може ли ... / M50 с "модерни" колектори ;)
Модератор: Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
kirililiev написа:Peicho написа:kirililiev написа:ако търсиш сила си на грешен път,ще имаш по добър респон на ниски,ще върви добре на средните а на високи няма да я има,с една дума ще си убиеш мотора,ваноса върви с този колектор щото е с по голяма степен на згастяване която компенсира малкия диаметар на тръбите,сиреч получава се по добро засмукване а ваноса компенсира слабия въртящ момент и го запазва в по голям диапазон на обороти,също клапаните ти са по големи и няма да могат ефективно да засмукват във високите щото за кратко време са отворени и заради малкия диаметър на колектора няма да може да постъпи достатъчно количество въздух....освен ако не си с ванус и не компенсирашвсички истински коли са с големи прави многодроселни завършващи с айрбоксове,тромпети и темподобни джаджи колектори
със сигурност ще свалиш разхода на гориво
![]()
всички правят обратното,на м52 слагат колектор от м50важи и за щатския мпауар
Хм, добре казано. Изобщо не се бях замислил над това. Но предполагам, че с изпускателните колектори от S50 ще има ефект макар и минимален...
ще стане нещо за сметка на друго,може да тръгва от ниски за сметка на високите или обратно,сток мотора си е най добре изчислен,с промяна на периферията правиш едно разваляш друго но зависи за кво ти трябва все пак.
Кво ми трябва ли? Ами трябва ми да позасиля мотора малко, ама още се чудя как и кое ще е по-ефективно. Естествено варианта със смяна на мотора с Б25 е ясен, но предпочитам да не го правя, най-малкото защото едва ли ще намеря такъв на малко пробег както моя.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
dj_ennsy_1 написа:УУУ а такаДано има и 34-ки на пистата този път
Колко от Вас НА 8-ми ще предпочетат да заведат половинките си на пистата вместо да празнуват празника ?
Аз със сигурност ще съм един от тези , който ще е заведе... Другите колеги кои са?
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Вчера заявих на жената че това ще е подаракът и за 8-ми. И най интересното е че остана доволна. Дай боже всекиму жена като моятаsineok_pi4_ написа:dj_ennsy_1 написа:УУУ а такаДано има и 34-ки на пистата този път
Колко от Вас НА 8-ми ще предпочетат да заведат половинките си на пистата вместо да празнуват празника ?
Аз със сигурност ще съм един от тези , който ще е заведе... Другите колеги кои са?

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: ре
slavianko написа:Вчера заявих на жената че това ще е подаракът и за 8-ми. И най интересното е че остана доволна. Дай боже всекиму жена като моятаsineok_pi4_ написа:dj_ennsy_1 написа:УУУ а такаДано има и 34-ки на пистата този път
Аз със сигурност ще съм един от тези , който ще е заведе... Другите колеги кои са?![]()
Останала е доволна, защото ще я водиш на разходка

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
по-висока ст.на сг.-променливо газоразпр на смук.вал,леко собств тегло,по-нисък разход.това са преимуществата на м52!
наистина някои слагат на м52 колектор от м50,ама не се знае кой двигател на кво дередже е..
наистина някои слагат на м52 колектор от м50,ама не се знае кой двигател на кво дередже е..
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3