията за власт на накои от хората в сайта, които си затварят теми ей така, просто защото така са решили. просто защото са щяли да породят много скандали, примерно за анкетата Е30 срещу Е36 ? и какво лошо има от споровете ? и какво ако сме имали подобна тема ? може би не всички я знаят, а както видях имаше хора, които искат да говорят за това. исках и аз, но видях, че вече е заключена, защото ще породи не знам си какво - браво, страшен аргумент. Ами, в такъв случай що не затворим темата за Е90 ? според мен ще породи спорове, а който иска да разбере нещо повече за Е90 да си се порови в нета ? перфектна логика, да не сте я записали примерно в Рамковата конвенция за защита на спокойния сън на модератора или на незнам си кой там.

лошото не е, че темите във форума се повтарят, щом се повтарят, значи хората има какво да кажат. проблемът е, че винаги се намира някой, който да каже какво да се прави или не - не критикувай това, това е БМВ, кой си ти, че да не харесваш ново БМВ и тн. абсолютни глупости ... не ви ли се струва странно, че почти във всяка тема се връщаме на Роската ? какво ви говори това ? че затъваме, много ясно, щом като бленуваме за преди няколко години когато форумът беше в началото, значи нещо не върви както трябва. как може да се оправи това ? ами, със сигурност не като се затварят теми, за които хората искат да пишат, не и като се казва какво да се пише и какво не.

защото ако сме тръгнали така, то по-добре всеки нов фен преди да стане един от нас, да се подписва, че ще харесва всичко, щом е БМВ и, че няма да критикува нищо ново, само и само да не подразни някого.
едвайсеиено

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 28 Фев 2005, 3:02

Аз лично имам основание да смятам така...... незнам какво е било преди, но водя набюдения от няколко месеца.
Предварително се извинявам ако някой се засегне.
така !! Определено това е форум или така му е името, което предполага оценки и спорове по дадени въпроси. Според мен те са задъжителни и никой не трябва да се сърди ако не му изнася мнението на друг. Тук е мястото да се каже и доброто и лошото за даден модел, да се даде ясна ориентация та да може човек да си прецени сам, а не да се натрапва мнение :dummy: понеже най запалените фенове харесвали дъртите кошници ,а другите фенове на марката или по-точно на снимковия материал да се хвърлят неподготвени без да знаят достойнствата на някой от моделите.
Но това съм сигурен че е било и преди. Другото което ме притеснява колеги е едно наистина нелепо изпълнениеот страна на нашия администратор който апострифира в темата и не след дълго я заключва. Създаваме бърза комуникация на ЛС кой е по мъж и си разбираме функциите.
Питам Аз при такива селски изпълнения как да бъдем единни, как да решим заедно някой проблем като всеки скача срешу всеки.
Ми няма как , защото има няколко групи хора тук с различни интереси от /БМВ/ едните-По-умните правят бизнес с по-глупавите, други си мерят ***** трети се забавляват с по няколко "ника" "четвърти" си мислят че са още на училише и могат да правят каквото си поискат щото няма кой да ги накаже и малко хора които искат да научат нещо и да споделят своя опит.
Във едно обаче ни бива за посрещачи нямаме равни.. :welcome: :welcome: добре дошъл със здраве изобщо имаме си много лафове но недай си боже нещо стане с човека имам предвид колата на колега,който е нов няма кой да му обърне внимание ../не искам да давам имена просто съм свидетел като вас/........мятат се един два телефона на които някой ще прави пари и съвети никс
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 28 Фев 2005, 10:29

Във форума са регистрирани 2318 потребители. Нито може да се угоди на всеки, нито пък може на всеки да е интересно. Доста по-трудно е поне от времето, когато са били 50 човека.

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Re: Доста затъваме, не смятате ли ?

Мнение от kay » 28 Фев 2005, 10:57

E-24 написа:първо, ми писна някой да казва кои баварци да се критикуват и кои не. докато ще се показват снимки на нови БМВ-та все ще има някои, измежду които и аз, да казва, че не се кефи. това е съвсем естествено. ако някой не може да понесе да му критикуват чичо бенгъл, то да си направи клуб "Бенгъл рулира" и да си говори само с хора като него

Критиката е едно, оплюването нещо съвсем различно. В този форум критика рядко съм виждал.

