Преразход на гориво...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Преразход на гориво...
Здравейте,не знам дали някой може да ми даде съвет или да ми препоръча някой добър майстор,защото разхода на мойто БМВ Е36 1,8 М40 мотор подминава 17 градско(при нормално каране),което мисля,че е малко повече(около 5л.) от нормалното.Ходих на компютърна диагностика и там ми казаха,че всичко е О.К. и колата нямала никакъв проблем.Иначе работи добре...,не променя оборотите,загрява нормално бързо до средата,има мощност,..Не зная какво да правя.Ако някой може да помогне,ако не здраве да е,ще експериментирам с някой друг майстор...
П.С. Днеска забелязах(защото обикновенно не я вкарвам в такива обороти),че на около 5000-5,500 оборота направо забива муцуната все едно спира всякакво гориво.Това нямам никаква представа от какво може да е...
Поздрави на всички съфорумци.

П.С. Днеска забелязах(защото обикновенно не я вкарвам в такива обороти),че на около 5000-5,500 оборота направо забива муцуната все едно спира всякакво гориво.Това нямам никаква представа от какво може да е...
Поздрави на всички съфорумци.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Доста колеги мисля,че имаха този проблем-разпределителен вал и кобилици-но по опитните да кажат
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Доста колеги мисля,че имаха този проблем-разпределителен вал и кобилици-но по опитните да кажат
Дано да не това,защото там вече работата става дебела...

Аз пък съм 99,9 % сигурен, че DME не е отговорило при диагностиката на която си ходил и затова хората в сервиза са ти казали, че нямаш проблеми, а със сигурност имаш и е записан в ДМЕ. Съветвам те да отидеш отново на диагностика и да поискаш да видиш точно ДМЕ какво показва - дали изобщо отговаря. Ако не отговаря - все едно не са ти правили диагностика (демек не са видяли грешките в най-важния модул).
*DME е модула в който се записват грешките свързани с работата на двигателя: ламбда сондите, дебитомера, датчиците, кабели, бобини и т.н. и т.н.
*DME е модула в който се записват грешките свързани с работата на двигателя: ламбда сондите, дебитомера, датчиците, кабели, бобини и т.н. и т.н.
Re: Преразход на гориво...
БМВ Е36 1,8 М40 мотор подминава 17 градско
колега имахме същият проблем излезе от дебитомер
успех
колега имахме същият проблем излезе от дебитомер

- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за отговорите колеги,явно ще отида отново на диагностика...Да ми препоръчате някъде да отида?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Може да отидете до сервиза на Ясен Николов.Има хубава тема с подробности в : Важна тема: Вашия BMW сервиз .Намира се в подфорум Продава.Мисля,че ще свърши необходимото колата да се върне в първоначалното си състояние
.

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички които ми дадоха съвет.Зная къде е сервиза на Ясен,ще го посетя в най-скоро време.
какво направих вече за да не го правите и вие !!!
колеги абсолютно същия проблем имам като колегата !!! гори ми 20/100км бензин , а двигателя е 1.6 . като стигна 5500 оботота и сякаш бензина ми свършва.... и да ви изброя какво направих и проблема пак си остана .... значи : смених свещи , горивен и въздушен филтър , почистих дистрибутарната капачка , ходих 2 пъти на диагностика и казаха , че нищо и няма на колата . Във форума някои ми каза , че това са вал и кубилици . Ходих на майстор каза че двигателя ми е съвсвм нов и , че няма никакви проблеми в него и ми каза , че това е проблем с горивото . аз до ден днешен се боря упорито с този проблем и резултата няма ! вече нз откаде идва гадния проблем . много е дразнещо това , честно !!! ако някой си излекува този проблем на колата да даде съвет , че станахме много с 1 и същ проблем , а решение досега май няма !
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
и после "тая газ съсипва колата"
Първо си оправете да работи идеал на бензин после газова инжекция и пак да си говориме

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: какво направих вече за да не го правите и вие !!!
toni3d1 написа:колеги абсолютно същия проблем имам като колегата !!! гори ми 20/100км бензин , а двигателя е 1.6 . като стигна 5500 оботота и сякаш бензина ми свършва.... и да ви изброя какво направих и проблема пак си остана .... значи : смених свещи , горивен и въздушен филтър , почистих дистрибутарната капачка , ходих 2 пъти на диагностика и казаха , че нищо и няма на колата . Във форума някои ми каза , че това са вал и кубилици . Ходих на майстор каза че двигателя ми е съвсвм нов и , че няма никакви проблеми в него и ми каза , че това е проблем с горивото . аз до ден днешен се боря упорито с този проблем и резултата няма ! вече нз откаде идва гадния проблем . много е дразнещо това , честно !!! ако някой си излекува този проблем на колата да даде съвет , че станахме много с 1 и същ проблем , а решение досега май няма !
По-горе е написано при кой да отидеш- Ясен. Всички колеги са много доволни от него, включително и аз. Имах съмнения за ламбда сонда, замери с лаптопа и това излезе. Имаше скъсани кабели и замасяваше, но това в никакъв случай не се оправя само с изолиране на проводниците. Ламбда сондата има определен пробег- 80-150000 км и след това нищо не може да я оправи, освен смяната с нова. Преди да сменя моята сонда ми даваше разход 15-16 литра на 100 км, предимно градско каране, след смяната разхода ми е между 8 и 9 литра на 100 км., от навъртени 370, от тях 280 км само градско каране. Отвори и прочети този линк за устройството и работата на ламбда сондата и много неща ще ти се изяснят:
http://vwbulgaria.com/forum/index.php?showtopic=798
Когато разрязах с ножовка металния накрайник с прорезите на старата сонда, установих по външната страна на циркониево- диоксидния елемент плътно прилепнал бял слой с консистенция на яйчена черупка. Можеш да си представиш какви показания е отчитала- стахометрично състояние на на горивовъздушната смес, независимо от натоварването на двигателя. Оттам при рязко натоварване горивната смес е бедна, а при работа на място и слабо натоварване- богата. Крайния резултат от негодната ламбда сонда е: понижена мощност, понякога има "забиване на предницата", на празен ход и средни натоварвания преразход на гориво и като цяло- малко върви- много гори.
- valentin77
- Потребител
-
Re: какво направих вече за да не го правите и вие !!!
.... Отвори и прочети този линк за устройството и работата на ламбда сондата и много неща ще ти се изяснят:
благодарско за разяснението. Смених дебитомер и ламбда сонда в дарукар
и наистина исках да знам какво е ламбдасонда. Сега търся инфо за дебитомер. Да знам къде ми изтекоха паритее.
Та по този повод си търся читав майстор. Не мога да се ориентирам и да намеря адрес на този Ясен дето го цитирате. Ако и за това помогнете ще е супер.
Нали сме колеги...
благодарско за разяснението. Смених дебитомер и ламбда сонда в дарукар

Та по този повод си търся читав майстор. Не мога да се ориентирам и да намеря адрес на този Ясен дето го цитирате. Ако и за това помогнете ще е супер.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2