Преразход на гориво...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40B18

Преразход на гориво...

Мнение от xamctepa » 06 Мар 2009, 19:50

Здравейте,не знам дали някой може да ми даде съвет или да ми препоръча някой добър майстор,защото разхода на мойто БМВ Е36 1,8 М40 мотор подминава 17 градско(при нормално каране),което мисля,че е малко повече(около 5л.) от нормалното.Ходих на компютърна диагностика и там ми казаха,че всичко е О.К. и колата нямала никакъв проблем.Иначе работи добре...,не променя оборотите,загрява нормално бързо до средата,има мощност,..Не зная какво да правя.Ако някой може да помогне,ако не здраве да е,ще експериментирам с някой друг майстор...:)

П.С. Днеска забелязах(защото обикновенно не я вкарвам в такива обороти),че на около 5000-5,500 оборота направо забива муцуната все едно спира всякакво гориво.Това нямам никаква представа от какво може да е...

Поздрави на всички съфорумци. :)

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Мар 2009, 20:02

Доста колеги мисля,че имаха този проблем-разпределителен вал и кобилици-но по опитните да кажат
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xamctepa » 06 Мар 2009, 20:04

vladi_a_i написа:Доста колеги мисля,че имаха този проблем-разпределителен вал и кобилици-но по опитните да кажат

Дано да не това,защото там вече работата става дебела... :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 06 Мар 2009, 20:21

Аз пък съм 99,9 % сигурен, че DME не е отговорило при диагностиката на която си ходил и затова хората в сервиза са ти казали, че нямаш проблеми, а със сигурност имаш и е записан в ДМЕ. Съветвам те да отидеш отново на диагностика и да поискаш да видиш точно ДМЕ какво показва - дали изобщо отговаря. Ако не отговаря - все едно не са ти правили диагностика (демек не са видяли грешките в най-важния модул).

*DME е модула в който се записват грешките свързани с работата на двигателя: ламбда сондите, дебитомера, датчиците, кабели, бобини и т.н. и т.н.

Аватар

Re: Преразход на гориво...

Мнение от stasi » 06 Мар 2009, 20:27

БМВ Е36 1,8 М40 мотор подминава 17 градско

колега имахме същият проблем излезе от дебитомер :!: успех
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xamctepa » 06 Мар 2009, 20:35

Благодаря ви за отговорите колеги,явно ще отида отново на диагностика...Да ми препоръчате някъде да отида?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 06 Мар 2009, 21:49

Хвърли и един поглед на бензинопроводите от резервоара до двигателя, да не би да тече по малко бензин от някъде.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Мар 2009, 15:12

Може да отидете до сервиза на Ясен Николов.Има хубава тема с подробности в : Важна тема: Вашия BMW сервиз .Намира се в подфорум Продава.Мисля,че ще свърши необходимото колата да се върне в първоначалното си състояние :D .
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xamctepa » 07 Мар 2009, 18:17

Благодаря на всички които ми дадоха съвет.Зная къде е сервиза на Ясен,ще го посетя в най-скоро време.

младши ентусиаст
Аватар

какво направих вече за да не го правите и вие !!!

Мнение от toni3d1 » 07 Мар 2009, 18:20

колеги абсолютно същия проблем имам като колегата !!! гори ми 20/100км бензин , а двигателя е 1.6 . като стигна 5500 оботота и сякаш бензина ми свършва.... и да ви изброя какво направих и проблема пак си остана .... значи : смених свещи , горивен и въздушен филтър , почистих дистрибутарната капачка , ходих 2 пъти на диагностика и казаха , че нищо и няма на колата . Във форума някои ми каза , че това са вал и кубилици . Ходих на майстор каза че двигателя ми е съвсвм нов и , че няма никакви проблеми в него и ми каза , че това е проблем с горивото . аз до ден днешен се боря упорито с този проблем и резултата няма ! вече нз откаде идва гадния проблем . много е дразнещо това , честно !!! ако някой си излекува този проблем на колата да даде съвет , че станахме много с 1 и същ проблем , а решение досега май няма !