E-24 написа:другото е, че се забелязва все по-често манията за власт на накои от хората в сайта, които си затварят теми ей така, просто защото така са решили. просто защото са щяли да породят много скандали, примерно за анкетата Е30 срещу Е36 ? и какво лошо има от споровете ? и какво ако сме имали подобна тема ? може би не всички я знаят, а както видях имаше хора, които искат да говорят за това. исках и аз, но видях, че вече е заключена, защото ще породи не знам си какво - браво, страшен аргумент. Ами, в такъв случай що не затворим темата за Е90 ? според мен ще породи спорове, а който иска да разбере нещо повече за Е90 да си се порови в нета ? перфектна логика, да не сте я записали примерно в Рамковата конвенция за защита на спокойния сън на модератора или на незнам си кой там.

Власт? :lol: Да си модератор е задължение и отговорност. Аз не съм нечие подставено лице или пък съм се домогвал до тоя пост. Винаги ще има недоволни, ако някой се чувства по-добре подготвен да изпълнява функцията с удоволствие ще отстъпя. Сериозно.

Е30 с/у Е36 - Ати обобщи повечето точки в тоя аргумент преди доста време. Бутончето търсене е под заглавието.

Причината да се заключи е, че няма смисъл от поредната тема "кисело грозде" срещу "кисели гъзари". Е90 темата не е заключена, защото си мислех че поне веднъж може да се стигне до някакъв компромис в дискусията... явно не, и съм сбъркал в преценката си. Следващия път ще знам (появи ли се тема за ново БМВ - катинар).

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 28 Фев 2005, 12:16

Моята позиция е също като тази на Kay, ние не се опитваме да цензурираме мнението на хората, но се опитваме да задържим добрия тон във форума.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

...

Мнение от wazzz » 28 Фев 2005, 17:57

Абе що се занимавате с глупости...
Просто който няма да каже нещо, което ще е интересно, от което все някой ще научи нещо полезно и което изобщо представлява интерес поне на някои от четящите (2318) -> да си трае и да чете.
абсолютно невъзможно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 01 Мар 2005, 1:14

Определено форума излиза извън контрол. Опитите на модераторите да се справят с нарастващите потребности са оценени, но за съжаление все по-неефективни. Защо не погледнете няколко години напред - нека някой от тях или от администраторите да сподели как вижда форума през 2008г? Ще се радвам да прочета идейни отговори.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 01 Мар 2005, 1:46

Е-24 написа: ...

уважавам мнението ти и гледната ти точка, малко са хората като теб, които имат такъв дълготраен поглед върху цялостното развитие на форума и стадиите, през които той е преминал. за жалост има и еспекти от пост-а ти, с които не съм съгласен

BMX написа: ...

ти се регистрира във форума преди 5 месеца, написа няколко мнения и взе да даваш оценки какъв бил форума и как някой не си вършел работата. последното нещо, което трябва да правиш, е да се обаждаш. има сумати хора, които са допринесли с много за това общество и ти си последния след всички тях, който има право да се исказва.

Dimitar написа: ...

kay написа: ...

Fast-and-Furious написа: ...

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

аз продължавам да вярвам, че има надежда да запазим основната идея тук, а именно: да си помагаме, когато имаме нужда. виждам, че все още успяваме да го правим :!: когато ми трябва съвет, помощ, резервна част или каквото и да е, знам на кой да звънна / или да напиша ЛС съответно/ и ЗНАМ, че той ще ми помогне :!: в началото всички сме били нови, всички сме пишели тъпи и безмислени мнения и това е дразнело околоните. в последствие едни са се отказали, други са допринесли с нещо, трети са станали безценни за форума, и така... свят голям, хора всякакви. както навсякъде, така и тук нещата се променят, и това не мисля, че трябва да ви очудва кой знае колко. наща цел Е и си остава, да запазим форума до някаква степен чист и подреден. и като съм отварял другите форуми и виждам какви бардаци са, просто се гордея какъв красив форум имаме на техния фон:)
Последна промяна Engi на 01 Мар 2005, 3:13, променена общо 1 път
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 01 Мар 2005, 2:44

Интересни неща сте написали...

Всичко рано или късно се променя, всяко начинание има своите възходи и падения, своите периоди на подем или застой, както и своите етапи на развитие. Форума се променя, защото се променяме ние, неговите потребители.

Във форума има двама администратори, около 20 модератори, трима човека техническа поддръжка и цяла група активисти. Всички тези звена формират управлението на този форум. Ако нещо с форума не е наред, то проблема бива дискутиран и решаван. За мен, както и за колегите, с които управляваме този форум, мнението на всеки от вас е много важно. Когато нещо ви притеснява, винаги можете да се обърнете към нас на ЛС или по друг начин. Но когато пускате подобни теми, това обикновено води до спорове и караници. Също така създава впечатление за проблем, който всъшност не съществува.

