Как да опредлим реалните километри?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как да опредлим реалните километри?

Мнение от Exelero » 07 Мар 2009, 22:52

Здравейте колеги, та въпроса ми е следния - как можем да определим реалните километри да баварката която сме си избрали, при мен примерно гледам в автокъща Е36 97 г. 320 купе, и човека ми заявява 108 000 реални километра, от първи собственик ( редовния номер ), вътре кожичката райска, със съвсем леки забележки на шофъорската седалка ( което енормално ), но волана и ръчката на скоростите протрити чак. Чувал съм за оня номер там с копчето за зануляване на километража и като дадеш на контакт и търговеца го прави пред мен, но тук някъде четох, че това не е вярно!
Та има ли друг начин? На компютър ако се върже показва ли ? Малко помощ да не ме дялкат тея търговци!
Живот и здраве с ваша помощ, другата седмица ще се метна и аз на бензинка най накря, че тоя дизел ми скъси живота.
Шмъркай и си трайкай брат ми!

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 07 Мар 2009, 22:54

Тои щом иска да те метне с тоя номер с копчето бягаи далече :D
Beautiful Mechanical Wonder

Потребител
Аватар

...

Мнение от Exelero » 07 Мар 2009, 22:58

Като цяло баварката е райска, жалко че не мога да кача снимки тука, но определено си заслужава.
Шмъркай и си трайкай брат ми!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 07 Мар 2009, 23:25

Колега, няма начин да разбереш реалните километри на колата.
Никой от начините чрез компютър не е достоверен (т.е. дори да имаше записани километрите и другаде освен в таблото, то всеки нормален човек който ги връща би ги върнал навсякъде, а не само в таблото).
С 2 думи е36 не е колата, чиито реални километри ще разбереш чрез компютър :-)
В крайна сметка всичко е относително, ако колата изглежда запазена, много е вероятно за нея да се е грижил някой фен (а не някой цървул), а тези машинки са много издръжливи ако са поддържани малко от малко. Ако питаш за мнение, моето е че колата не е на 108 хиляди, няма такива е36-ци.

Що се отнася до лоста и волана - на 108 хиляди не биха били много протрити (освен ако предишния собственик не се е гаврил с тях), но и по тях не може да съдиш за реалните километри на колата.
Номера с таблото е повече от смехотворен, само олигофрен би му се вързал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 07 Мар 2009, 23:33

Закарай я на диагностика, ако всичко е ОК и на теб ти харесва я взимай. Тези 108к почти сигурно не са реални, но ако колата е читава това не трябва да те притеснява. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Re: Как да опредлим реалните километри?

Мнение от стан » 08 Мар 2009, 1:04

Exelero написа:Живот и здраве с ваша помощ, другата седмица ще се метна и аз на бензинка най накря, че тоя дизел ми скъси живота.

:mhihi: :mhihi:

Иначе километрите не са важни може за 5 минути да се направи да пише колкото искаш, гледай състоянието. Като ти харесва и не тропа взимай и си карай със здраве.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 08 Мар 2009, 1:25

Като ти харесва отбии колкото можеш от цената че да имаш парици за ремонт ако излезе нещо голямо и вземай смело, и да и има нещо всичко се прави, а направиш ли нещо както трябва ще знаеш че имаш сигурна кола а не да хвърляш боб- кога ли ще ме остави на пътя

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 08 Мар 2009, 1:27

Да бе - баба и гараж, вярвай ти на приказките на търговец. Качвай я на канала и я огледай хубаво за гнилочи, кръпки и кво ли не от всякъде, после я закачете на диагностика и ако всичко е наред и ти харесва :arrow: взимай ! Иначе... няма как да разбереш реалните километри при е36 никак. Това с копчето за зануляване на километража щом го прави значи не е от вчера в тоя бизнес, внимавай.
Think. Believe. Dream. Dare...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 08 Мар 2009, 1:29

имам наблюдения върхе РЕНО на 110хил км и мога да заявя че колата като нова и на тези км няма разлика във салона /в смисъл следи от износване на който и да е детайл/ при това РЕНО, което е с доста по ниско качество на материалите от БМВ прави с сметка колко са реални км на колата

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 08 Мар 2009, 3:30

когато направиш теста на таблото ти изписва на колко реални км е. поне на мен така ми изписа 360 000 а на таблото беше 180 000 ако незнаеш как се прави теста ще ти обясня :)
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 08 Мар 2009, 3:36

djsancho написа:когато направиш теста на таблото ти изписва на колко реални км е. поне на мен така ми изписа 360 000 а на таблото беше 180 000 ако незнаеш как се прави теста ще ти обясня :)

Това че при теста на таблото показва реалните километри на колата не е вчрно. Това че свети лампата "км" означава че тя работи и че е настроено таблото да показва в "км" а не в "miles".

Ако се загледаш ще видиш:
1. Цифрите не сменят колкото и км да минеш
2. Някои от изписваните цифри са част от рамата и двиг. на колата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SONYGT » 08 Мар 2009, 9:02

На мен и на още 4 приятеля пише на таблото 360 000 това неса километрите а някакав код ли неэнам а и си седи така и не мардат а и энам че и на други пише саштото 360 000

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Мар 2009, 9:11

Стига с това табло, писано е тук поне 100 пъти,че това НЕ са реални километри или нещо подобно. Не са дори километри. А по темата, колкото и да са му се потили ръцете на първия собственик, не може да са толкова изтрити волана и скоростния лост. Между другото и седалката не се протрива чак толкова бързо. Вариант 1 (по-вероятен), колата е на повече км, но е запазена. И на 200к да е, този мотор нищо у няма, но не ти отменя проверката. Вариант 2 - колата е удряна и волана е сменен с по-стар такъв, заедно с ръчката, за да няма разлика. Вариант 3 - не обръщаш внимание на тези неща, проверяваш колата и ако е ок, сваляш оот цената за претапициране на горните и си караш с кеф ;)
Never mistake motion for action...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Мар 2009, 11:11

Айде стига толкова трупане на излишни мнения... :roll:

Назад към E36