Предница, работата е зле
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
Предница, работата е зле
Здравейте! Днес ще ви разправя за моята дилема. Вкарах се в страшния филм с моята кола. Днеска ми правиха оглед на предницата и установих, че положението е почти плачевно. Имам за смяна предни амортесьори, един носач (този с шарнира), другите два, евентуално следна щанга, четирите спирачни диска и ангренажната верига на двигателя. Според мене си струва да се направи тая кола, но просто ми се дорева, тва са некви космически цифри сигурно, а мене ме съкратиха от работа щото финансова е*ана криза и тн. Интересува ме дали някой знае откъде мога да си намеря нещата по-евтино, някакъв ориентир като цени и тн. Мисля повечето неща да си ги сменявам аз, че ми писна разни нещастници да ми бъркат по колата и да си оставят ръцете. Ако може някой и друг съвет също няма да откажа. Благодаря предварително !
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
-
отиди на още един сервиз и там да те погледнат ако и там ти кажат същото ще трябва да се бръкнеж с около 900-1000 но те съветвам да не правиш абсолютно никакъв номпромис със качеството на частите и ще видиш как е34та ще ти се отблагодари успех
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: -
White 1913 Power написа:отиди на още един сервиз и там да те погледнат ако и там ти кажат същото ще трябва да се бръкнеж с около 900-1000 но те съветвам да не правиш абсолютно никакъв номпромис със качеството на частите и ще видиш как е34та ще ти се отблагодари успех
Здрасти колега, тези пари за които споменаваш няма да стигнат и за полвината от ремонта за който говори колегата за съжаление

- mitko_1a1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ушна клиника
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
-
еми не съм смятал евентуално колегата дето е написал за 2 доп носачи както и средната щанга но др е сметнато разлика може да има от 100 150 пари
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Предница, работата е зле
Azereus написа:Здравейте! Днес ще ви разправя за моята дилема. Вкарах се в страшния филм с моята кола. Днеска ми правиха оглед на предницата и установих, че положението е почти плачевно. Имам за смяна предни амортесьори, един носач (този с шарнира), другите два, евентуално следна щанга, четирите спирачни диска и ангренажната верига на двигателя. Според мене си струва да се направи тая кола, но просто ми се дорева, тва са некви космически цифри сигурно, а мене ме съкратиха от работа щото финансова е*ана криза и тн. Интересува ме дали някой знае откъде мога да си намеря нещата по-евтино, някакъв ориентир като цени и тн. Мисля повечето неща да си ги сменявам аз, че ми писна разни нещастници да ми бъркат по колата и да си оставят ръцете. Ако може някой и друг съвет също няма да откажа. Благодаря предварително !
Ето я сметката грубо:
2 предни хамортисиора - 100-300 лв. = 200-600 лв.
не се знае тампони, шок, прах и т.н.
носача около 140 лв.
ако долните 2 броя още 260 лв.
штангата около 150-170 лв.
четири диска - 400 -600 лв. с накладките до 800 лв.
смяна верига - 200 - 650 лв.
това без труд

Последна промяна Peter Angelov на 09 Мар 2009, 22:30, променена общо 1 път
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Колега, я вземи се обади на Росен - същия от Д&Н сервиза от Люлин, сега е около Дару кар. Щях да ходя при него за една дреболия, но вече не може никъде да ходя
. Ако му нямаш тел., обади се да ти го дам.

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
-
бате кви са тия цени смяна на верига да варира от 250 до 600 ето сега грубо и от мен неща които смених скоро горен носач 100 лв феби долен 85 феби щанга средна 135 хамортисьори билщайн 230 лв се си мислим че около 1000 лв горе долу ще го оправят поздрави!!!
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: -
White 1913 Power написа:бате кви са тия цени смяна на верига да варира от 250 до 600 ето сега грубо и от мен неща които смених скоро горен носач 100 лв феби долен 85 феби щанга средна 135 хамортисьори билщайн 230 лв се си мислим че около 1000 лв горе долу ще го оправят поздрави!!!
Ами за веригата зависи дали само верига ще смениш или оптегачи и зъбни колела, за феби не ми е ясна тая марка, само 4 диска + накладки грубо са около 600 лв. но да кажем оригинален диск 4*100 лв. = 400 лв. + 200 лв. за накладки...
За окачването го смятам оригинал или лемфиордер...
Няма да се справи с 1000 лв. и с дисокве и вериги и т.н.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Хора вие несте ли чували за рециклиране на шарнири и накраиници,и ако сте на какво мнение сте?
Да му олекне малко от сумата на човека

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
S_h_e_f_a написа:Хора вие несте ли чували за рециклиране на шарнири и накраиници,и ако сте на какво мнение сте?
Никога не бих посъветвал това един колега ти знаеш защо...
Просто си играеш на тука има, тука нема...
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
-
да и това е решение но не съм го правил и за това не мога д коментирам бих искал да чуя отзиви ако някой и рециклирал части защото и мен ме интересува а иначе феби са истински части а не ментета повярвай ми
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Аз съм виждал и пипал рециклирани алуминиеви носачи... Много добре направени... няма разлика със заводско излезлите... Най-редовно двама маняци на офроуда с пушка си правят така носачите за джиповете и нямат оплаквания, но Вие сами си решавате, кое е "изгодно" за Вас 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Бащами е много добър стругар и ги прави много добре,но във Видин.
На тази е34-ка несам правил,но на старата два шарнира и два накраиника ги карах 15 000км без проблеми преди да я приберат в районото
На реното ми е правил 1 шарнир и 1 накраиник,вече 40 000км нямам проблеми
Да не говоря че половината град си ги правят при него!
И цените са никакви
На тази е34-ка несам правил,но на старата два шарнира и два накраиника ги карах 15 000км без проблеми преди да я приберат в районото

И цените са никакви

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Друго, което искамда споделя, че седнах с моливчето и сметнах.... хммм за смяна на всички "неща" по ходовата на колицата са някъде към 850 - 900 лв. без дисковете и накладките, а дискове и накладки за моята кола излязоха 500 лв заедно с ремонтния комплект за ръчната ( 4 броя дискове брембо, 12 броя накладки и ремонтен комплект за ръчна спирачка на главоотрезващата цена от 60 лв
).

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3