Не задълбавайте толкова в неща, които не подлежат на равносметки. Вместо това се постарайте да проявявате повече толерантност един към друг, както и да си припомните за първите ви стъпки в този форум. Когато аз влязох тук за първи път, имаше кой да ме насочи и да ми покаже правилния път за влизане в това общество. Помогнете и вие на някого да се почувства добре тук.

;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2005, 3:25

затъваме? не мисля. просто сме много "сериозни" и темите тука са по същество- повечето. глупости почти не се толерират. можеш да наречеш форума "съзрял", "порастнал" може би леко скучен или нещо във този дух, но затънал...

идете проверете съдържанието на другите форуми и тогава правете изводите.

ако някои мисли че всеки форум трябва да е "сейр" - най-вероятно му убягва смисъла на упражнението. смисъла на един форум е да споделя, сплотява и след като го четеш всеки ден да научаваш нещо ново и то по възможност да не е това колко ниско може да падне някои интелектуално.. или нещо такова ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 01 Мар 2005, 3:32

alx написа:затъваме? не мисля. просто сме много "сериозни" и темите тука са по същество- повечето. глупости почти не се толерират. можеш да наречеш форума "съзрял", "порастнал" може би леко скучен или нещо във този дух, но затънал...

идете проверете съдържанието на другите форуми и тогава правете изводите.

ако някои мисли че всеки форум трябва да е "сейр" - най-вероятно му убягва смисъла на упражнението. смисъла на един форум е да споделя, сплотява и след като го четеш всеки ден да научаваш нещо ново и то по възможност да не е това колко ниско може да падне някои интелектуално.. или нещо такова ;)

много си прав за смисъла на упражнението :arrow: нали за това е форума- да се научава по нещо ново... Лошото е че се случва и да се види "колко ниско може да падне някои интелектуално.. или нещо такова "... Но за щастие не е много често явление :)
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 01 Мар 2005, 14:55

Добре де...

Тая тема е глупава - катинар.
Оная тема е дискутирана - катинар.
Трета тема не се нрави на някой - катинар.

За какво да си говорим тогава?!? Само за бутала и цилиндри ли?

Един приятел го изтриха от този форум, защото си позволи да каже нещо от сорта "майната им на куките".... Даже не беше нецензурно. Но администраторът го изтри, защото му се противоречеше. Къде остана плурализма на мненията, в Сибир ли? В същото време съм попадал на откровени псувни и авторите им не са наказани по никакъв начин.

Дайте малко по-ларж... Все пак това е форум - говорилня един вид... Да не се взимаме много на сериозно и да не се надуваме като пуяци...

Честита Баба Марта, между другото! :mhihi:

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 01 Мар 2005, 15:42

JP написа:Честита Баба Марта, между другото! :mhihi:

Честита :wave:

Приемам критиката ти, форума не трябва да е "полицейски".

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 01 Мар 2005, 15:49

JP за коментари от тип говорилня има извън темата, но е недопустимо техническите форуми да ги обръщаме на говорилня!
Колкото за темата за западането ... просто форума и клуба търсят пътя по който да продължат, друг е въпроса дали и кога ще го намерят.
Че има залитания е вярно, но не мисля че са чак крещящи.
Като цяло в една реклама е казано "Силата е нищо без контрол" така че има нужда, но ще си вземем бележка :help:
ЧБМ и от мен на всички !
May the BMW force be with you!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 406HDI

Мнение от ivokaza » 01 Мар 2005, 22:47

Vasilen написа:... "Силата е нищо без контрол" така че има нужда, но ще си вземем бележка :help:
ЧБМ и от мен на всички !

PIRELLI викаш,а ;)

Следя форума от доста време, и наистина има някакво ....как да кажа....много теми, повечето от които крайно безсмислени. Ако на човек му се иска да прочете, нещо интересно или да си реши проблем, започва едно лудо търсене из темите. Някои от по-трудните за решаване проблеми остават най-често без отговор. А други познати до болка проблеми, се дъвчат отново и отново - явно никой първо не търси с търсачката, а направо пише нова тема. И то вече прелива - един пример - колко теми има за ел. стъклата на E36 - ей богу, преди 3 години имаше тема за този проблем - оттогава ако няма над 100-200 такива сродни теми - здраве му кажи. Но пък и потребителите се увеличиха многократно, което си има своите предимства и недостатъци. Но като цяло, си мисля нивото на форума успява да се съхрани. ;)

Следваща

Назад към Основен Форум