въпрос за бас в е34 комби

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

въпрос за бас в е34 комби

Мнение от penio » 09 Мар 2009, 0:28

Подмята ми се един 12" фрии аир из къщи а не мога да му намеря масто в комбито. Сега се сетих, че между резервната гума и задните седалки има едно отделение в което седи крика. Ако го разкарам заедно с пласмасите, дали ще има място за една 12ка? А крика някъде другаде ще го инсталирам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Honda Prelude H23
Мечтае да кара: S2000
Детайли за колата: 4WS

Мнение от rollin » 09 Мар 2009, 2:35

какъв е говоритела?
Няма ли да ти пречи при евентуално товарене на багаж...?
иначе ако има поне 20литра обем ще има ефекр ;)
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 09 Мар 2009, 11:55

Говоритела е 12" Pioneer за отворен обем. Смятам да го сложа там, където в момента ми седи крика. Това е едно отделение в пода на багажника, около 40см Х 70см. само дето не знам колко е дълбоко. Ако пасне там, ще стане много добре, няма да изгубя нито литър от багажника. На въпросния говорител не му трябва кутия, тоест ще го сложа на едно по-дебело парче шперплат.
Ей, направо ме засърбяха пръстите, нямам търпение да отида и да си разглобя багажника :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Honda Prelude H23
Мечтае да кара: S2000
Детайли за колата: 4WS

Мнение от rollin » 09 Мар 2009, 14:20

penio написа:Говоритела е 12" Pioneer за отворен обем. Смятам да го сложа там, където в момента ми седи крика. Това е едно отделение в пода на багажника, около 40см Х 70см. само дето не знам колко е дълбоко. Ако пасне там, ще стане много добре, няма да изгубя нито литър от багажника. На въпросния говорител не му трябва кутия, тоест ще го сложа на едно по-дебело парче шперплат.
Ей, направо ме засърбяха пръстите, нямам търпение да отида и да си разглобя багажника :D

имай в предвид, че говоритела прави ход и на горе...да не вземе да упира някаде....
Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 16 Мар 2009, 14:07

Сложих "баса" на мястото на крика, но определено не ми харесва как свири,
Като се разкарат пласмасите за крика, се открива вдлъбнатина дълбока 13-14 см, широка 90см и дълга 36 см, която е покрита с шумоизолация и има 2-3 малки отвора за кабели. Говорителя ми стърчи с около 3-4 см над нивото на багажника, а и се получава нещо като затворен обем под него и не ще да свирне както в седана едно време. Бях направил кутия за една елипса 6х9 и тя свиреше доста по-добре от това сега. Според мен, ще е по-удачно там да сложа друг по-малък басс за затворен обем (10*90*35 = 31литра ухаа) и да направя кутия от стъклопласт по извивките на купето и отгоре парче шперплат.
Насочил съм се към PIONEER TS-W257D2, ако някой има по-подходящ - да свирка.
Не мога да намеря примери с подобна инсталация в нета, но смятам че ще се получи, само ме е яд че пак трябва да давам пари за музики. Тихо само жената да не разбере ...

Потребител
Аватар

Мнение от B.A.T » 17 Мар 2009, 20:01

Колега аз имам също е34 комби , пробвах много вариянти и наи-добрият звук си оства с кутия.Моята аз си я правих по седалката и не заема много място , а пак и място в комбито има.При мен проблем са ми средите много са малки за да извадят хубав звук
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 725tds & E65 4.5i
Мечтае да кара: ALPINA B12

Е34

Мнение от DjElien » 18 Мар 2009, 14:08

Колеги Попитайте "Zubcho" Той Знае доста за музиката в Е34...
аз имах преди такава и се поинтересувах от него...
успех :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
BMW....ТОВА Е РЕЛИГИЯ.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 18 Мар 2009, 16:20

Мерси, аз съм си малко манияк на тая тема. Идеята ми беше да направя "невидим" монтаж на бас кутия с най-малко разправии и да не пречи по никакъв начин (хем ..... докрая, хем душата в рая).
Не държа да е много силен, но да допълва звука на предните и задните говорители. Да му стигат 25литра затворен обем и да не е над 150лв. Смятм, че един 8-10 инча реномиран говорител може да се справи (има доста в тоя ценови клас). Е, да се постопли пусто време че да се развихря на вилата със смолата и зегето :):)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 26 Апр 2009, 23:58

Че какво ме намесихте мен в цялата история с музиките?

Единственото, което свърших, е че си сложих hi-fi музиката на БМВ, която я има фабрично в е34 комби, но в моята кола я нямаше, и просто я добавих (подмених колони и добавих липсващите такива). Не съм специалист и нищо не чаткам от музики. Скромното ми мнение, е че сега свири доста по-добре. Иска ми се само някой, който има по-добър слух и се занимава с озвучаване професионално да ми настрои системата да вади правилния звук.

Ако на някой му трябва помощ за инсталиране мога да помагам и също може да се обръща към колегата _65538_kb_sec_ който беше главния инсталатор на кабелите и колоните. Аз предимно помагах и се притеснявах дали ще стане :)

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 27 Апр 2009, 12:38

Е, ако дойдеш на събора току виж си ми показал какво е станало.

От мойте изпълнения със баса на мястото на крика нищо не излезе. Чува се ужасно а пък пари и време не намирам напоследък, да се занимавам. Явно с една малка баскаса ще реши проблема най-лесно и качествено.

Назад към Car аудио и видео