Катализатор проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Да те помоля за малко повече информация, след като махна големия катализатор какво сложи . увеличи ли се шума? Ако пада арзхода и се отпушва колата да махам и аз
Кои са симптомите на заминал катализатор, освен миризма ( която я имам) ?

Колега какво да ти кажа аз сам доволен колата колкото и фрапиращо да звучи ми свали разхода с 3 литра..двигатела се форсира много по леко...да увеличи малко шумът но е много по красив звук от преди значи аз ги свалих истарбушиха ги и ги варнах обратно ...абе с 2 думи сам доволен савет от мен ако колата ти е на повече от 80 000 ги махай това са махсимални киометри за катализатор..
Само разбирачи в тоя форум...80% Инжинери на BMW
- Гост
-
RAFA написа:Колега какво да ти кажа аз сам доволен колата колкото и фрапиращо да звучи ми свали разхода с 3 литра..двигатела се форсира много по леко...да увеличи малко шумът но е много по красив звук от преди значи аз ги свалих истарбушиха ги и ги варнах обратно ...абе с 2 думи сам доволен савет от мен ако колата ти е на повече от 80 000 ги махай това са махсимални киометри за катализатор..
С какво ги замениха? Дай малко повече подробности? Резонатори ли сложиха?
Колега свалиха ги отвориха ги с аглошлаифа
и махнаха катализаторите след това ги затвориха .. и ми варнаха само гарнетата лошото е че са много близо до дигатела и едвам се работи и затова отнема кам 3 часа...а и за голямо учудване мойте не бяха керамични а железни и се плащат на половин цена от керамичните...

Само разбирачи в тоя форум...80% Инжинери на BMW
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
колеги аз съм с М43 мотор 1.9 като я взех беше махнат катализатора.
Колата буквално се насираше да не говорим че беше и по шумна даже ми светеше и чека.
На диагностиката ми показва че сондата след катализатора дава същите стойности като тази преди него то е логично когато няма нищо между тях което да пречиства газовете.
Сложих катализаторно гърне мисля, че беше към 120 лв+20лв труд.
След това ходих да ми изчистят грешката и чека загасна втората сонда даваше по ниски показатели от първата това означава, че гърнето един вид замества катализатора вече към 10000км карам така и всичко е наред да не говорим, че колата стана доста безшумна от преди. Гърнето го взех от евро 07, а могат да ви го сменят на всякъде кадето сменят гърнета даже ще ви предложат цена за вашия катализатор.
Колата буквално се насираше да не говорим че беше и по шумна даже ми светеше и чека.
На диагностиката ми показва че сондата след катализатора дава същите стойности като тази преди него то е логично когато няма нищо между тях което да пречиства газовете.
Сложих катализаторно гърне мисля, че беше към 120 лв+20лв труд.
След това ходих да ми изчистят грешката и чека загасна втората сонда даваше по ниски показатели от първата това означава, че гърнето един вид замества катализатора вече към 10000км карам така и всичко е наред да не говорим, че колата стана доста безшумна от преди. Гърнето го взех от евро 07, а могат да ви го сменят на всякъде кадето сменят гърнета даже ще ви предложат цена за вашия катализатор.

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2