E46 320d 136HP промивка на двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

E46 320d 136HP промивка на двигателя

Мнение от Zagy » 06 Мар 2009, 18:03

Мараба колеги :) от 2 седмици съм собственик на гореописаното чудо и вече разбирам какво е да си БМВ манияк - след всяко каране ме боли лицето от хилене... ма се отплеснах :)... та въпроса ми е следния - предстои ми смяна на маслото и ми казаха да си промия двигателя преди да се сипе новото. Кажете вие правите ли го и кои са най-удачните методи. Общо взето знам за два начина: 1) сипва се добавка в старото масло и така работи малко, източва се и после новото; 2) старото масло се точи, сипва се неква чудесия в мотора, няколко минути на спокоен оборот и тогава новото масло.

Мерси предварително.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 06 Мар 2009, 19:01

Взимаш м10д наливаш палиш мотора да порабоди 20-тина минути на празен ход точиш и сипваш хубавото на тия добавки им нямам много доверие :twisted:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 06 Мар 2009, 19:34

На старата промивах и като купувах промивката в магазина имаше един майстор,който като ме видя ,че я купувам вика:
-Малее,заради такава промивка свалях маслена помпа на един ТДС,беше се запушила.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kitenov » 07 Мар 2009, 8:22

Здравеите колеги от опит и знания знам че никога несе прави промивка на двигателя особено на кола до 20 години по простата причина че : при нова кола с течение на времето и определен пробег вътре в горивната камера и главата се получава така наречения ТЕХНОЛОГИЧЕН НАГАР около сигментите леглата на клапаните около буталния болт и лагерите на коляновия вал които нагар е минимален и полезен за автомобила .В твоя случаи колега ти искаш да измиееш или по точно да премахнеш този нагар с промивка на мотора което може да доведе до образуването на хлабини в определени места на ДВГ то и тнк последствия да нети ги изброявам че ще ти стане лошо колегата Пламен които те саветва с М10Д е прав промижка се прави само с масло с нищо друго различно от него тен подобни химикали и смоли .Благодаря за вниманието

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 07 Мар 2009, 9:10

Здравейте колеги,аз си правя промивка на всяка втора смяна на маслото.Точа старото слагам ново,НО същото като марка и качество,карам така 2-3 дни,след което го точа сменям масления филтър и наливам новото.До 4000 км. след смяната, маслото е още бистро.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 08 Мар 2009, 5:53

Какво представлява това м10д?И Пламене в старото масло ли се сипва? :roll: Че и аз съм я намислил тази процедура :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Мар 2009, 9:22

М10 Д е евтино българско масло ;) Що се отнася до промивката, колкото майстори, толкова и мнения. Ако си решил го правиш, макар че не виждам смисъл, освен ако нямаш съмнения, че са ти продали колата с някаква уплътняваща добавка вътре.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 08 Мар 2009, 10:56

то от това да е отворен двигателя и да го почистиш няма по-добре,ама с тези промивки май няма смисъл :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 08 Мар 2009, 11:18

kitenov написа:Здравеите колеги от опит и знания знам че никога несе прави промивка на двигателя особено на кола до 20 години по простата причина че : при нова кола с течение на времето и определен пробег вътре в горивната камера и главата се получава така наречения ТЕХНОЛОГИЧЕН НАГАР около сигментите леглата на клапаните около буталния болт и лагерите на коляновия вал които нагар е минимален и полезен за автомобила .В твоя случаи колега ти искаш да измиееш или по точно да премахнеш този нагар с промивка на мотора което може да доведе до образуването на хлабини в определени места на ДВГ то и тнк последствия да нети ги изброявам че ще ти стане лошо колегата Пламен които те саветва с М10Д е прав промижка се прави само с масло с нищо друго различно от него тен подобни химикали и смоли .Благодаря за вниманието

много съм съгласен с колегата...промивка не се прави освен ако е карана колата с минерално масло и 20.000 км и т.н. най-доброто масло която наистина прави двигателя чист като сълза е така омразния на всички ви Shell Helix plus и ултра...даже масло което почернява означава че върши много добре основната си работа и това е "измиването на двигателя отвътре"
даже има случай на блокирани двигатели с шела понеже същите били карани с години с всевъзможни масла със съмнителен произход които в един момент когато шела попадна в тях почна да измива и маслените магистрали биват блокирани от смолисти бучки....но хората са глупави..мислят че маслото е скапано като почернява и купуват разни простотии които "за 10.000 км не е променян цвета на маслото"

мое мнение е да не правиш никаква промивка...даже препоръчвам да направиш една смяна с шел хеликс и да го смениш на 5-6.000 км и това е...моят мотор е в момента на 250.000 км и е аналог на М40 но в по-ши**ния вариант...малко да не внимаваш с вида на маслото и да не го смениш на време вал и повдигачи си отиват по бързата процедура...даже всеки втори двигател като моя си е така...аз досега не съм направил нищо..двигателят ми мърка, масло не харчи но винаги си купувам поне полусинтетика и 10-40 и го сменям на максимум 10.000 км...онзи ден отворихме двигател за смяна гарнитура на глава и беше супер чист. няма нагар няма нищо

така че не се занимавай с промивки...купи едно масло хубаво карай с него и го сменяй навреме...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Мар 2009, 0:00

Вече смених маслото - Кастрол GTX 5W40 пълна синтетика... А относно промивката аз си я направих като купих добавка, която се сипва във старото масло. Обаче май това ще ми е за пръв и последен път, защото kitenov май има право и звучи много убедително - мерси колега :)

Назад към E46