Потребител
Аватар

Мнение от ALEX_DJ » 07 Мар 2009, 21:14

колеги ако не се справите с проблемите има едно решение
казва се пропан бутан
щот с тоя разход си е мазухизъм :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 07 Мар 2009, 21:58

и после "тая газ съсипва колата" :mhihi: Първо си оправете да работи идеал на бензин после газова инжекция и пак да си говориме

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: какво направих вече за да не го правите и вие !!!

Мнение от ивчо3 » 09 Мар 2009, 18:08

toni3d1 написа:колеги абсолютно същия проблем имам като колегата !!! гори ми 20/100км бензин , а двигателя е 1.6 . като стигна 5500 оботота и сякаш бензина ми свършва.... и да ви изброя какво направих и проблема пак си остана .... значи : смених свещи , горивен и въздушен филтър , почистих дистрибутарната капачка , ходих 2 пъти на диагностика и казаха , че нищо и няма на колата . Във форума някои ми каза , че това са вал и кубилици . Ходих на майстор каза че двигателя ми е съвсвм нов и , че няма никакви проблеми в него и ми каза , че това е проблем с горивото . аз до ден днешен се боря упорито с този проблем и резултата няма ! вече нз откаде идва гадния проблем . много е дразнещо това , честно !!! ако някой си излекува този проблем на колата да даде съвет , че станахме много с 1 и същ проблем , а решение досега май няма !

По-горе е написано при кой да отидеш- Ясен. Всички колеги са много доволни от него, включително и аз. Имах съмнения за ламбда сонда, замери с лаптопа и това излезе. Имаше скъсани кабели и замасяваше, но това в никакъв случай не се оправя само с изолиране на проводниците. Ламбда сондата има определен пробег- 80-150000 км и след това нищо не може да я оправи, освен смяната с нова. Преди да сменя моята сонда ми даваше разход 15-16 литра на 100 км, предимно градско каране, след смяната разхода ми е между 8 и 9 литра на 100 км., от навъртени 370, от тях 280 км само градско каране. Отвори и прочети този линк за устройството и работата на ламбда сондата и много неща ще ти се изяснят:
http://vwbulgaria.com/forum/index.php?showtopic=798
Когато разрязах с ножовка металния накрайник с прорезите на старата сонда, установих по външната страна на циркониево- диоксидния елемент плътно прилепнал бял слой с консистенция на яйчена черупка. Можеш да си представиш какви показания е отчитала- стахометрично състояние на на горивовъздушната смес, независимо от натоварването на двигателя. Оттам при рязко натоварване горивната смес е бедна, а при работа на място и слабо натоварване- богата. Крайния резултат от негодната ламбда сонда е: понижена мощност, понякога има "забиване на предницата", на празен ход и средни натоварвания преразход на гориво и като цяло- малко върви- много гори.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 09 Мар 2009, 23:28

колега прав си за ламбдасондата . обаче защо не диагностиката казват че работила нормално ? дали изобщо диагностиката е вярна или просто този проблем неможе да се засече там ???

Потребител
Аватар

Re: какво направих вече за да не го правите и вие !!!

Мнение от valentin77 » 10 Мар 2009, 0:30

.... Отвори и прочети този линк за устройството и работата на ламбда сондата и много неща ще ти се изяснят:
http://vwbulgaria.com/forum/index.php?showtopic=798

благодарско за разяснението. Смених дебитомер и ламбда сонда в дарукар :mhihi: и наистина исках да знам какво е ламбдасонда. Сега търся инфо за дебитомер. Да знам къде ми изтекоха паритее.

Та по този повод си търся читав майстор. Не мога да се ориентирам и да намеря адрес на този Ясен дето го цитирате. Ако и за това помогнете ще е супер. :help: Нали сме колеги...

Следваща

Назад към E36